pondělí 17. července 2017

Sprinklerové hlavice

Sprinklerová hlavice je v podstatě samočinný ventil, sloužící pro přívod hasící vody do chráněného prostoru. Otevření hlavice je impulsem pro spuštění systému. Hlavice se umísťují pod stropem nebo střechou chráněného prostoru, kde dochází k akumulaci tepla vyvinutého požárem. Jednotlivé sprinklerové hlavice sú umiestnené na rozvádzacích potrubiach, aby chránili oblasti priamo pod nimi. Vzhľadom k tomu, že voda pod tlakom je neustále v potrubí, sprinklerový systém funguje „ako na zavolanie“ na základe zvýšenej teploty v mieste umiestnenia sprinklerovej hlavice.


Ak vypukne požiar, teplota vzduchu. Sprinklerové hlavice (sprinklery), u nichž došlo vlivem požáru k ohřátí nad otevírací teplotu, se otevřou a rozptýlená voda stříká do ohniska požáru. Protékající voda otevře ventilovou stanici, která spustí signalizaci.


Následkem poklesu tlaku vody na rozdělovači ve strojovně dojde ke spuštění požárního. Praktická ukázka funkce sprinklerového stabilního hasícího zařízení v laboratoři fakulty bezpečnostního inženýrství v rámci předmětu požárně bezpečnostní zař. V případě sprinklerové ochrany je třeba mít na zřeteli fakt, že sprinklery hasí požár v první fázi rozhoření, tj. Když jsou dobře navržené, dojde k malému rozšíření požáru, což prokazují statistiky o otevřených sprinklerech. Návrhová norma pro určuje, jak mají být sprinklerové hlavice rozmístěny, aby se horkým kouřem rychle spustily a zkrápěly skladovaný materiál.


SPRINKLEROVÉ HASICÍ ZAŘÍZENÍ: Schéma s popisem. Musí být zajištěno, že horké spaliny, nebudou unikat otvory ve stropě, odtékat pod šikmým stropem nebo do vzduchotechniky. Skladové uspořádání je možné přestavovat bez.


Doplňkové hasicí zařízení – DHZ. DHZ je obvykle navrhováno pro malé hotely a podzemní zakladačové garáže. Sprinklerové zařízení typu DHZ má zkrácenou dobu provozu, menší nádrž a menší záložní zdroj pro napájení čerpadla elektrickou energií. Hlavice se umisťují pod stropem nebo pod střechou chráněného prostoru, kde dochází k akumulaci tepla vyvinutého požárem. Nejčastějším typem, který používáme v požární ochraně budov je však typ se skleněnou baňkou.


Kromě toho však nabízíme sprinklerové hlavice s tavnou pojistkou. Vodné stabilné hasiace zariadenie je samočinné zariadenie, ktoré vzniknutý požiar nielen signalizuje, ale ako aktívna požiarna ochrana ho v počiatočných fázach likviduje bez zásahu ľudského činiteľa, resp. Po otevření sprinklerové hlavice dochází k výstřiku vody ve formě sprchového proudu, přičemž se otevřou pouze ty sprinklery, které jsou nad ohništěm požáru nebo v jeho bezprostřední blízkosti, tedy jejichž funkčnost je nezbytná k zajištění hašení.


Systém funguje následovně. Při vzniku požáru dojde působením tepla ke zvýšení teploty tepelné pojistky sprinkleru. Při dosažení určité teploty tato pojistka praskne (nebo se roztaví - podle toho, jestli jde o pojistku tavnou nebo skleněnou) a ze sprinkleru začne okamžitě vytékat voda.


Princip funkce je zrovna tak jednoduchý jako spolehlivý. Uzavřená vodou naplněná potrubní siť pod stropem všech chráněných stavebních částí a na ní jsou rozmístěny uzavřené sprinklerové hlavice. Bezprostredne po otvorení hlavice dochádza k výstreku vody. Do činnosti sa uvádza iba tá hlavica (popr. niekoľko hlavíc), ktorá dosiahla otváraciu teplotu.


Ide o sprinklerové hlavice , ktoré sú nad ohniskom požiaru, alebo v jeho blízkosti. Stabilné hasiace zariadenie sa používa pre hasenie materiálov popr. Zavlažovanou výseč lze nastavovat v rozsahu stupňů až 3stupňů. Rovněž lze nastavit průtok vody. K ochraně, potažmo náhradě požárně dělicích konstrukcí, požárních uzávěrů, případně horizontálních a vertikálních požárních uzávěrů otvorů před šířením sálavého tepla se navrhují sprinklerové vodní clony vytvořené zmenšením vzdáleností mezi standardními sprinklery.


Hledáte levné Sprchové hlavice online?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения