úterý 9. ledna 2018

Šalvějový sirup použití

Můžeme si z ní připravit domácí šalvějový sirup , který je nejen dobrý, ale má pozitivní účinky při nachlazení a na dobré zažívání. Využití šalvěje je opravdu mnohostranné. I dnes však najde svou roli v kuchyni při kořenění jídel. Pokud hovoříme o šalvěji lékařské (Salvia officinalis), je řazena do čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae) a. Je třicet až sedmdesát centimetrů vysoká, fialové květy jsou uspořádány v lichopřesleny.


Proti sobě stojící listy mají stříbřitý povlak a šíří trochu hořkou, kořenitou vůni.

Pěstuje se na chráněných slunných místech. Přikrýváme ji na zimu chvojím nebo opadaným listím. Kategorie: KOŘENÍ A LÉČIVKY. Nejen v sychravém podzimním počasí, kdy je lidský organismus náchylný na všemožná nachlazení, oceníte účinky šalvěje lékařské (salvia officinalis).


Uleví nám od špatné nálady, působí protizánětlivě, antivirově a je. Hezký den Leni, v chytrých knížkách jsem se dočetla, že by se šalvějový sirup neměl podávat dětem do let, těhotným a kojícím matkám. Ze sušené šalvěje jsem sirup sice nikdy nedělala, ale proč to nevyzkoušet.


Populární je především v podobě čaje, tinktury, prášku nebo koupele. Kvalitní šalvějový čaj je přesně to, co potřebujete, abyste využili její účinky na psychiku i tělo.

Sirup ze šalvěje není tak úplně klasicky na běžné pití, ale je to přírodní lék. Výborný je při nachlazení nebo při zažívacích problémech. Jako prevenci můžete lžíci denně nebo při potížích dle potřeby.


Ochutit si sirupem můžete i čaj. Nakonec ještě dáme dvě lžíce medu (pro chuť), čtyři lžíce citronové šťávy, zamícháme a vroucí šalvějový sirup rozlijeme do vyvařených a vysušených lahví či sklenic, zavíčkujeme, otočíme a po vychladnutí uskladníme do tmavé spíže. Trvanlivost sirupu by měla být přibližně kolem roku maximálně roku a půl. Vyberte si ze stovek receptů na šalvějový sirup , které se vám budou snadno a rychle vařit.


Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření šalvějový sirup. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších šalvějový sirup receptů z čech i ze světa. Nádobu, v které si sirup budeme skladovat, prolijeme vodkou, prodloužíme tak životnost sirupu. V lednici sirup vydrží přibližně jeden rok.


Užívá se v případě potřeby lžička třikrát denně v nápoji. Podrobný popis - Šalvějový sirup. Složení: třtinový cukr, vodný výluh z natě šalvěje lékařské , citronová šťáva.


Použití : 3x až 5x denně lžička, horký nápoj. Po otevření skladujte v chladničce. Bílých Karpatech v obci Bzová. Sirup nám vydrží rok, pak je lepší uvařit si z nových listů další várku.


Nevařený sirup ze sušených lístků šalvěje.

Je to sirup léčivý, takže ho užíváme střídmě. Vás děvčata v dnešním dni. Pojďme si dnes připravit ŠALVĚJOVÝ SIRUP Budeme tak připravené na dny, kdy nás trápí nachlazení. Javorový sirup patří mezi tzv. Jedním z takových bylinkových čajů je i šalvějový čaj, který se vyplatí udělat z bylinek a ne používat nálevové sáčky.


Stejně tak zjistíte, jakým způsobem se dá šalvějový čaj připravit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения