pondělí 22. října 2018

Hitlerovo orlí hnízdo

Německu, ba dokonce možná v celé Evropě. Bavorské Alpy patří díky pohádkově krásné přírodě k oblíbeným turistickým cílům. Odjezd v časných ranních hodinách z Brna do německého národního parku Berchtesgaden.


K hlavní budově na vrcholu hory patřil komplex několika dalších budov propojených podzemními tunely v Obersalzbergu včetně Berghofu (zámek, spodní budova Orlího hnízda). Chcete-li používat všechny funkce webu, povolte si prosím ve Vašem prohlížeči Javascript. Almbachklamm – turistika cca 5–km dle zdatnosti kolem bizarních skalních útvarů s výhledy na alpské masivy s vodopády.

Správně by se však toto místo mělo nazývat Teehaus. Dnešní den podnikneme jízdu do německého NP Berchtesgaden. Vede k němu km dlouhá silnice.


Nachází se v národním parku Berchtesgaden. Do útrob Orlího hnízda se člověk dostane luxusním dobovým výtahem z Benátských zrcadel, je zde zakázáno fotit, který je dlouhý 124m. Ruiny pak byly na několik etap bourány v následujících letech.


Z Berghofu zbylo pár suterénních a opěrných. S polopenzí a wellness v hotelu.

Zelené horské louky a večerní relaxace v hotelu vás pohladí a uvolní a navodí pohodu a harmonii po celém těle i duši. Rozvoj města Berchtesgaden a jeho okolí začal s průmyslovou revolucí v 19. V ranních hodinách se dostaneme do nádherné oblasti německých Alp – Berchtesgaden. Právě tato cesta zaslouží nemalou pozornost.


Projedeme tunely, mezi nimiž se naskýtají úchvatné výhledy. Během sekud nás potom. Přitahuje je zejména temná historie, jež se k této hoře váže.


To vše nabízí oblast Berchtesgaden, která představuje v Alpách malý unikát. Se vším komfortem dnešní doby vás přenesou do časů, kdy lidé slavili každý nový dobrý den a městská obydlí byla plná radosti a potěšení ze života. Kehlstein, Königssee, Berchtesgaden. Nacisté celou horskou vesnici násilím zabrali a vybudovali zde pro s. Uvádí se, že zde byl maximálně desetkrát, bál se totiž výtahu, kterým se lze primárně dostat nahoru. Na Orlí hnízdo se dá jít buď pěšky, což zabere alespoň hodiny, nebo vyjet autobusem.


Tento zájezd nás zavede až do německého národního parku Berchtesgaden, jedné z nejkrásnějších oblastí střední Evropy. Speciálním autobusem vyjedeme po unikátní horské silnici s. Co je ale zajímavější než samotné Orlí Hnízdo je vlna mysteria kolem něho. Ono totiž nic není jak se zdá.


Místní lidé si už před dvaceti lety šeptali, že s Berchtesgadenem a jeho okolím není něco v pořádku.

Kdosi tu skupoval okolní pozemky, cesty, které byly dříve turistické nesou náhle tabule typu: „Vstup. NEDOBYTNÉ HITLEROVO SÍDLO - ORLÍ HNÍZDO - VÁLEČNÁ PEVNOST Jednodenní zájezd s dopravou i odborným průvodcem, vše jen za 8Kč pro osobu. Hitlerova čajovna, zvaná Orlí hnízdo.


Původní vesnici Obersalzberg nacisté zabrali pro sebe a vybudovali zde rozsáhlý areál propojený tunely a bunkry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения