úterý 6. února 2018

Domácí sirupy z bylinek

Poslední šance jak využít dobře narostlou meduňku, mátu, majoránku nebo tymián. Navíc opravdu husté sirupy mohou dobře posloužit v zimě při léčbě nemocí z nachlazení. Výroba není vůbec složitá. Postup je u všech bylinek stejný. Stejný druh bylinek bychom neměli konzumovat déle než týdnů.


Bylinky na sirupy sbíráme za slunečného počasí na čisté lokalitě, nejlépe okolo poledne, kdy mají nejsilnější vůni. Výběr bylinek je opravdu široký. Domácí výroba sirupů je velice jednoduchá a laciná záležitost, kterou zvládne bez potíží i každý začátečník. Spousta bylinek , ve kterých potřebujeme zachovat jejich účinky, vytvoří prostřednictvím cukru, působením času a slunce úžasný a lahodný lektvar, který je vhodný pro preventivní používání, i akutní stavy.


Získáte tak minimálně litrů lahodné domácí limonády, která neobsahuje žádné chemické přísady, barviva nebo aromata. Každá z těchto bylinek má zároveň příznivý. Moje děti pijí vodu se sirupem, tak jako jsme to dělali my.


Problém je, že ne s každým sirupem a byly i takové, co mi zůstaly na lince skoro nedotčené, protože prý mají plastovou chuť (a to se vyhýbám těm s umělými sladidly). Nakonec to dopadlo tak, že většinu roku pijí sirupy z domácích zdrojů. Sirupy z bylinek jsou ideálním domácím lékařem. Vyzkoušejte přírodní sílu sirupů, které si můžete vyrobit sami. V letních měsících jsou také vhodným základem pro výrobu domácí limonády, v zimních měsících zase dochutí čaj.


Některé ochutí i sladká. Ano, je to nepodrobně popsáno. Vyrábím již dlouho sirupy a dávám na 1litr vody -1kg cukru,nebo se dá použít dia sladidlo(možná i lepší)a Květy spařím vodou a nechám louhovat nejlépe na sluníčku s citronem 2-na Kg nakrájený na kolečka:).


Vítejte ve světě poctivých domácích sirupů. Domácí bylinkové sirupy vyrábíme z čerstvých bylinek nasbíraných ve vybraných čistých lokalitách Moravského Slovácka a Bílých Karpat. Ovocné sirupy vyrábíme ze 1 ovocné šťávy získané rovněž z místního ovoce.


Ovocnou šťávu doplňujeme bylinkami. Jsou to vlastně léčivky a výluhy z léčivek zakonzervované cukrem nebo medem. Bylinné sirupy mají v oblibě zejména děti. Jinými slovy šťáva, nálev (odvar) nebo tinktura z léčivek se zahustí cukrem a zahřeje.


RŮZNÉ RECEPTY NA BYLINNÉ SIRUPY V TOMTO WEBU JSOU ZDE. Způsoby výroby bylinných sirupů:1. Jedinou výjimkou je sirup dělaný zastudena prokládáním bylin a. Většina sirupů , na které narazíte, jsou dochucené cukrem a převařené, takže z nich vymizí velké množství živin. Zkuste pro změnu recepty na přírodní sirupy bez přidaného cukru a vaření, které vyrobíte jednoduše z bylinek. Rádi experimentujeme a proto u nás najdete i sirupy z. Domácí sirup je nutričně daleko cennější alternativou slazených, barvených a navoněných sirupů.


Extra husté ovocné sirupy vyráběné přímo z kvalitního ovoce mají vysoký ovocný podíl. Už nevíte jak se zabavit v rámci karantény? Proč nevyužít nedobrovolného pobytu doma k přípravě sladkých medů a sirupů z přírodních surovin. Připravili jsme pro vás pět jednoduchých receptů, stačí si jen vybrat, na co máte chuť.


Potřebujeme: malých květenství čínského šeříku nebo 4. Poctivé domácí sirupy znaly a dělaly už naše babičky. V posledních letech však jejich výroba ustoupila průmyslově vyráběným sirupům, které ovoce viděly možná tak z rychlíku. Sedmá epizoda letošních Kouzelných bylinek je plná lahodných chutí a vůní. Do každé domácí lékárny patří bylinkový sirup, a my se naučíme vyrábět hned dva najednou.


Pokud najdete na své zahrádce nenápadnou zelenou bylinku. Domácí sirupy se nejčastěji vyrábí z ovoce nebo z bylinek s použitím cukru. Bývají velmi husté a sladké. Před podáváním je proto nutné je ředit vodou na požadovanou intenzitu chuti.


Nejoblíbenějšími druhy jsou jahodový nebo rybízový sirup. Na našem eshopu najdete rozmanitý výběr sirupů od konopných, přes bezové, až po pampeliškové. Přidáme jahody a cukr na sirupy. Přikryjeme pokličkou a necháme hodin v chladničce macerovat. Naplníme do lahví, uzavřeme pečlivě víčkem a asi na minut láhve položíme.


Sirup scedíme a asi minut povaříme. Text: Veronika Cerhová Foto: Shutterstock a archiv firem. Naším cílem je poskytovat zajímavé informace a recepty ze světa bylinek a zdravých potravin, odborné věci navíc konzultujeme s odborníky z lékáren PharmaPoint, tak abychom vám přinášeli jen správně rady a tipy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения