středa 1. dubna 2020

Proč praskají paty

Popraskané paty není vůbec příjemná záležitost, ale zcela jistě potkala aspoň jedinkrát každého z nás. Někdo se s tímto problémem potýká jen občas, někoho tvrdá kůže trápí častěji. Ptáte se sami sebe, proč právě vy s tím máte problém?


Jak se tomu můžete vyhnout? Jaké jsou důvody ztvrdlé kůže na patách. Plísňová infekce je nejčastějším důvodem, proč se lidem loupou paty.


Někdo si vystačí během koupele s pemzou, další musí paty pravidelně máčet a chodit na pedikúru. Důvodů je přitom celá řada. Mohou to být genetické predispozice nebo nemoci jako cukrovka či lupénka. V tom případě jsme na ztvrdlou kůži krátcí a nezbývá, než jí věnovat maximální péči.


I samotná bolest se bude zintenzivňovat. V nejpokročilejším stádiu budete cítit veliké svědění a také z různých otlaků vám mohou paty začít krvácet. Otlaky z bot, nebo nevhodná velikost boty jsou hlavními příčinami, proč máte suchou pokožku na chodidlech.


A dokonce i krátce po návštěvě pedikůry. Je to pěkně bolestivé a už opravdu nevím co s tím. Krémy na popraskané paty Krémy se používají denně, jemně se vmasírují na dobře umytou a osušenou kůži a nechají se působit, nejlépe přes noc.


Podle závažnosti rozpraskanou a zrohovatělou kůži odstraní do až týdnu. Dobrý den, manželka ( let ), má velké problémy s hzlubokými prasklinami na patách. Po ostrouhání a namazání pat se jí do dvou dnů objeví praskliny, které se dále vice prohlubují, že nemůže došlápnout na patu bolestí. Objevuje se obvykle na rtu, ale může se vyskytovat i na sliznici dásní, měkkého i tvrdého patra a tváří.


Virus se může dotykem dostat i do očí, nosu a genitálu. Puchýřky později praskají a zasychají ve stroupky, které do deseti dnů vesměs mizí. Někdy se spolu s puchýřky objevují příznaky chřipky nebo zduření.


K tomuto jevu dochází jednak nedostatečnou výživou vrchních vrstev kůže, které krémy udržují pružnou a tudíž odolnější. Příčinou může být také nevhodná obuv. Zde jsou babské rady na prasklé paty : Aloe vera: Gel z aloe vera si natřete na paty po jejich namočení ve vlažné vodě.


Případně můžete vyzkoušet pastu z aloe vera a medu. Pokud vám boty nesedí, jak mají. Ideální je používat aloe vera před spaním. Praskliny pat, suchá kůže na nohou Chronické plísňové onemocnění pokožky nohou.


Suchou a popraskanou kůži na chodidlech má podle jedné studie až procent dospělých lidí, avšak tento problém se nevyhýbá ani dětem. V naprosté většině případů příčiny bychom neměli hledat nějak složitě. Ano ovšem, občas nás může potrápit nějaká mykóza a nebo můžeme mít určité genetické predisposice, ale v naprosté většině.


Bolest paty u dětí může být způsobena osteochondropatií apofýzy tuber calcanei (m. Haglund-Sever). Tímto onemocněním bývají obvykle postiženi mladiství ve věku kolem 10–let, častěji dívky. Klinicky se dostaví bolesti paty obyčejně po sportovní námaze provázené přetížením.


Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения