pondělí 17. října 2016

Celozrnné pecivo

Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 2°C. Vložíme bagetu a pečeme asi minut do růžova. Doporučuji asi po minutách pečení teplotu snížit na 1°C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci. Domácí celozrnné pečivo můžeme konzumovat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu.


Navážime si múky a spolu so soľou zmiešame vo väčšej nádobe. Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždie. Kvások potom vlejeme do pripravenej múky, pridáme zvyšok cukru, vajce, olej a masu dôkladne vymiesime. Tématické fráze: domácí pečivo žitné pečivo celozrnné pečivo z domácí pekárny žitné pečivo recept recepty z celozrnné mouky žitné pečivo recepty domácí pečivo z žitné mouky domaci pecivo ze spaldove mouky recepty na domácí pečivo domácí pečivo recept pečivo recepty domácí žitné pečivo recept na zdrave. Pokud pečivo nese v názvu slovo „ celozrnné “, musí obsahovat nejméně osmdesát procent celozrnné mouky.


Ta slouží jako zdroj vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Může se jednat o mouku z kterékoliv celozrnné obiloviny – narazíte pak například. Výrobca by mal na obale uvádzať zloženie a teda dokážete ľahko rozlíšiť, či ide o celozrnný či viaczrnný výrobok (Pozn. celozrnné pečivo by malo obsahovať minimálne celozrnných múk z celkovej hmotnosti výrobku, viaczrnné zase aspoň inej než pšeničnej alebo žitnej múky) Pri nákupe voľného pečiva jednoducho. TIP: Přirozenou vlákninu obsahují celozrnné druhy chleba a baget.


Zpočátku se můžete cítit „nafouklí“. Vláknina jako nerozpustný polysacharid totiž prochází trávicím traktem až do tlustého střeva. Pijte proto hodně vody a kombinujte pečivo s bílkovinou (například sýrem, šunkou). Po jeho konzumaci budeme mít větší pocit sytosti – to je dáno tím, že potraviny s nízkým glykemickým indexem uvolňují pomaleji sacharidy, což pak pomáhá zamezovat nadměrnému kolísání hladiny krevního cukru v organismu.


Celozrnné pečivo je také mnohem sytější než bílé a navíc má také nízký glykemický index (GI). Je potřeba sledovat hlavně složení, nestačí ani věřit nápisu na etiketě. Celozrnný produkt musí obsahovat minimálně celozrnné mouky. Ale jakkoli větší podíl celozrnné mouky je prospěšnější, než kupovat. K celozrnnej špaldovej múke som použila ako tekutinu vlažné mlieko aj vodu.


Celozrnné pecivo

Pečivo som piekla vo forme ale dá sa upiecť aj voľne na plechu, vtedy je doba pečenia kratšia. Upéct domácí pečivo z celozrnné mouky je snadné, ale musíme si zvyknout na to, že se s těstem pracuje jinak. Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky. Recept na celozrnné pečivo není nijak složitý, vlastně je to to samé, jako když pečeme jiné jednoduché housky, rohlíky, veky.


Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma. Pečivo je charakteristické nejen svou hutností a váhou, ale také cenou. Pokud nakupujete v pekárně, vždy se zeptejte na celozrnné výrobky a nenechte si vnutit, že nějaké cereální obarvené pečivo je celozrnné.


Celozrnné pecivo

I když se traduje, že celozrnné pečivo je zdravější, většina obyvatelstva převážně konzumuje pečivo bílé. Většinou je to kvůli rozdílným cenám, které mezi celozrnným a bílým pečivem jsou, a také chuti. V obchodech buďte více pozorní. Všímejte si, zda-li kupujete pečivo celozrnné nebo jen vícezrnné! Po vykysnutí cesto opatrne vyklopíme na pomúčenú dosku.


Jemne z neho vytvarujeme širší valec, z ktorého odkrajujeme kúsky a formujeme žemličky (opatrne vtláčame okraje smerom dovnútra). Veľmi rada používam špaldu- je to druh pšenice, ktorá neprešla procesom šľachtenia ako klasická pšenica. Je oveľa zdravšia, bohatá na minerálne látky, bielkoviny.


Celozrnné pecivo

Ak máte chuť, nechajte sa inšpirovať. Ja si zvyknem takto napiecť do zásoby, zamrazím a už iba vyťahujem. Pri cene takéhoto pečiva je to určite výhodné sa takto zásobiť.


Konzumujte teda celozrnné výrobky, ako sú celozrnné pečivo, celozrnné cestoviny, ovsené vločky, celozrnné müsli alebo hnedá a nelúpaná ryža, pred tréningom a tiež aj po väčšinu dňa v prípadoch, kedy potrebujete dodať dlhotrvajúcu energiu zo sacharidov. Pokud jste se rozhodli hubnout a prvním krokem bylo vyškrtnutí pečiva z vašeho jídelníčku, rozhodně jste neudělali dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения