pátek 7. října 2016

Pravý znojemský nálev

Po naředění vystačí na asi zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme. Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné nakládané zeleniny. Ale samozrejme to závisí ešte od mnohých ďalších vecí (sorta uhoriek,dĺžka a teplota sterilizácie atď).


Na ten ocot pozor vždy,na trhu je aj syntetický ocot (nie kvasný liehový) a ten spôsobí,že uhorky zošednú,zmäknú a môžte ich vyhodiť. Nálev na okurky - pravý znojemský : Všechny suroviny povaříme - minut. Po povaření vyndáme bobkový list, pepř a nové koření.


Jako další přísady můžeme použít mrkev, křen cibuli a kopr. Recept znojemský nálev na okurky. Vyberte si recept na znojemský nálev na okurky a připravte si chutný a výjimečný znojemský nálev na okurky pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší znojemský nálev na okurky! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování.


Pravy znojemsky nalev na okurky recepty, které budete milovat. Postup přípravy receptu. Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-minuty a dám nálev vychladit.


Na dno do sklenice vložím 1-kolečka mrkve, 1-kolečka křenu, 1-plátky cibule, kousek okvětí nebo snítky nebo stonku kopru (vše podle velikosti) a na to naskládám umyté okurky, zaliji vychladlým nálevem. Nálev , který nabízíme, již obsahuje. Znojemský nálev na okurky, zeleninu a houby. Mužská ješitnost zase slaví!


Jiří napsal svůj názor a vy jste hned uražený. Od toho diskuze přeci je, ne? A když už jdete na trh s receptem, tak přeci musíte počítat s tím, že ne každý bude s vámi souhlasit. Výrobek lze použít s různými typy koření, česnekem, feferonkami, které si sami přidáte k Vašemu finálnímu produktu.


Sladkokyselý znojemský nálev je vhodný pro nakládání a zavařování zeleniny i jako zálivka zeleniny čerstvé. Vychází z tradic znojemského zpracování okurek. U receptů, které si dělají ambice na pravý znojemský nálev , se většinou používá obého v jakémsi pomyslném poměru 1:(a chuť je opravdu zajímavější, než když sladíš obyč. cukrem). Vloni mě napadlo takový ten ala znojemský recept vylepšit o tymián a musím se přiznat, že takto okořeněné okurky mi nechutnaly. Co ještě chci připomenout, že na soli se nesmí šetřit, protože více soli nálevu.


A jak takový pravý znojemský kvašák vzniká? Okurky se musí propíchat , aby se nálev dokonale prolnul a mohlo to mléčně vykvasit. Nálev : 5ml vody, 1ml octa, g soli, g cukru krupice, tabletek sacharinu. Vodu, soľ a cukor dáte variť. Pridajte ocot a nechajte prejsť varom.


Uhorky naložte do pohárov, pridajte korenie, vlejte horúci nálev a sterilizujte minút pri teplote ° C. Láďa hruška - znojemské okurky recepty, které budete milovat. Svařit a přidat papriku a povařit pět minut, stáhnout z ohně a přidat cibuli a nechat trochu vychladnout, pak přidat povařené houby. Zamíchat a dát do sklenic.


Z této dávky je asi devět sklenic l. Je ale lepší dávat do menších. Sterilovat minut při teplotě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения