pondělí 26. listopadu 2018

Paprika v lednici

Paprika v lednici

Pěstování a skladování papriky. Plody, které mají pevnou a zelenou stopku většinou vydrží v lednici nejdéle. Při skladování při teplotě přibližně °C můžete papriky uchovávat v lednici přibližně dní. Naloženou papriku si můžete připravit předem a uchovávat v lednici.


Rozmixovaná pečená paprika je základem do řady tradičních recpetů na osvěžující polévky a omáčky. Hladké a dobře ochucené pyré totiž chuť a vůni. Skladována by měla být při teplotě kolem °C, v lednici ztrácí chuť i aroma. Nejdéle vydrží paprika zelená.


Hlávkové zelí vydrží ve spodní zásuvce cca týden. Nakrájené zelí spaříme minutu horkou vodou, poté vložíme do sáčku a zamrazíme. Každý má lednici doma, ale málokdo přesně ví, kde přesně v ní mají být jednotlivé potraviny uloženy či zda mají být uskladněny mimo ni.


Vyzkoušejte si, jak dobří v tom jste a zda umíte udržet jídlo co nejdéle čerstvé a chutné, nebo zda se vám rychleji zkazí. Větší nákup potravin se neobejde bez jejich následného skladování. Ačkoliv za ideální místo pro skladování čerstvých potravin považujeme lednici , v některých případech potravinám uskladnění v nízkých teplotách může naopak škodit.


Merili pred a po mnozstvi vitaminu. Jablko v lednici nepatrne vitaminy navysilo a paprika na lince sice opticky seschla, ale obsah vitaminu se navysil podstatne. Rostlinku tím povzbudíte v plození dalšího množství paprik. Paprika v lednici o spoustu vit.


Po odtržení je skladujte v lednici a zkonzumujte do týdnů. Zralá paprika MONTANA váží 160g. Sweet paprika is mostly composed of the pericarp, with more than half of the seeds remove whereas hot paprika contains some seeds, stalks, placentas, and calyces.


Velice jednoduchý recept na lehký letní předkrm, který můžeme skladovat v lednici i několik dnů. Celé papriky dáme do pekáče a přidáme asi lžíce oleje. Kůžička paprik může být trochu spálená, přidá to výraznější chuť.


Paprika v lednici

You can also use smoked Spanish paprika in any dish that would benefit from a smoky flavor without having to cook that dish on the grill or use liquid smoke. Unsmoked Spanish paprika and sweet Hungarian paprika can be used to add flavor and color to dry rubs and to any other preparation where a domestic paprika would otherwise be used. Prostředek, který za málo peněz udělá hodně muziky. Kupte si v lékárně větší množství uhlí, roztlučte zhruba až tabletek na prášek a nasypte jej do misky nebo jiné nádoby, kterou ponecháte v lednici , dokud zápach nezmizí. Použité uhlí můžete aplikovat znova, stačí jen prášek nechat v troubě při 180.


Rozmrazujte pomalu v lednici nebo při pokojové teplotě. Spotřebujte do tří měsíců. Druhou možností je papriku nakrájet. Ta se pak hodí do gulášů, leča, k dušenému masu a podobně.


Paprika v lednici

Pokrájenou papriku je ale lepší před mrazením zblanšírovat. V mrazáku pak vydrží celý rok. Zelenina pustí šťávu a začne být trochu cítit, to je v pořádku, je to znamení, že probíhá mléčné kvašení.


Nechte – dní kvasit a pak jí dejte do lednice, tím se kvasný proces zastaví. Je důležité, aby zelenina byla ponořená ve šťávě. Takto uskladněná vydrží v lednici i několik měsíců. Domácí paštika z kuřecích jater - recept: Játra očistíme a odblaníme.


Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. A recept, samozrejme je starý - prastarý, osvedčený a výborný. Kůži na bůčku nařežeme na čtverečky a potřeme směsí medu,rozetřeného česneku, podle chuti soli, pepře a troškou piva. Pořádně vetřeme do masa ze všech stran.


Nejlépe nechat odležet přes noc v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения