čtvrtek 25. dubna 2019

Široké nudle v receptech

Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Na rozpálenou pánev, dáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu, až začne pouštět tuk, přidáme uzenou krkovičku nakrájenou na nudličky. Necháme lehce vyškvařit a postupně přidáváme žampiony nakrájené na čtvrtky, jarní cibulku na kolečka, rajče a čínské zelí na jemno. Autorská práva vykonává vydavatel.


Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. K tomu bylo potřeba, aby hotové nakrájené nudle co nejlíp proschly. Nudle tedy sušte rozložené v tenké vrstvě na utěrce. Klidně je občas načechrejte a přehoďte, když půjdete kolem, ale pozor, ať je zbytečně nenadrtíte.


Nudle s kuřecím masem, zeleninou a arašídovým máslem. Těstoviny s čínskou omáčkou. Smažené nudle se zeleninou a tonkatsu omáčkou. Díky jejich tvaru není potřeba žádný strojek, vyválené těsto stačí rozřezat na pruhy a čtverečky.


Základem těsta je mouka, vejce, voda a sůl. V jednotlivých receptech se mírně liší. Fleky se nejčastěji přidávají do zapečených těstovin, tradičně oblíbené šunkofleky se bez nich neobejdou. Teď koncem února je sice na medvědí česnek ještě čas. Většinou se u nás začne objevovat v přírodě až v dubnu.


Protože jsem ale mrkla do mrazáku a padnul mi do oka, vznikly z toho dneska tyhle krásně zelené široké nudle. A kdo ví, třeba to bude pro vás motivace, si na medvědí česnek letos taky vyrazit. Archiv pro štítek: Široké nudle.


Nudlový kugl s jablky a tvarohem. Postup na nudle : Vše rozmixujeme na jemnou kaši a smažíme placky na trošce oleje po oboustrannách. Hotové placky srolujeme a nakrájíme z nich polo široké nudle. Ty pak poskládáme na sebe a krájíme nudle podle potřeby (vlasové do polévky velmi tenké, široké nudle mm široké ). Z válečku krájíme nejprve pruhy a ty potom pokrájíme na čtverečky. A ještě mám jednu zkušenost, že čím drobnější těstoviny, tím lépe k sobě lepí.


Ve výrobním procesu se spojí rýžová mouka s vodou, ze vzniklého těsta se následně vytváří různě široké pásy těstovin. Nejlépe se hodí k pokrmům vycházejících z asijských receptur. Jejich příprava je velice snadná, v podstatě se jen zalijí horkou vodou, poté se zvětší jejich objem a nudle jsou hotové. Ty posilují imunitu, mírní alergie, podporují trávení a udržují střeva v nejlepším pořádku. Vyrobte si jogurt, který žije!


Ricotta 2gramů bazalka (na ozdobení) sůl. Lilek zbavte stopky, podélně ho rozřízněte a nakrájejte na půlkolečka (menší lilky na kolečka). Dejte je na cedník, osolte, promíchejte a nechte minut „vypotit“, aby nebyl hořký. Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a promícháme s Ramou Classic. Cuketu nakrájíme na kostky a krátce povaříme.


Scedíme a smícháme s nadrobeným plísňovým sýrem,prolisovaným česnekem, solí, pepřem a oreganem. Směs promícháme s uvařenými širokými nudlemi. Podáváme se zeleninovým salátem. Jarní závitky možná znáte z vaší oblíbené vietnamské restaurace, my si je dnes připravíme v raw verzi.


Rolky jsou skvělé v tom, že obsah můžete libovolně měnit podle stavu vaší lednice. Závitky jsme ozdobili jarními kvítky, abychom názvu tohoto pokrmu opravdu dostáli. Necháme odkapat, znovu vložíme do mísy, osolíme, zamícháme, přidáme kapiové nudličky, černé houby a pórek s nálevem, vše.


Evicka - profil uživatele na Vaření. Oblíbený recept naší rodiny pro letní dny. Sušené vaječné těstoviny. Jsou výborné i studené. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.


Kuchařka on-line obsahuje velké množství receptů domácí i světové kuchyně s možností vyhledávání a hodnocení receptů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения