pondělí 11. března 2019

Levandulový sirup ze sušené levandule

Tématické fráze: levandulový sirup levandulový sirup recept sirup z levandule recept levandulový sirup ze sušené levandule sirup z levandule recept na sirup z levandule recept na levandulový sirup levandulový sirup za studena levandule sirup recept levandulový sirup recepty recept levandulový sirup domácí sirupy sirup z levandule. Vůně i chuť je opravdu lahodná a čistě přírodní. Toto je základní sirup z levandule , delším vařením a odpařením vody získáte levandulový med.


Nedávám ani jedno, citrón si dám až do sklenice. Sirup lze vyrobit i ze sušené. Zkoukla jsem několik receptů s různým množstvím levandule - od dvou hrstí do půl kila.

Domácí sirupy přijdou k chuti jak v horkém létě, tak v zimě - to mají přímo zázračně léčivé účinky. Pokud má někdo obavy, že se mu sirup zkazí, může přidat zarovnanou lžičku kyseliny citronové (nebo ten citrón :-) ). Dnes přicházím s dalším receptem na báječný levandulový sirup. Vím, že doba sklizně levandule je už většinou pryč. Jenže mě na zahrádce pořád bujně levandule kvete a tak každý den chodím a stříhám a chodím a stříhám. Je mi líto tam tu nádheru nechat jen tak odkvést, když má v sobě tolik léčivé síly.


Pojďte si levandulový sirup vyrobit! Výroba není vůbec složitá, ani časově nás až tak nezatíží.

Receptů najdete hodně, já dělám jednoduchý – nejjednodušší. Recept: Budeme potřebovat svazek čerstvé nebo sušené kvetoucí levandule s kratšími stonky, cukr, citróny a vodu. Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca minut. Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme cukr a vaříme do požadované hustoty.


Nabízíme přírodní levandulovou kosmetiku, levandulová mýdla, levandulové delikatesy, dárkové zboží. Zdravím na kopeček, sirup už zraje v láhvi. Vřele mohu doporučit i levandulovou limonádu, která chutná i dětem. Stačí svařit cca 2l vody s 20dkg a přidat hrst květů levandule ,min povařit a přidat šťávu že citrónů.


Rozhodla jsem se, že jej ve velmi malém množství připravím. Výhodou je, že můžete sirup dělat jak z čerstvých, tak ze sušených květů a tím pádem to není jen sezónní záležitost. Pokud nechcete pít jen čaj ze sušených lístků levandule , vsaďte na skvělý sirup , který si zamiluje snad každý, kdo si zamiloval levanduli. Naštěstí mám levandule hodně, protože první záhon, který jsem na zahradě vysadila, byl celý levandulový. Taková malá prováááns uprostřed města…a popravdě, tím nekončím, občas mi ruka ujede a najdu místo pro další rostlinku :)) Jméno levandule je odvozeno od slova umývat, rostlina se ve starověku používala především do koupelí a pro kosmetické účely.


Z čerstvé můžete připravit osvěžující limonádu, levandulový sirup , sorbet, přidat ji do těsta při pečení moučníků a sušenek, do smetanových krémů, ozdobit s ní dort. Nenáročná levandule se stala oblíbenou díky své pronikavé vůni i příjemnému vzhledu sušené rostlinky. Ať už jste si ji usušili sami nebo pořídili v obchodě, s naším návodem snadno připravíte blahodárný voňavý elixír.

Než se do toho však pustíte, přečtěte si, na co vše je levandule dobrá. Sušené květy levandule někdy najdeme v bylinných receptech pro ošetření problematické pleti, např. Speciální krémy, oleje a alkoholové výtažky z levandule se používají pro masáže při revmatických bolestech či pro uvolnění a relaxaci svalů, některé i pro jemné masáže kůže na čele a spáncích při migrénách. Levandule recepty, které budete milovat.


Nabízíme k prodeji také čerstvou levanduli, sazenice levandule , levandulové kytice, věnce z levandule a další výrobky, které zkrášlí Váš domov. Zůstaňte v bezpečí a chraňte své zdraví. Projděte si naše materiály o tom, jak tuto situaci zvládnout.


Použití levandule v kuchyni. Je možné vyrobit si k pečení i levandulový cukr! Několik sušených levandulových květů vložíme přibližně na týden do pískového cukru ve sklenici. Květ sestřihnete s dlouhým stonkem a svážete do svazků.


Ty pak pověsíte hlavou dolu někde pod střechou na dobře větraném místě bez přímého slunečního svitu. Na přímém slunci by květy ztrácely barvu. Svazečky by měly viset pěkně rovně, aby se rostliny.


Ze Středomoří k nám dovezené byliny mají jistý nádech zvláštnosti již proto, že u nás ve volné přírodě nerostou. Patří mezi ně i levandule lékařská, která tuto odlišnost ještě zdůrazňuje svým tvarem s neobvykle vysokým květním stonkem. V sezóně nabízíme řezanou levanduli, kultivary L. Nabídka sušené levandule se skládá ze svazků určených pro vazbu a sušeného květu prodávaného na váhu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения