středa 28. listopadu 2018

Topení elektřinou cena

Tomu, kdo topí plynem, nebo elektřinou ? Není žádným tajemstvím, že cena kWh elektřiny je o poznání vyšší než stejné množství zemního plynu. I přesto se však mezi zastánci topení výhradně elektrickou energií a jejich plynovými oponenty již věky vedou spory. Topná sezóna se pomalu rozjíždí, a tak se nabízí otázka, kdo bude muset v té letošní sáhnout hlouběji do peněženky. Ti, co vytápí dům plynem, nebo elektřinou ? Podívejte se na srovnání, zda je výhodnější topit plynem nebo elektřinou. Pokud nemáte plynovou přípojku, je váš výběr omezený.


Jednou z možností je vytápění elektřinou , například přímotopy, akumulačními kamny nebo tepelnými čerpadly. Elektřina je všude, její cena je přece jen výrazně dražší než plyn. Existují ovšem situace, kdy se vytápění elektřinou vyplatí. Průměrná cena kWh elektřiny dosahuje přibližně trojnásobku ceny plynu.


To ale ještě vůbec nemusí znamenat, že je lepší vytápět plynem než elektřinou. Srovnali jsme náklady, výhody i úskalí vytápění plynem (plynové kotle) a vytápění elektřinou (přímotopy, tepelná čerpadla a akumulační kamna). Samozřejmě, ne každému se finančně vyplatí „krmit“ topení elektřinou. Ve starých domech, členitých budovách či nekvalitně postavených novostavbách vyjde elektrika podstatně dráž.


Obyvatel takového domu totiž potřebuje topit na kvantitu. Komfort a bezstarostnost vytápění domu elektřinou by ale stejně nedokázal. Cena za kWh je u tohoto tarifu téměř poloviční v porovnáním s průměrnou sazbou pro domácnosti, za tuto cenu pak domácnost odebírá elektřinu pro všechny spotřebiče (ohřev teplé užitkové vody, světlo, pračka, myčka, vaření).


Elektrické vytápění není jen elektrokotel nebo přímotopy. Levnější a úspornější topení jsou INFRAPANELY. Infratopení uspoří až nákladů na topení.


Vím,že tohle téma je už hodně probrané,ale chtěla bych názory od přímých uživatelů. Jedná se mi o topení elektrokotlem a krbem v rodinném dvoupodlažním domě,se zastavěnou plochou do 80m2. Zajímá mě kolik protopíte ročně elektřinou a zda máte i podlahové vytápění. Topení elektřinou většinou vyjde ze všech variant nejdráže.


Neznamená to však, že by se provoz elektrokotle v žádném případě nevyplatil. Kde sehnat firmu na montáž podlahového topení ? Nejrychlejší možností, jak oslovit firmy z vašeho okolí, co vám mohou provést realizaci, je v současnosti poptávkový server Poptávej. Je potřeba vytopit větší prostor a cena spotřeby je tak obecně vyšší, což by se při topení elektřinou dále prohloubilo.


V případě topení elektřinou se v současné době nejčastěji používají elektrické přímotopy, jejichž výhodou je především nízká pořizovací cena a jednoduchá regulace. Jestliže se ovšem rozhodnete pro vytápění domácnosti přímotopy, měli byste počítat s vyššími náklady než v případě jiných typů vytápění. Nevýhody vytápění elektřinou.


PROTI: Poměrně vysoká cena elektřiny, nejdražší způsob topení – to však neplatí u vytápění tepelným čerpadlem, které má ale celkem vysoké pořizovací náklady. Topení plynem PRO: Poměrně snadná dostupnost díky rozsáhlé plynofikace, snadná regulace výkonu, minimální produkce škodlivých emisí, komfortní způsob topení. Cena za kilogram pelet se stabilně pohybuje kolem Kč včetně daně. Pelety si stále udržují cenový odstup od zemního plynu a výrazněji pak od elektřiny.


Oproti vytápění plynem a elektřinou tak lze při topení peletami dosáhnout nižších nákladů. Náklady B: roční rozpočítaná cena investice na dobu obvyklé životnosti topné soustavy předmětného typu. Domácnosti, které využívají plyn na topení , mají jako jedny z mála důvod k radosti. Na každou rodinu vycházejí roční náklady ve výši 30.


Teplem se tedy nijak nešetří a moc se nešetří ani elektřinou. Vytápíme elektřinou Vyhláškou č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения