pondělí 29. října 2018

Rajčatový protlak recepty

Recept na domácí rajčatový protlak. Domácí rajčatový protlak je prostý všech „eček“, dobře víme, jaká rajčata jsme použili. Dobře zralá rajčata omyjeme, nejedlé části odstraníme a nakrájíme. Dáme do čistého smaltovaného hrnce a vaříme, pokud slupka rajčat nepovolí.


Prolisujeme, protlak dáme do hrnce a vaříme do zhoustnutí. Vřící rajčatový protlak nalijeme do čistých sklenic, které jsme dopředu vypláchli vřící vodou. Hrníčkový recept bez vážení! Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku.


Rajský protlak - recepty na každý den. Výborně chutná teplý i studený. Stačí jen sterilovat minut od bodu varu v uzavíratelných skleničkách. U nás máme rádi jednoduchý rajčatový protlak jen tak - bez dalšího dochucování. Pak protlak nalijeme do malých vysterilizovaných skleniček.


Rajčatový protlak recepty

Na dno dáme pár lístků bazalky, zalijeme protlakem až téměř pod vrch, můžeme přidat znovu bazalku. Ukládáme v chladnu a temnu. Pravý rajčatový protlak. Další recept na trochu odlišnou verzi kečupu plného vitamínů. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Všechny naše recepty obsahují přesný návod po krocích a detailní rozpis surovin. Vyberte si recept na rajský protlak a připravte si chutný a výjimečný rajský protlak pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro všechny labužníky zde máme výběr nejlepších domácí rajčatový protlak receptů. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší rajský protlak ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty.


Rajčatový protlak recepty

Jestliže máme doma nadúrodu rajčat, vyplatí se nám je použít na výrobu domácího rajčatového protlaku. Takové suroviny nepatří ani do rajčatového protlaku. Důkladně všechna rajčata omyjeme a nakrájíme je na menší kousky a. Velmi jednoduchý způsob, jak zpracovat větší úrodu rajčat , je vyrobit si vlastní domácí rajčatový protlak. Ten se bez problémů nechá sterilizovat a dlouhodobě uchovat, a nemusí pak kupovat v obchodě konzervy nejistého složení plné Ěček. Sušenky s tajícím sněhulákem budou chutnat hlavně dětem.


Poté zalejeme vodou a zbytkem vývaru, který zbyl z vaření sóji. Vmícháme rajčatový protlak , hořčici, zbylé stroužky česneku a necháme cca minut vařit. Rajčatový salát se zakysanou smetanou. Omáčku odstavíme z kamen, vyndáme sójové plátky a zbytek rozmixujeme.


Rajčatový protlak recepty

Vrátíme na kamna, zahustíme hraškou, ostřejší chuť zjemníme agáve sirupem. Dvojitý,silný rajčatový koncentrát, vhodný na pizzu i na přípravu omáček. Přidávám ho do omáček, k masu, guláše a samozřejmě je z něj výtečná rajská omáčka. Vychutnejte si skutečnou chuť rajčat a povyšte i obyčejná jídla na mistrovské dílo. Netřeba zmiňovat, že domácí kečup chutná úplně jinak, než ten kupovaný.


Pokud jste milovníci italské kuchyně či typicky české rajské omáčky, jistě vám přijdou vhod naše recepty. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, bobkové listy, nové kořeni, hřebíček, trochu čerstvé bazalky a vaříme asi deset minut. Poté přidáme rajčatový protlak , zeleninový vývar, trochu cukru, sůl, pepř, oregano a společně vše povaříme asi minut.


Poté vytáhneme bobkové listy, hřebíček a nové koření a. Pokud se Vám letos urodilo více rajčat než jindy a nevíte co s nimi, máme pro Vás skvělý recept na rajčatový základ například na pizzu, polévku, na topinky, základ do guláše nebo jako omáčku k hranolkům nebo ke grilované klobáse.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения