pátek 5. dubna 2019

Káva s nízkou aciditou

Káva s nízkou aciditou

Výběrová káva s nízkou aciditou pro aeropress. Buďte s námi v kontaktu. Potřebujete poradit, doporučit nám pražírnu, dát nám zpětnou vazbu nebo nás.


Těšte na tóny čokolády, nugátu a lískových ořechů, ale také arašídů, kešu a mandlí. Tato káva je odborníky považována za nejlepší brazilskou kávu. Je pěstována ze starých odrůd káv Bourbon. Orieškovo-čokoládová káva s nízkou aciditou Singlová káva Colombia Medellin vás ihneď zaujme svojou vôňou, v ktorej sa nesú oriešky a čokoláda.


Bohaté tóny orieškov objavíte aj v jej chuti, jemný náznak ovocia a kakaa, ktoré nerušene dopĺňa nízka acidita. Výrazne čokoládová káva s medovými tónmi. Káva Brasil Santos svojou vôňou pripomína zrelé lieskové oriešky. Káva s nízkou aciditou a bohatou cremou, ideálna pre espresso. Relatívne plochá topografia oblasti Cerrado umožňuje využitie mechanického zberu na veľkých pestovateľských plochách a zároveň zabezpečuje určitú konzistenciu kvality pri výbere optimálneho času na zber kávových zŕn, ktoré zvyčajne dozrievajú v postupne v priebehu štyroch mesiacov.


Tato středně pražená káva je směsí intenzity, bohatosti a sladkosti těla s nízkou aciditou. Jemná telnatá káva s nízkou aciditou , so sladkastou orieškovou príchuťou a veľmi príjemnou vôňou. Svetlým pražením v nej zostáva pomerne vysoký podiel kofeínu. V našej kaviarni z nej pripravujeme všetky mliečne kávy.


Patrí k mimoriadne obľúbeným a jej výber je skutočne široký. Káva má střední tělo, v chuti převládá sladká mléčná čokoláda bez ovocných tónů s nízkou kyselostí. Pěstována je ve polostínu a sbírána ručně, poté zpracována mokrým procesem. Káva z french pressu může být někdy zakalená, v takovém případě ji můžete vzít ještě přes sítko.


Jediný problém vidím v turkovi, kde hotová káva zůstává v jedné nádobě s lógrem a ve výsledku se přeextrahuje, přejdou do ní i látky, které chuť kazí. Naopak džezvová káva je v pořádku, ta se slévá. V každém popisu kávy se setkáváme s pojmem acidita, tedy kyselost. Mezi kávami z naší nabídky najdete druhy s nízkou i vyšší aciditou.


Každý má totiž svou míru jinde. Jaká espresso směs bude sedět vám? Pomůžu ti s výběrem, zkus mě! Filtrování Close filter. Káva z bio produkce farmy Ramírez z oblasti Jarabacoa.


Jedná se o lot odrůd Caturra a Typica zpracovaných promytou metodou. Chuť je čistá, krémová, velmi komplexní a výrazně sladká. Káva je v šálku velice delikátní s nízkou aciditou.


Brazílska káva nie je vysoko pestovaná. Papuánská káva se pyšní snad tou nejsladší květinovou vůní, kterou jsme kdy u kávy poznali. Celkově je to káva s velmi ovocnou, jemně zemitou chutí a téměř žádnou kyselostí. Velmi oblíbená jak u nás v pražírně, tak i mezi našimi.


Brasil Fazenda Bananal vás potěší nízkou kyselost í. Svěží, květinová káva s lehkou aciditou. Beansmiths Nemba Burundi. Beansmiths je česká pražírna výb. V chuti sladkost s tóny liči, melounu a broskví. Kávu s nízkou kyslosťou najčastejšie volia kávomilci na začiatku svojej veľkej poznávacej cesty svetovými plantážami.


Takzvané sladké kávy ponúkajú spektrum chutí, od čokoládovej cez kvetinové, ovocné, karamelové, s dochuťou. V šálke Vás tato káva poteší sviežou, až iskrivou arómou, výnimočne vyváženými chuťami s veľmi nízkou aciditou a takmer nebadateľnou horkosťou. V závere môžete cítiť tóny sušených bylín, sviežich kvetov a niekedy aj jemne nasládlu chuť orieškov. Vďaka mimoriadne plnému telu budete cítiť chuť tejto kvalitnej. Bez kyselé chuti je káva popisována kávovými specialisty jako chuťově chudá, v ústech její chuť zůstává dlouho po dopití.


Zápornou vlastností je ale zkyslost kávy. Pro Čechy je poměrně běžné, že preferují kávu s nižší aciditou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения