pondělí 25. března 2019

Šetříme vodou

Nádobí nemyjte pod tekoucí vodou , ale v dřezu naplněném vodou a pak krátce opláchněte. Vodu z kohoutku určenou ke konzumaci uskladněte v ledničce, nemusíte pak odpouštět vodu, aby byla studená. Myčku na nádobí pouštějte jen plnou. Jestliže umýváte nádobí ručně dvakrát denně, spotřebujete asi litrů. Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody.


Šetříme vodou

Asi polovina z toho se dá ušetřit, pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat. Mnozí si nechtějí domů pořídit myčku, aby neplýtvali zbytečně vodou. Ale opak je pravdou, na mytí sad nádobí, což je náplň jedné myčky, spotřebujeme ve dřezu až litrů vody: myčka si vystačí s až litry. Jak šetřím vodou já aneb kaštanová lázeň toto jen tak neviďíte.


Ať již chcete šetřit přírodu, či vaší kapsu, vždy se vám vyplatí se zamyslet nad spotřebou energií a zdrojů ve vašem bytě či domě. Dnes se podíváme na spotřebu vody. Hrazení účtů za provoz domácnosti nepatří zrovna k příjemným činnostem, zvláště když cena za jednotlivé položky stále roste. Je tedy třeba energií i vodou šetřit.


Šetříme vodou

TUV) totiž šetříme dvakrát, vodu i energii spotřebovanou na její ohřev. Co je projekt MODRÁ ÚSPORÁM? Velice snadno, rychle, a už šetříte, aniž by Vás to omezovalo. Jsou jediné svého druhu, u kterých si sami můžete nastavit požadovaný průtok podle toho, jak je vám proud provzdušněné vody příjemný.


Spotřeba vody na jednoho člověka je asi 1litrů na osobu na den, někdo samozřejmě spotřebuje vody méně někdo i více. Přináším vám pár tipů jak šetřit a neplýtvat vodou. Zaměřme se nyní na kuchyni, kde s vodou často plýtváme, aniž bychom si to uvědomovali. Tipy, jak ušetřit v kuchyni.


Zkontrolujte dřezovou baterii. Pokud dřezová baterie kape, je nejspíše poškozené těsnění. Poděkuje vám za to nejen vaše okolí, ale jednoznačně i vaše peněženka, která si dělá starosti z neustále rostoucích cen vody. V domácnosti můžete šetřit vodou na mnoha místech. Jde to jak v kuchyni, tak na zahradě, tak v koupelně.


Projekt“ Šetříme vodou “ je kombinací ekologické výchovy žáků a realizace praktických úsporných opatření. Výrazné snížení spotřeby vody zajistí výměna toalet a instalace perlátorů a nádob na. Dá se říct, že voda je život. Bohužel s ní často plýtváme a někdy si to ani tak docela neuvědomujeme.


Přitom, cesta za vyrovnanějším rodinným rozpočtem nejde jen přes nižší spotřebu elektřiny. Voda nad zlato je tématem spousty aktivit, které plníme v rámci dvou projektů – Světová škola a Global school. Ve čtvrté třídě jsme se učili, jak.


Jak šetřit vodou v kuchyni Dávejte nádobu s pitnou vodou do ledničky. Jak ušetřit v domácnosti, návody, tipy. Děti pochopí význam vody a proč je důležité vodou šetřit.


Ve škole hledají možné úspory vody. Jsou vedeny k přemýšlení nad rozdílem mezi vodou z kohoutku a vodou balenou, zjišťují, jakou vodu ve školce pijí, seznámí se s principy šetrného úklidu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения