čtvrtek 13. července 2017

Háčky na uzení ryb

Další faktor je množství kostí, ale to už je více o osobní preferenci. Přesný návod na uzení ryb neexistuje, ten si postupně každý vytvoří po svém. Níže uvádíme základní pravidla a. Háčky na uzení ryb jsou skvělé na napichování větších podkov, drží skvěle. Jsou vhodné i na uzení menších ryb kdy se prostrčí háček, tlamou a trny se zapíchají do boků.


Ryby se před uzením nasolují. Někdo má rád ryby spíše jemnější, málo slané, jiný si zase pochutná na slané rybě, po které bude mít. Sada 5ti háčků se třemi hroty jsou vhodné pro uzení většiny ryb , které udíme jak v celku tak i větší části pevnějších ryb. Hodí se dobře i pro uzení masa a drůbeže (např. celých kuřat a kachen).


Vždy jsem udila kusy o váze 3– 4g nebo kusy ryb nařezané na podkovy. Přípravu jsem si rozdělila do dvou dnů. Jeden den jsem ryby připravila a naložila do láku, druhý den jsem je udila.


Na přípravu vyuzených pstruhů budeme potřebovat. Háček na uzení ryb je vhodný pro menší a střední pstruhy, pražmy, makrely atd. Mezi úlovky vhodné k uzení patří kromě mořských ryb (makrela, sleď, losos, platýz, sardinky, úhoř atd.) také některé ryby sladkovodní. Nerezový háček do udírny na uzení ryb. BIOWIN generátor kouře se zásobníkem.


Naložení ryb na uzení recepty, které budete milovat. This feature is not available right now. Please try again later. Háčky jsou leštěné, s ostrým koncem, který umožňuje snadné nasazení ryb. Háky zakládá se z obou stran páteře, zevnitř, takže jste si jisti, že ryba nespadne během uzení.


Jsou vykonány z nerezové oceli schválené pro styk s potravinami. Háky nikdy nerezaví, snadno se čistí a lze je mýt v běžných myčkách nádobí. Do uzení ryb se moc lidí nepouští, protože s přípravou ryb na uzení je piplačka, ale výsledek stojí za to.


Hlavně víte, že jste použili čerstvé ryby a koření bez chemických přísad. Podle popsaného receptu vyudíte velice chutné kapří kousky. Před zavěšením ryb na hole přebytečnou sůl oklepeme.


Háčky na uzení ryb

Celé a půlené ryby zavěšujeme na železné háčky zaháknuté v žaberním otvoru nebo je navlékáme na silnější dráty provlečené stejným způsobem. Jednotlivé kusy ryb (porce) zavěšujeme za očko z motouzu. Kde u nás najít víc o uzení.


Když už jsme u odkazů, ZDE jsme napsali, co si na uzení připravit. Jedná se v podstatě o formu částečné konzervace rybího masa, při které ryby získávají atraktivní chuť a vůni. Uzení ryb se liší ovšem v několika ohledech. Dobře vyuzená ryba je skvostnou lahůdkou a neopakovatelným chuťovým zážitkem.


Losos, pstruh i sumecek maji velky obsah tuku a jou to vdecne ryby na uzeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения