úterý 30. října 2018

Domácí tvrdý sýr

Domácí tvrdý sýr

Tématické fráze: tvrdý tvaroh recepty domácí sýr recept recept na domácí sýr domácí sýr s kořením recept tvrdý sýr z tvarohu tvrdý tvaroh nejlepší domácí sýr domácí sýr domácí tvrdý tvaroh gretikos sýr sýr gretikos nejlepší domácí tvrdý sýr naložený tvrdý tvaroh tvrdý sýr recepty tvrdý sýr s kořením. Podle návodu ve videu si můžete nejen sýr vyrobit, ale zároveň si jej i naložit s různými bylinkami, kořením, česnekem, cibulí a co vás napadne do sklenic. Sýrovou hmotu dáme zpátky do hrnce, přidáme máslo a sodu a zahřívame na mírném ohni, dokud se vše nespojí a nevznikne jakoby tavený sýr. Dáme do silikonových formiček a hotový sýr necháme ztuhnout v lednici. Kdo by neznal tvrdý sýr.


Domácí tvrdý sýr

Je to úžasná lahůdka k vínu, ale i chutná večeře. A co vlastně ten tvrdý sýr přesně je? Vyrobit si domácí sýr není až tak těžká práce, jak to možná na první pohled vypadá.


Prozradíme vám tajemství jeho přípravy! Chtěla bych vám nabídnout velmi chutné a docela jednoduché recepty na přípravu domácích sýrů. Vybírejte vyzkoušené recepty na Tradiční česká nádivka s tvrdým sýrem, Domácí tvrdý „sýr “, Nakládaný tvrdý tvaroh, Domácí pivní sýr , Domácí chléb se sýrem nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Tématické fráze: tvrdý sýr recepty tvrdý tvaroh recepty tvrdý syr recepty z tvrdého sýra nakládaný tvrdý sýr recept na tvrdy syr jak se dělá syr tvrdy syr recept recepty z tvrdého sýru recepty ze syra jak se dělá tvrdý sýr tvrdé sýry syr pomazanka z tvrdého sýra recept tvrdý sýr sýrová pomazánka z tvrdého sýra.


Domácí tvrdý sýr

Snazšímu vyklopení sýra z pevné formy (miska, hrneček) pomůžeme tím, že si formu vyložíme potravinářskou folií, nebo použijeme silikonovou formu, která je pružná a sýr z ní jde vyklopit velice snadno. Polotvrdý domácí sýr z tvarohu podáváme s chlebem či pečivem podle chuti. Vzniklý sýr umeleme na masovém strojku. Tento sýr nebudu nazývat žádným názvem, protože tvrdé sýry jako Gruyer, Ementál, Parmazán, všechny jsou specifické a my se můžeme pokusit přiblížit se co nejvíce k originálu. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme papriku a sýr.


Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a horký sýr do ní nalijeme a necháme ztuhnout. Na vzduchu domácí sýr sušíme ještě pár dní. Stačí dva dny a nejlépe v chladnější spíži.


Instruktážní (nesestříhané) video s postupem výroby tvrdého domácího sýra z kravského mléka. Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě hodin odstát, aby se srazilo. Domácí sýr - recept: Mléko svaříme a necháme vychladnout.


Ahoj, já jsem Tomik a vítám tě u mého dalšího videa. V dnešním dalším videu jsem si pro vás připravil videorecept o tom, jak si vyrobit domácí sýr. Doufám, že se ti video bude. Výroba sýra v malé městské kuchyni Píšete vy… Po zdomácnění naší vlastní výroby chleba, másla, jogurtů …nastal čas vyzkoušet i domácí výrobu sýra. Při přípravě sýra je velmi důležité, aby všechny výrobky byly domácí , nekupované.


Snažil jsem se vařit s obchodními výrobky, věřte mi, ukázalo se, že to je úplně jiný sýr. Nejprve nalijte tvaroh do šálku a rozmačkejte jej rukama tak, aby neexistovaly žádné velké hrudky. Tvaroh rozdrobíme do hrnce a zalijeme mlékem. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu.


Tvrdý sýr z tvarohu Ingredience. Sýry necháváme zrát při teplotě kolem 11°C a relativní vlhkosti. Vysoušení povrchu a středu sýra musí být v rovnováze, aby sýr nebyl vrásčitý a syrovátka nezůstávala zbytečně uvnitř.


Některé sýry sypeme popelem nebo drceným dřevěným uhlím, které zabraňuje tvorbě patogenních plísní. Když jsme začali zkoušet doma dělat sýry, šli jsme cestou vědeckou. Mnoho knih, mnoho informací. Zkoušeli jsme přizpůsobit prostředí sýru – správná vlhkost, správná teplota, správná kyselost mléka. Mlékařské kultury, chloridy vápenaté, lakmusové papírky, formy, dřevěné mřížky.


Obsah vody by měl činit maximálně , škála se pohybuje od polotvrdých sýrů jako eidam nebo gouda po velmi tvrdé, zrnité sýry, jako je např. Chystáte domácí rodinnou slavnost? Nebo jen chcete překvapit kamarádky svým kuchařským umem? Pak je domácí sýr ideální možnost.


Domácí tvrdý sýr

Nejenže si podle libosti vyrobíte jakékoli příchutě a doladíte konzistenci, ale pro případ rychlé improvizace doslova za pár minut vykouzlíte „zázrak“ k snědku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения