pátek 28. července 2017

Domácí sýr lučina

Jednoduchý a osvědčený recept na tu nejlepší domácí lučinu. Navíc si můžete tento lahodný a jemný smetanový sýr ochutit dle vlastí chuti. Na ochucení můžete použít například čerstvé bylinky nebo třeba medvědí česnek.


Ahoj, domácí lučinu používám ve velkém, počínaje pomazánkami a konče náplní do dortů, zkrátka všude, kde je v receptu “smetanový sýr ”. Smetanu nešlehám, jen smíchám s jogurtem, trochu osolím a nechám vykapat.

Připravte si doma exkluzivní sýr LUČINA. V misce smícháme bílý jogurt spolu s tvarohem. Důkladně utřeme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme dle chuti a přidáme bylinky, které za pomoci ruky rozdrtíme.


Sýr lučina má zdravý základ vzhledem k ingrediencím, z kterých je podomácku vyroben. Přidanou hodnotu můžeme spatřit v tom, že je sýr velmi snadno a rychle vyrobený, když nebudeme brát v úvahu, že si na něj za pasivní účasti musíme jeden den počkat. Směs opatrně vlijeme do čistého plátýnka (příp. utěrky) a vložíme do cedníku nad misku, kde ji necháme po dobu hodin odkapat od syrovátky.


Hotový sýr konzumujeme ihned nebo uchováváme v ledničce.

Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv domácí lučina lučina z jogurtu a šlehačky domácí lučina z jogurtu domácí výroba lučiny lučina výroba lučiny z jogurtu a šlehačky výroba lučiny bezkonkurenční domácí lučina lučina recept jak vyrobit lučinu lučina z jogurtů doma. Světe div se, labneh se připravuje úplně stejně jako domácí čerstvý krémový sýr z jogurtu. Jak vyrobit krémový sýr. Recept na domácí krémový sýr by se klidně vešel do jedné věty, aniž by ztratil jakýkoli důležitý detail. Recept na guláš sice do jedné věty též vmáčknout lze, ale pak mu rozumí jen ti.


Domácí sýr recepty, které budete milovat. Překryjeme cípy, přikryjeme poklicí a dáme do lednice na - hodin vykapávat. Jogurt jemně promícháme se smetanou. Takto vzniklou hmotu nalijeme na cedník, který si vyložíme kouskem plátna.


Jemně vyždímáme a necháme hmotu hodin odpočinout. Jako první se vyráběla Kostka zabalená ve fólii. Jde o velmi populární domácí výrobu a jejich měkký čerstvý sýr vyráběný z jogurtu je proslulý. V Libanonu ho ale v plátýnku zavěšují a nechávají vykapat v prostoru. Skladuje se na chladném místě a vydrží čerstvý zhruba týden.


Získáte skvělý sýr , na němž si pochutnáte rovnou nebo ho můžete použít jako základ pro nejrůznější pomazánky, tipy na ně naleznete v článku. Všechny tyto tři ingredience promícháme v misce.

Lučina domácí výroby od Nikoly Behenské. Do velikostně vhodného sítka si dáme mul nebo jemné plátýnko a obsah misky přelijeme do sítka, které umístíme do misky nebo kastrůlku tak, aby se spodek sítka nedotýkal dna. Zdravé Svačiny Zdravé Recepty. V našem případě nepoužijeme mléko, ale rovnou jogurt a kysanou smetanu. Oba agenti zajistí dostatek bakterií mléčného kvašení, aby se vám zanedlouho na lince objevil sýr.


Doma jíme hlavně žervé a tvarohové sýry, sem tam se vyskytne tvrdý sýr nebo syreček. O tom, že bych vyráběla něco z toho. Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě hodin odstát, aby se srazilo.


Když jsme začali zkoušet doma dělat sýry, šli jsme cestou vědeckou. Mnoho knih, mnoho informací. Zkoušeli jsme přizpůsobit prostředí sýru – správná vlhkost, správná teplota, správná kyselost mléka. Mlékařské kultury, chloridy vápenaté, lakmusové papírky, formy, dřevěné mřížky.


Z čeho se sada na domácí čerstvý sýr skládá? Výroba sýra v malé městské kuchyni Píšete vy… Po zdomácnění naší vlastní výroby chleba, másla, jogurtů …nastal čas vyzkoušet i domácí výrobu sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения