středa 5. července 2017

Makronky náplň mascarpone

Makronky náplň mascarpone

Tímto krémem slepujeme například barevné francouzské makronky. Poznámka: Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek. Na náplň vyšlehám mascarpone s cukrem, k němu pak zašlehám smetanu, poté přidám pistáciovou pastu nebo šťávu z citronu a kůru. Pomocí cukrářského sáčku nanáším na skořápky a spojuji.


Spojte a nechte v lednici rozležet. Tato náplň je úžasná, jen pár hodin po naplnění jsou makro nky krásně vláčné a křehké. Předehřejte troubu na 1°C a makronky pečte 10–minut. Nechte vychladnout (skořápky můžete nyní zamrazit). Mezitím připravte náplň.


Maliny svařte s cukrem, nechte vychladnout a přes cedník propasírujte. Prošlehejte mascarpone s máslem a po lžičkách přidávejte pyré z malin a šlehejte dohladka. Základný mascarpone krém.


Makronky náplň mascarpone

Najčastejšie používaný mascarpone krém tvorí len kombinácia mascarpone a smotany na šľahanie s cukrom, vanilkou, prípadne mandľovým likérom, šťavou z limetky. Výsledkom je krásne tuhý a lahodný krém, ktorý sa hodí k letnému ovociu, výraznejším korpusom, ale aj kávou poliatym piškótam v. V mixéru nebo metličkou kráce prošleháme mascarpone s nutellou do hladkého krému. Tím se obě ingredience pěkně spojí a rozbijí se ztuhlé hrudky cukru, zároveň ale mixujeme pouze krátce, aby se z mandlí zbytečně neuvolnil tuk. Možnosti sú takmer nekonečné.


Neodporúčajú sa náplne na báze smotany, jogurtu, mascarpone (to bol u nás obľúbenec, ale bohužiaľ nám to spolu fungovalo len krátku dobu – takéto makrónky sa veľmi rýchlo rozmočia a nie sú vhodné na oslavy lebo na stole sa rýchlo roztečú). RASPBERRY CURD malinová (něco jako) marmeláda je moje nejnovější nejoblíbenější náplň do makronek. Chtěla bych udělat kávovou náplň , ale nevím si rady, myslíte, že by to šlo např. Poradím si s náplněmi z mascarpone , ale to se makronky rychle rozmáčí, tak bych chtěla zkusit náplně z čokolády. Děkuji za radu a těším se.


Makronky náplň mascarpone

Tématické fráze: recept na nejlepší makronky nejlepší makronky recept jak upéct makronky jak se dělají makronky mandlová mouka lidl video recept na makronky makaronky macronky krém na makronky krém do makronek makaronky recept makronky recept na náplň mandlová mouka na makronky jak udělat makronky makronky recept video orechove. Náplň je tentokrát velmi jednoduchá, ale s neobyčejně dobrou a osvěžující chutí (recept od Tartelette): 250g Mascarpone lžíce malinové marmelády bez zrníček Mascarpone i marmeládu promícháme dohladka a pomocí cukrářského sáčku jí pak plníme macarons. Necháme je na plechu ležet zhruba půl hodiny až hodinu. Upečené makronky necháme zchladnout a po chvilce přendáme na dochladnutí na mřížku. Pokud se už nelepí, jsou připraveny do trouby.


Jakmile jsou makronky na povrchu suché, peču je minut. Po vytažení z trouby nechám makronky lehce vychladnout na plechu, poté je sloupnu a přenáším na mřížku, kde je nechám zcela vychladnout. Najbežnejšia náplň je ganache, ktorú môžeme dochutiť orechmi, kokosom, ovocím. Pokojne použite aj bielu čokoládu na biely krém.


P lniť môžete však akýkoľvek maslovým krémom, ktorý vám chutí. Obľúbené sú aj makrónky plnené hustým džemom. Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte.


Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva. Dlouho obávané makronky se staly skutečností. A i když se někdy stane, že se nepovedou a my vůbec netušíme proč, určitě je i tak vyzkoušejte. A co je jejich velikou výhodou? Jak by měla vypadat správná makronka?


Makronky náplň mascarpone

Rychlý a chutný dezert z mascarpone s ovocem pro mlsné jazýčky. Recept dostala maminka od známé a pozměnila si ho podle svého. Makronky jsou bezlepkové. Připravujte je až těsně před Vánoci, jsou nejlepší, když jsou čerstvé. A protože tato disciplína patří k těm složitějším, připravila jsem pro Vás opravdu hodně detailní recept, kde Vám hned v úvodu poradím, jak se vyhnout možným.


Ochucené makronky Ochutit a zároveň obarvit můžete makronky např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения