pondělí 24. července 2017

Banánový chlebíček s ořechy

Banánový chlebíček s ořechy

Troubu předehřejte na 1°C. Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce. Tématické fráze: banánový chlebíček s ořechy banánový chlebíček bez mouky banánový chlebíček bananový chlebíček s podmáslím bananovo ořechový chlebiček banánový chlebíček s vločkami banánový chlebíček s ořecy banánový chlebíček recept banánový chlebíček s kakaem banánový chlebíček podmáslí. Ať už do něj přidám jen skořici, nebo kakao či čokoládu, s chutí banánu se vždy perfektně doplňují.


Banánový chlebíček s ořechy

U ořechů to nebylo nic jiného. Změklé máslo (asi g) utřete s cukrem. Vmíchejte řecký nebo smetanový jogurt (1g), vajíčka, rozmixované banány, vanilku, mouku, sodu nebo kypřicí prášek a sůl. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, skořici a sůl.


Nakonec přidáme i nahrubo posekané oříšky. Banánový chléb s ořechy Rychlý praktický a trvanlivý moučník. Konzistencí něco mezi chlebem a bábovkou se sladkou příchutí. Vyzkoušejte opravdu nadýchaný a zároveň vláčný banánový chlebíček ozvláštěný vlašskými ořechy a kokosovými plátky.


Dlouho ve mne podobné recepty budily nedůvěru, ale tento opravdu stojí za to vyzkoušet. Recept na banánový chlebíček , nebo chcete-li banánový chléb, patří obecně mezi je nejoblíbenější recepty. A věřte tomu nebo ne, lidé ho dělají už více než let.


A tisíce lidí ho pečou dělají každý den. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Pečený chlebíček z másla. Mám na něj sice hromadu receptů, pro batole jsem mezi nimi ale žádný rozumný nevybrala, tak.


Receptů na banánový chlebíček je všude plno, ale trvalo mi hodně dlouho, než jsem objevila ten svůj top. A o recept na ten nejlepší, báječně vláčný a voňavý banánový chlebíček bez cukru, zato plný ořechů a čokolády se s vámi samozřejmě ráda podělím, ať máte ke kávě co mlsat. Když jsem na Štědrý den šla společně s rodiči a syny na vánoční procházku do lesa, abychom - jak je nám již léta tradicí - dopřáli zvířectvu taky trochu do. Fräulein Lampe Und da bin ich schon wieder:) Cooper hat im Dezember ein neues Hundebett bekommen und deshalb hab ich hier ein bisschen rumgerückt und dachte mir, dass ein.


Proto žádné velké vymýšlení receptů. Marťa už má ale po závodech, Téra po vlnách a teď nastává pro nás obě asi nejkritičtější období, kdy musíme krotit chutě a snažit se si “formu” udržet. A protože naším nejoblíbenějším jídlem dne je snídaně, přinášíme další snídaňový recept, tentokrát na banánový chlebíček. Ať slané či sladké, to, co má tvar bochníku, je prostě bread - neboli chleba. Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum, máslo, mléko a vejce.


Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Vychladlý chlebíček ozdobíme krémem (použila jsem zdobící tubu) a posypeme granátovým jablkem, ořechy a skořicí. Můžeme ihned podávat a pořádně si vychutnat více, než jeden kousek.


Chlebíček je ideální na zpracování hodně zralých až přezrálých banánů, se kterými nevíte co by. Banány vybírejte zralejší, které jsou měkké. Moje vnučka chtěla, abych jí upekla banánový chlebíček a jelikož si ráda vymýšlím recepty splácala jsem tento a jiný už prý dělat nemám.


Vnučka si pochutnala a nyní ho musím péct často, tak se s Vámi chci o tu dobrotu podělit. Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte. Máte chuť na něco dobrého, sladkého, s ořechy a rozinkami? Upečte si banánový chlebíček :) Od té doby, co doma ve většině jedeme na stravě bez lepku, mléka a vajec jsem každoročně o Vánocích stála před výzvou, jak si na Štědrý den poradit se snídaní, aby nebyla tak moc obyčejná.


Přimíchejte rozmačkané banány a pak ořechy. Těsto nalijte do vymazané nebo papírem vyložené chlebíčkové formy a pečte ve vyhřáté troubě – minut. Ke konci hlídejte a špejlovým testem ověřte, jestli je váš banánový kakaový chlebíček už dopečený. Po upečení vyndejte z formy a nechejte chladnout na mřížce. Sladká, avšak zároveň plnohodnotná a vydatná svačina?


Banánový chlebíček s ořechy

Rozmačkané banány spolu s vlašskými ořechy tvoří neodolatelnou chuť, které podlehne kdejaký gurmán i zarytý vybíravec. Zakousněte se a ucítíte exotickou chuť banánů. Extrémně voňavý po zralých banánech a kakau, sametově temná barva po čokoládě, můžete přidat i chutné ořechy či ovoce…. Navíc žádná velká komplikovaná práce vás nečeká a těsto máte za pár minut hotové.


Ať zvolíte jakýkoli způsob, zklamaní určitě nebudete. Chlebíček se mi trochu připekl… s tou naší troubou mě to ani nepřekvapuje, ale i tak je vynikající.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения