čtvrtek 21. března 2019

Jak uchovat jablečný mošt

Je několik způsobů, jak uchovat nebo zavařit jablečná mošt. Jedním z nich je sterilace v zavařovacích sklenicích. Přefiltrovaný jablečný mošt naplníme do zavařovacích sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme minut při teplotě stupňů. Nalijeme ho do nerezového.


Jak vyrobit jablečný mošt.

Nic nechutná jako čistá esence podzimu tolik, jako sklenice čerstvého, jablečného moštu. Svěží, nakyslá chuť a vůně perfektně ladí s pohledem na zlaté, podzimní listí. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Zašroubovat,flašky umýt aby nelepily a hotovo. Děláme to tak už několik let a ve velkém množství,fakt se nekazí a vydrží. Jablečný mošt sterilujte, vydrží až rok.


Pokud nemáte dostatečně velký mrazák, ale rozumíte si se zavařovacím hrncem, připravte si teploměr. Hrdlo i víčko můžete potřít vysokoprocentním alkoholem. Hodlám dělat letos jablečný mošt.

Chci ho dělat několik litrů ale vůbec netuším jak ho uskladnit. Dále nevím jaký recept na mošt vybrat, také je více různých možností. Chtěl bych ho uskladnit ve skleněných lahvích s korkovým špuntem, několik lidí to doporučovalo někdo zase ne takže nevím. Opravdu bych byl radši.


Návody a rady jak skladovat ovocné mošty. Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd.


Naplnit za tepla až po okraj tak, aby nebyl v láhvi žádný vzduch, zašroubovat! PET láhve musí být pochopitelně naprosto čisté. Začněte už sběrem těch správných jablek.


Ne, nebudeme tohle tvrzení vyvracet, spíš upozorníme na jeho možná úskalí. Padaná jablka skutečně nevadí, musí však být dokonale zdravá. Nahnědlé flíčky od potlučení nevadí, ovšem. Víte, s čím mají mnozí li. My jsme tak učinili a výsledek byl perfektní.


Výběr správných jablek jako základ. Tuto otázku si položte ještě před tím, než začnete sbírat konkrétní druh jablek. Jestliže milujete opravdu sladký, pak saďte na jaderničky.

Jde to i bez zahřívání. Nádoby uložíme do chladna a asi za měsíc se mošt usadí. Mošt uskladňuji v chladu. Vezmeme hadičku a tekutinu přečerpáme do. Naši novou rubriku fotoreportáže zahájíme tradiční podzimní činností, kteoru představuje moštování jablek.


Jedná se o moštování realizované ve speciální zahrádkářské moštárně. A těch týdnů kvašení je opravdu relativní pojem, možná jen z podzimních jablek. Já osobně pálím z moštu jablek letních a kvas je hotov již za necelé týdny.


Zrovna včera jsem zakládala kvas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения