pátek 21. července 2017

Jak chránit přírodu

Jak chránit životní prostředí. Chránit a recyklovat je jednodušší, než si umíte představit. Abyste ochránili životní prostředí, zkuste snížit spotřebu energie a vody, změňte své návyk.


V druhé polovině minulého století došlo díky překotnému rozvoji průmyslu k velkým škodám na porostech, především v horských oblastech, které se rozkládají téměř po celých hranicích s Polskem, Německem a Rakouskem. Společně s Lukášem Vincourem z Pipes and Pints a Tadeášem Kopčou z Keep It Clean jsme se chopili příležitosti a připravili jsme pro tebe pár tipů, kterými můžeš každý den pomoct. Důvodů, proč chránit přírodu , je nespočet. Některé lze označit jako ekonomické – příroda je pro nás cenným zdrojem surovin a „služeb“, jež bychom bez její přítomnosti jen těžko vyráběli nebo nahradili.


Mohla by být užitečná i do budoucna, třeba jako zdroj látky, kterou zatím neznáme nebo neumíme využívat. Musíme se napravit protože ne jenom lední medvědi, ale i ostatní zvířata, jestli chcete pomoct, nebo se napravit tak pomozte přírodě pomůžete nejen nám, ale i zvěři, hmyzu, rostlinám a celé planetě! Jestli uvidíte jak někdo níčí přírodu řekněte mu to nebo zavolejte policii!


Estetické (rekreační): Přírodu je třeba chránit , protože je krásná a protože je to místo, kde se lidé mohou odreagovat od stresu, od civilizace. Etické (teologické): Člověk jakožto správce přírody (chcete-li zástupce Boha), tvor obdařený schopnostmi přírodu vážně poškodit, by se měl spíše snažit o její ochranu. Ať už se jedná o Šumavu nebo lokalitu Na Plachtě, lidé se prý nedokáží shodnout v tom, co vlastně chránit a jak.


Rozhodnutí, jak přírodu spravovat, však již podle Storchových slov není věcí přírodovědců, ti mohou pouze veřejnosti dodat informace k možným variantám. Ohleduplnost k životnímu prostředí nás nemusí stát žádnou výjimečnou snahu. Stačí prostě jen myslet na to, že bychom se k přírodě měli chovat tak, j. Zajímá vás naše planeta a chcete se podílet na její ochraně? Globální oteplování, vysychající oceány a vymírající druhy jsou věci, o kterých slýcháme každý den, takže je těžké se rozhodnout, kde začít.


Před tím, kolik nežádoucích látek z rychlerostoucích kuřat maso obsahuje a jak vůbec tyto velkochovy vypadají, raději pevně zavřeme oči! Přitom zemědělská velkovýroba představuje jeden z nejvážnějších faktorů ohrožujících přírodu prakticky na celém světě. Zatímco u nás splachy hnojiv z polí ničí unikátní. Jak můžeme chránit životní prostředí?


Sepsali jsme pro vás více než tipů, jak šetřit lesy a chránit naši přírodu. Na konci článku najdete také zcela konkrétní tipy, kam a jak dále přispět na ochranu životního prostředí. Darujte staré oblečení. Obnošené oblečení a věci nevyhazujme.


Jak chránit přírodu

Pro mnohé překvapivě tak v úvodní kapitole nedávají jednoznačnou odpověď na otázku, proč přírodu vlastně chránit , a doporučují spíše, aby si každý jednotlivě odpověď nalezl sám, protože „(p)okud povede k dobrému cíli, rozumné snaze o zachování přírodních hodnot, je jistě správná“. Přetechnizovaná společnost se začíná dusit vlastním odpadem a nadprodukcí. Nejdříve se zastavme u ekologických hnutí. Zdůrazňují, jak neodlučitelně jsou osudy přírody svázány se společenskými procesy. Snaží se chránit přírodu nepřímo a systémově, prostřednictvím více či méně radikálních změn politického a ekonomického rozhodování od lokální až ke globální úrovni.


Interaktivní prezentace jak chránit přírodu. Může zmizet, aniž by si toho někdo všiml. A i když si úbytku někdo náhodou všimne, nejspíše nebude vědět, jak mu zabránit. K efektivní ochraně jsou totiž nezbytné detailní informace ozpůsobu života da - ného druhu. Je spousta věcí, které můžeš začít dělat doma a chránit tak životní prostředí.


Jez méně hovězího a vepřového masa. Ryby a drůbež mají menší dopad na životní prostředí a některé jiné zdroje proteinů jako jsou ořechy a organická sója jsou dokonce ještě méně škodlivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения