pondělí 11. března 2019

Klapka kouřovodu

Klapka která není součástí kamen, ale je osazována do kouřovodu kamen, část kouřovodu s klapkou se umísťuje co možná nejblíže odtahovému hrdlu kamen (tj. místu u kamen na které se napojuje kouřovod čili odtahové hrdlo kamen) jejím účelem je zmenšování nebo zvětšování průřezu kouřovodu a tím regulace tj. Klapka na kouřovodu je jeden z regulačních prvků který se užíval zejména dříve kdy kamna nebyla úplně vzduchotěsná. Jinými slovy, jsou-li kamna dostatečně těsná a jsou-li veškeré vzduchy na kamnech uzavíratelné pak klapka k regula. Přičemž každé pravoúhlé koleno na kouřovodu se počítá za metr délky kouřovodu.


Kouřovody se používají k přípojení spotřebiče do komínu.

Komínové klapky se používají ke zbrždění odtahu spalin do komína. Skládají se z pevné části (roury) a pohyblivé části (klapky) ovládané táhlem. V dnešní době jsou komínové klapky vcelku nepoužívané, protože krbová kamna i krbové vložky již mají ovládání vzduchu kvalitně vyřešeno. Jedná se o technicky propracovan. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Klapka kouřovodu slouží k regulaci hoření krbové vložky (změnou průřezu kouřovodu ). Ovládá se pomocí ovládací kličky, kterou je možné dokoupit. Ta je k dispozici buď ve verzi s kloubem, nebo s bovdenem (naleznete je v souvisejících produktech). Dále jsou vyráběné ze silnostěnného plechu 2mm.


Držák kouřovodu Vyrobíme Vám držák Vašich kouřovodů na míru! Nedílnou součástí kamen a jejich instalace jsou jistě kouřovody, včetně kolen a různých redukcí. Většinu nejprodávanějších typů máme skladem a připraveno k expedici s objednanými kamny. Full Range Of GE Lamps Online.


Light Bulbs and Light Fittings From BLT Direct. Ovládat by to šlo třeba tou regulací , kterou mám vymyšlenou na regulaci komínové klapky. Komínová klapka (mechanicky) ovládaná teplotou spalin – DŮMACHALUPA.


Ale měl bych daleko větší problém. Hrají velmi důležitou roli při odvodu spalin od spotřebiče paliv. Kouřovod je určený k odvodu spalin z krbových kamen do komína a přes něj do volného ovzduší.


Během odvodu by však nemělo docházet k velkým ztrátám tlaku a tepla.

U kouřovodu platí, čím kratší, tím lepší. Nikdy by délka kouřovodu neměla překročit účinné délky komína. První důležitou součástkou kouřovodu je kouřová klapka.


Pokud není součástí kamen či krbové vložky, nezapomeňte ji instalovat do kouřovodu. Celý kouřovod by měl být kontrolovatelný a čistitelný. Tato klapka je nainstalována do kouřovodu mezi spotřebič a vertikální část odtahu a musí být umožněno plné otevření a dostupnost (čistitelnost) klapky.


Klapka je řízena zvenčí a je možné regulovat její otevření dle požadovaných skutečností a potřeby pro snížení průměru kouřovodu a tím stabilizaci tahu. Tento rošt do venkovního grilu opatřený pěti nožičkami se jistě stane vašim dobrým pomocníkem v letošní grilovací sezóně. K ohni založenému na tomto roštu je zespod ve větší míře přiváděn vzduch, což podporuje jeho hoření. Kč Roura ocelová ø 1mm délka 500mm tl. Ocelové kouřovody Bertrams nabízíme od průměru 120mm až do průměru 200m.


Jsou vyrobené z černého plechu o tloušťce 2mm a jsou tedy velmi odolné. Vyrobeny jsou z té nejkvalitnější oceli, která po opracování a vyrobení kouřo. Roura kouřovodu průměr 1mm, délka cm. Tloušťka plechu mm. Vhodné pro kouřovody kamen, krbů a kotlů na tuhá paliva.


TEPLOVZDUŠNÉ VÝMĚNÍKY KE KAMNŮM. Teplovzdušné výměníky ke kamnům se používají pro využití teploty spalin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения