úterý 11. října 2016

Focaccia s olivami

Foto: Chléb v hlavní roli. Nechte stát zakryté na teplém místě asi minut, aby dobře vzešel kvásek. Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Za mě jednoznačně vyhrála rajčatová. Používám olivy s peckou, nejlépe řecké.


Tu když vydloubnete, jsou prostě šťavnatější.

A to nemluvím o pravém řeckém oleji. Kdo by u mě čekal složitou přípravu, tak se mýlí. Všechny ingredience na těsto dám do svého robota a hnětu.


Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Pripravte si doma úžasnú focacciu s čiernymi olivami a rozmarínom podľa šéfkuchára Marcela Ihnačáka. Recept nájdete na stránke kuchynalidla.


V míse smícháme vlažné mléko, lžičku cukru a droždí. Přidáme lžic olivového oleje, lžičku soli a postupně přisypáváme mouku a mícháme, až vznikne hladké těsto.

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu v teple kynout. Focaccia ’ s makes your catering fresh and your life simple. Kdo má pekárnu, je možno použít program Těsto. Z vykynutého těsta vypracujeme dva bochánky, ze kterých pak vytvoříme dvě.


Kvásková focaccia s rozmarýnem a olivami. Tak jsem konečně zkusila připravit tuhle italskou dobrotu a dopadla výborně. Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje. Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí. Zapneme program těsto a n. Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu.


Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou.


Máte rádi domácí pečivo a olivy? Olivy můžete vyměnit za sušená rajčata nebo ji nechat jen s bylinkami. Skvělá je ke grilované zelenině, salátu nebo pomazánce. Vytvořila jsem ji s produkty dmBio, v rámci spolupráce s dm drogerií.


We are the UK’ s number one food brand.

Whether you’re looking for healthy recipes and guides, family projects and meal plans, the latest gadget reviews, foodie travel inspiration or just the perfect recipe for dinner tonight, we’re here to help. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Domácí foccacia s olivami a rozmarýnem Nejlépe chutná čerstvá, a tak si ji vždy snažte upéct v den, kdy ji i sníte Krásně se také hodí ke grilování a pečenému masu nebo zelenině. Pokud jednou focacciu zkusíte, budete si ji pak připravovat pořád #128521; A jako překvapení mám pro vás video, které vám určitě vaření usnadní.


V misce spolu promíchejte olej a česnek. Prsty udělejte v těstě důlky až ke dnu pekáče, ale pozor, abyste těsto neprotrhli. Zakapejte lžicí oleje s česnekem a posypejte solí. Posázejte rozmarýnem a olivami a znovu nechte chvíli kynout.


Pečte asi minut, až focaccia zezlátne a bude znít na poklep dutě. Droždí rozdrobíme do nádoby od robotu, zalijeme trochou vlažné vody, přisypeme cukr, trochu mouky, zlehka zamícháme a necháme vyběhnout kvásek. Poté přimícháme mouku, olej, zbytek vlažné vody a sůl. Vypracujeme vláčné tužší těsto, které necháme vykynout, poté přendáme.


Typical to Liguria and Genoa in particular it’ s often called focaccia al olio or Fugassa in Genoese dialect.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения