úterý 9. dubna 2019

Kávy druhy

Jsme česká pražírna kávy. Kávu střežíme od zrnka na plantáži až k šálku lahodné kávy na vašem stole. S nejvyššími nároky hledáme pěstitele nejlepších kávových zrn. Ke každému zrnku kávy pohlížíme s respektem, který si plně zaslouží.


Kávy druhy

Tak jako všichni, kteří se podíleli na tom, že může být ve vašem. Základní druhy kávy Najdete zde shrnutí základních parametrů espresso nápojů v podobě, v jaké jsou doporučeny asociací pro výběrovou kávu SCA. V České republice je stále velká část kaváren, které nápoje připravují po svém. Ty odrážejí prostředí, ve kterém jsou kávy pěstovány, způsob zpracování a genetické vlastnosti dané odrůdy. V tomto ohledu může být káva, podobně jako víno, charakterizována podle regionů původu.


Káva původem z jedné zeměpisné lokace se nazývá single-origin. Mocha nebo také mochaccino, je čokoládou ochucená varianta Caffè Latte. Složení je tedy stejné jako u zmíněné kávy , bývá ale doplněna čokoládovým sirupem nebo kakaovým práškem. Ačkoliv je to káva chutná, mezi znalci kávy není příliš oblíbená, protože čokoláda přebije chuť kávy. Nabídka kávy v našich běžných obchodech není příliš pestrá – značky spolu nesoupeří kvalitou, ale cenou.


Kávy druhy

Je nelehké se v nich dobře vyznat, zahrnují totiž kávy od tradičních až po exotické. Poznáte základné druhy kávy ? Flat white Alias najviac hipster káva posledných rokov. Je síce pravda, že poslednou dobou ju medzi hipstermi nahrádzajú rôzne alternatívne metódy prípravy kávy ako AeroPressy či Chemexy, ale stále ešte patrí k tým najpopulárnejším druhom kávy.


Na jej prípravu sa používa mletá káva a voda. Pripraviť skutočne dobré espresso je umenie. ZÁKLADNÍ DRUHY KÁVY Espresso, Macchiato, Cappuccino, Caffè Latte, Flat White, Americano a Long Black.


Kávy druhy

Vše o kávových nápojích čtěte v článku. V ostatných rokoch ku nám z Talianska zavítal nápoj Espresso. Taliansko sa stalo v minulosti aj vďaka svojej polohe a strategickým prístavným mestám Trieste a Neapol krajinou s najväčším množstvom pražiarní a firiem na spracovanie zelených zŕn kávy. Ostatně, kultrura kávy se rozšířila původně z Vídně i do Itálie. Ve Vídni se praktikuje skoro na padesát druhů kafé, v Itálii sotva dvacet (dle Vikipedia).


Nechápu taky, proč se v Česku pro druhy kávy nevytvoří ryze české názvy, pod těma cizojazyčnýma nedostanete nikdy po celé republice to samé. Znáte základní druhy kávy ? A rozumíte všem druhům kávy , které si můžete v současnosti objednat? Znalci často upřednostňují jejich kořenitou plnou chuť před jinými druhy.


Kávy druhy

Nejlepší druh kávy se jmenuje El Pulcal. Je to výběrová odrůda vynikající kvality, má plnější a dýmovější chuť než jiné guatemalské kávy. Hawai Kona Extra Fancy. Káva pochází z oblasti Kona na Havajských ostrovech.


Zde jsou tři hlavní typy kávy : Robusta, Arabica a směs. V dnešní době existuje několik dalších druhů kávy. Všechny tyto kávy jsou připraveny ze směsí, které jsou míchány s dalšími druhy , aby vznikly nové chutě a vůně.


Mezitím v konvičce míchejte mléko a pěnu. Poté ji pomalu, z výšky několika málo centimetrů nad hrnečkem nalijte přímo doprostřed espressa. Hladina kávy s mlékem začne stoupat nahoru.


V polovině plného šálku přibližte konvičku blíže k prostředku a jemně ji nakloňte tak, aby do kávy natékalo více pěny. Okouzlující úvod: Toto je ideální výchozí bod pro milovníky kávy. Vysoce kvalitní kávovar, který spolehlivě dodává každé ráno individuální a chutnou kávu stisknutím tlačítka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения