úterý 30. ledna 2018

Svestkova marmelada se skorici

Tématické fráze: svestkova marmelada švestková marmeláda s ořechy třešňová marmeláda se skořicí švestková marmeláda top recept švestková marmeláda recept hruškovo švestková marmeláda recept na švestkovou marmeládu se skořicí švestkvá marmeláda švestková marmeláda z trouby recept na švestkovou marmeládu top. Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem Švestky vypeckujeme a dáme do hrnce s cukrem - promícháme a necháme hodin odležet v chladu ( já měla v lednici). Není to nutné, ale pokud si vzpomenete, tak alespoň jednou promíchejte. Letos už jsem nevěděla, co se švestkami.


Mrazím, suším, zavařuji, ale strom je stále modrý. Tento recept na rychlý švestkový džem mi přišel tedy vhod.

Až do letoška u nás ze švestek letěla hlavně povidla (a koláče!). Poté co jsme vyzkoušeli kořeněnou švestkovou zavařeninu, asi změníme názor. Její příprava je mnohem rychlejší, má lehčí konzistenci a přitom si barvou ani chutí s povidly v ničem nezadá. Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty.


Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami. Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait. Domácí švestková marmeláda - recept: Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-minut.


Osvědčil se objem litru – to je přesné množství, které budeme potřebovat třeba na promazání perníku. Jestliže jsme stihli marmeládu přelít do sklenic ještě horkou, stačí skleničky překlopit dnem vzhůru, aby se víčko zatáhlo.

Jestli nám švestková marmeláda trochu vychladla, sklenice sterilizuje – minut. Každý z nás občas rád zkusí něco “ostřejšího”. Skvěle se v ní snoubí chuť sladkých moravských švestek odrůdy Čačanská najbolja a populárního jemného jamajského rumu Captain Morgan.


Jak marmeláda, tak povidla se mohou vyrábět téměř z každého ovoce a oba druhy bývají většinou bez kousků. Teď tedy ten rozdíl: marmeláda se připravuje z rozvařeného ovoce, bývá doslazena a zahuštěna želírovacím přípravkem. U povidel se ovoce, později ovocná dřeň, vaří tak dlouho, až se zbaví vody a zhoustne. Ta má přibližně o vyšší sladivost než cukr řepný, který se obvykle přidává do tradičních receptur. Právě kvůli jiným chuťovým vlastnostem se ale hůře dávkuje, a proto se v receptech setkáváme většinou s pokynem,oslaďte podle vlastní chuti.


Spanilé krásy živých květů si tak užíváme nejen ve váze na stole, ale také v našich talířích. Ovšem předtím, než se rozběhnete pro první rostlinku v truhlíku, přečtěte si naše rady, jaké květiny použít a kde je sehnat. Jednoduchý a dobrý recept, který jsem přesně potřebovala. Nad úroda švestek a m padající jablicka na vykroj. Dělala jsem hned z dvojnásobné dávky a mám středních sklenicek.


Výborná marmeláda, kterou můžete smíchat s řeckým jogurtem a máte hned úžasnou snídani či dezert. Báječně se hodí i do cukroví a na pečivo. Složení: švestky, skořice, cukr. Stellas přinášejí neokoukané chutě, které však vždy vychází z tradiční řecké kuchyně.


Letošní léto se u mě doma stále z nějakého nevysvětlitelného důvodu scházelo obrovské množství ovoce.

Asi to bylo i tím, že byla veliká úroda. Nicméně jsem stále zavařovala a zavařovala a ne proto, že bych se nudila, ale proto, že mi bylo líto to ovoce nezpracovat. Zralé, umyté a kostek zbavené broskve dáme do hrnce, kde je podusíme doměkka.


Uvařené broskve prolisujeme, dobře povaříme, přimícháme cukr a za stálého míchání vaříme do úplného zhoustnutí. Barva žhavého letního slunce a chuť léta. Recepty jsou různé – od těch nejjednodušších až po recepty s kapkou extravagance.


To je meruňková marmeláda. Postupně přidávejte upečené švestky i se šťávou do nádoby od ponorného mixéru. Mixujte, nemusíte úplně dohladka, naopak je lepší, když to má strukturu.


Vmíchejte kyselinu citronovou a nakonec podle chuti můžete povidla dosladit medem. Zavařovací sklenice i víčka vypláchněte horkou vodou a nechte okapat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения