pondělí 3. října 2016

Indukce nebo plyn zkušenosti

Já furt nevím Vždycky jsem chtěla indukci, protože se to líp udržuje (nic se tam nepřipéká, nejsou tam knoflíky, kde zalézá bordel), je to bezpečnější (když mi dítě otočí knoflíkem, nevybuchnem, případně se nezadusí celá rodina), rychle se ohřívá třeba voda na těstoviny a tak. Oběd nebo večeři vám uvaří ze všech desek nejrychleji. Hrnec se vám ohřeje skoro hne a navíc přesně ve výkonu, který navolíte.


Indukce vytváří teplo přímo ve varné nádobě a varná zóna přitom zůstává téměř nezahřátá. Proto se rozlitá jídla nikde nepřipečou a desku lze pak velmi snadno čistit. Domů Jak na to Škola zdravého vaření Plyn , elektrika nebo indukce ? Víte, na čem je lepší vařit a proč? Měli jsme plyn a ted indukci a už bych ji nedala. Vážně doporučuji, kupte si indukci.


Na plynu kuchaři vaří, protože je samozřejmě nižší pořizovací cena plynového vařiče a taktéž hrnců na plyn oproti pořizovací ceny indukce a hrnců na ni. Také zapojení indukce může být v takových zařízeních problém. Klasická indukce je také v nákupu levnější než plynová deska na skle (o které asi básníte - ta se skutečně udržuje o něco lépe než nerez nebo smalt, ale přesto je profilovaná - hořáky, a ty splodiny na ni jsou pochopitelně také) Existuje ještě také tzv.


TEST varných desek s návodem jak vybrat nejlepší varnou desku. Dozvíte se, jestli zvolit indukční, sklokeramickou, nebo plynovou, kolik plotýnek a která je dobrá. Přečtěte si recenze lidí, vítěze testů a jak vybrat. Ti mouhou dát Ti co Indukci mají.


Za mě a všechny co indukční desku mají Ti jasně řeknou jednoznačně INDUKCI! Whitnerhose, tak ne všechny pojistky to utáhnou, mě řekli , že musíš mít 36 jinak bud využiješ sporák, nebo troubu, nikdy ne obojí najednou. Kuchaři profesionálové nedají dopustit na plynový sporák, indukční deska zase vodu na kávu uvaří nejrychleji. Jaký sporák je nejúspornější? Základní motivací výběru tak může být vlastní zkušenost a zvyk na konkrétní styl vaření.


Pořizovací cena plynového sporáku se pohybuje na zhruba stejné úrovni jako sporáku elektrického s. Indukční vařič - Dochází k rovnoměrnému nahřátí kovového nádobí pomocí vysokofrekvenčních vln tzv. Vařič pak udržuje velmi přesně nastavenou teplotu nebo výkon, stejně dobře jako plyn. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je snížení tepelných ztrát, protože se neohřívá nejprve plotýnka a od ní dno nádoby.


Tady je třeba mít se na pozoru, vařič ohřívá pouze nádobí s obsahem železa, staré hliníkové, teflonové, nerezové nebo skleněné nádobí vám bude na indukční desce k ničemu. Je také bezpečnější, neboť negeneruje žádné teplo. Jenže ti nejlepší kuchaři vaří na plynu a říkají, že „oheň“ k vaření vždy patřil, a tak většinou každý, kdo má do domácnosti zavedený plyn , indukci odmítá.


Co ale mají dělat ti, co plyn nemají? Většinou sáhnou právě po indukci. Z plynu je špína, já osobně velmi oceňuji u indukce snadnost údržby (když něco vykypí do plynu, je to problém a mnoho práce - u indukce se to jen setře) určitě příjemný je komfort a snadnost regulace, funkce boost umožňuje velice rychle přivést vodu do varu. Mám zkušenosti plyn - sklokeramická - indukce.


Sklokeramická jednoznačně nejhorší věc na světě. Plyn bych vkůli dětem už nechtěla, nelíbí se mi ani představa otevřeného ohně. Na indukci se vaří stejně, jako na plynu, jen s tím rozdílem, že se to líp udržuje, nemáš doma „ plyn “ a otevřený oheň. Voda do minuty vře, brambory hotové za minut, nastavíte minutku a samo se vypne. Funguje jen v casti, kde se hrnec dotýká plotny, po vypnutí je za pár minut povrch studený (ukazuje indikátor tepla).


Jsme na něj zvyklí, vyhovuje nám a nemáme s ním problém. Co se týče mastnoty, tak bych řekl, že jsem nezaznamenal zhoršení oproti kuchyni, kde jsem vařil na elektrice (několikaleté zkušenosti ). Nelíbí se mi nevýhody plynu např. Pravda, indukci máme teprve osm let, kdežto plyn jsme u našich měli několik desetiletí a šlo o starý sporák, ještě bez pojistek pro případ zhasnutí.


Ale prostě z vlastní (omezené) zkušenosti nemůžu souhlasit s tím, že indukce je poruchovější, u nás to bylo přesně naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения