čtvrtek 8. února 2018

Jedlá soda dávkování

Mark Sircus, předkládá zamyšlení nad tím, jak znovuobjevit vědomosti našich předků v souladu s nejnovějšími výzkumy. Soda má schopnost ovlivnit zásaditost v těle v rozmezí několika dní. Sodu nechte zcela rozpustit, teprve poté ji.


Typické dávkování je jen ½ lžičky rozpuštěné ve sklenici vody, užívané každé dvě hodiny (ne však více než sedm těchto dávek během hodin nebo takové dávky, pokud jste starší let). Jak přidat jedlou sodu do prádla. Přidání jedlé sody do praní je dobrý způsob jak jemně vyčistit oblečení od silného zápachu nebo skvrn. Nekonzumujte ji však déle než dva týdny. Jedlá soda je přírodním deodorantem a čisticím prostředkem.


Při dlouhodobém užívání se mohou dostavit nepříjemné nežádoucí účinky v podobě průjmu a ztráty vitaminů a minerálních látek. Lžičku jedlé sody rozmíchejte ve sklenici vody a. Nejde o nic jiného než o hydrogenuhličitan sodný s chemickým vzorcem NaHC03. Jinými slovy – je to monosodná sůl kyseliny uhličité, která se používá jako žaludeční a systémové antacidum. Pacienti s onemocněním ledvin často trpí na nízké hladiny hydrogenuhličitanu – jedná se o metabolickou acidózu. Použití roztoku jedlé sody může snížit výskyt nefropatie, a to tak, že je zánětu zabráněno v důsledku konzumace jedlé sody, která rovněž pomáhá zamezovat produkci amoniaku v ledvinách.


BIKA jedlá soda je všestranný ekologický čistič a dezodorační pomocník do domácnosti, který má mnohostranné využití. Jedlou sodu asi není třeba zvlášť představovat - jistě ji všichni znáte jako součást prášku do pečiva. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čisticí pleťová voda. Na popáleniny je rozmíchaná soda ve vodě.


Použití jedlé sody je neuvěřitelné snadné a praktické. Lze z ní vytvořit čistící roztok, který pohlcuje pachy, či čistící pastu a nebo ji použít i bez vody. Krása jedlé sody je v její šetrnosti a zároveň velké síle. Velmi doporučujeme ji mít vždy doma, nebo na cestách, protože ji využijete v nezměrném množství.


Soda bikarbona by se měla užívat jen příležitostně, ne při chronických stavech. Dávejte si pozor, abyste. Levný a hlavně všestranný a ekologický čistící prostředek do domácnosti. Přinášíme Vám pár tipů, kde všude se dá použít.


Soda na praní není jedlá , používá se ke zvýšení účinnosti detergentů, změkčuje vodu a dezinfikuje. Využívá se mimo jiné k výrobě domácího tzv. Složením je to směs, nikoliv základní chemická látka, jako jedlá soda.


Ovšem jednou ze složek, kterou kypřicí prášek obsahuje, je právě bikarbona! Více napoví složení kypřicího prášku, který obvykle tvoří tři složky: jedlá soda , kyselinotvorná složka a plnidlo (obvykle škrob, pro lepší dávkování ). Toxicita chemoterapie a radioterapie je vysoká, jejich aplikace často ničí důležité životní orgány jako játra či ledviny. Proto se těmto pacientům běžně podává jedlá soda , aby se předešlo. Používá se jako součást kypřících prášků do pečiva a šumivých prášků do nápojů.


Koho někdy pálela žáha, ví, že po ní může sáhnout, protože neutralizuje překyselení žaludku. Soda je častý pomocník na pálení žáhy, který zklidní nepříjemný pocit v ústech. Do menší sklenice nasypte půl kávové lžičky jedlé sody a zalijte vodou. Chvíli počkejte, až se rozvířená soda usadí na dno sklenice a poté vypijte obsah. Vypijte sklenici čisté vody, která je chvíli.


Pravda je, že strava má vliv na naše zdraví a rychlost uzdravování. Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO 3) neboli jedlá soda ( soda bicarbona) je bílý prášek rozpustný ve vodě za vzniku roztoku se zásaditým pH.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения