čtvrtek 4. dubna 2019

Čokoládové makronky

Macarons au chocolat Makronky jsou jednoduché, ale dají se jednoduše pokazit, pokud však budete přesně postupovat podle receptu, určitě se vyvedou. Cukrovíčko, které je plné mandlí a čokolády. Když do těsta přidáte i trošičku okosu, nic tím nezkazíte.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Čokoládové makronky , Čokoládové makronky , Jednoduché čokoládové makronky , Čokoladove makrónky, Bezlepkové makronky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Tieto makronky som robila niekoľko krát, kým som vychytala všetky muchy. A posledne som sa už nababrala a hneď v úvode zohriala bielka s cukrom nad parou, do rozpustenia cukru a potom šľahala, kým neboli pevné lesklé vrcholky snehu, asi to budem robiť takto. V tejto fáze na dvakrát primiešame ku snehu sypkú zmes. Na chvíľu vás prenesie do Francúzska, kde vznikol tento sladučký recept na chrumkavé koláčiky s lahodnými plnkami.


Dnes si pripravíme čokoládovo - čokoládové a pre unavených pridáme aj trošku povzbudzujúcej kávy. Vytvořte italské pusinky. Makronkovou technikou vytvarujte řady makronek na pečicí plech vyložený pečicím papírem nebo plátem silikonu.


Jsou sice pracnější - a málokdy nějaká zbyde, ale i tak je to klasika! Poté makronky musíme nechat zaschnout. Doba, po kterou makronky zasychají je uplně individuální a záleží na teplotě a vlhkosti vzduchu. Obecně můžeme říci, že to trvá tak alespoň hodinku. To, že jsou zaschlé, poznáme tak, že když na ně sáhneme prstem, neměl by se nám na něm usadit ani kousek těsta.


Zvažovala jsem dvě varianty náplně, ganache připravenou z malinového pyré a hořké čokolády nebo čokoládový krém s malinou uprostřed. Připravte si kastrůlek s vodou a krupicovým cukrem a na středním plameni je přiveďte k varu, cukrový rozvar by měl mít teplotu 118C. Najskôr si pripravíme všetky suroviny a iné potrebné veci (pekáč, podložku, papier na pečenie), pretože neskôr už nebude čas. Navážime si do misiek jednotlivé suroviny - váženie je dôležité, odporúčam nepodceňovať ho - od oka makrónky neurobíte a dokonca ani pri dodržaní všetkých postupov nie je úspech vždy zaručený.


Čokoládové makronky

Pečeme až minut, necháme dalších minut vychladnout na plechu a až poté je sundáme. Nyní se pustíme do přípravy náplně: Ve vodní lázni si vyšleháme vejce s cukrem a přidáme kousky hořké čokolády a másla. Upečené makronky slepujeme vždy dvě k sobě připravenou náplní. Jakmile zjistíte, jak makronky připravovat, můžete začít experimentovat.


Myslím, že ale neuškodí začít klasikou. A čokoláda je klasika, bez které by se cukrářství neobešlo, proto zde najdete recept na čokoládové makronky. Recept nepatří mezi nejjednodušší a je možné, že nevyjdou hned napoprvé.


Čokoládové makronky

A ďalej treba makronky piecť čo možno najnižšie v rúre. Ja osobne pečiem makronky na 115°C minút a sú krásne. Makronky majú veľmi zložitý recept kde môžeme toho veľmi veľa pokaziť a každá chyba sa odrazí na ich krásne. PS: ako napĺňa sú asi najvhodnejšie čokoládové ganage. Vybírejte vyzkoušené recepty na Kokosové makronky , Bezlepkové makronky , Čokoládové makronky , Sněhové makronky , Čokoládové makronky nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Plněno čokoládovým krémem na bázi hořké čokolády. V nabídce po nebo kusech. A jelikož v soutěži uspěla i mezi profesionály, nyní každý všední den od 18. Vánoční pečení na Primě. Dnes vám přinášíme její recept na čokoládové makronky.


Čokoládové makronky

Macarons, česky makronky jsou původem francouzský dezert, jehož základem jsou mandlová mouka, vaječné bílky a cukr. Těsto je podobné klasickému receptu na sněhové pusinky s tím rozdílem, že makronkové skořápky jsou jemnější, měkčí a je v nich cítit chuť mandlí. Popis Ďalšie informácie Popis.


Jemné makrónky zo 1 mandľovej múky. Zloženie plnky ganache z m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения