úterý 13. září 2016

Nálev na okurky s dekem

Připravte nálev a povařte asi minut. Do poloviny sklenice narovnejte okurky (ty větší), dále přidejte kolečka cibule, koleček mrkve, kostiček křenu, celerovou nať a kopr, dorovnejte okurkami (malými) a zalijte. Sterilujte minut na °C.


Nálev ze tří litrů vyjde.

No, já vlastně dělám i tento nálev , ale nikdy mne nenapadlo je hned zkoušet Ale jinak vím, že je dobrý. Osobně, kdybych dělala něco takového poprvé, tak určitě jen na pár sklenicích pro přípa že by nám pak třeba nechutnaly. Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. Někdo zas zkouší stále něco nové.


Nabízíme několik praxí ověřených receptů, jak udělat nálev na okurky. Tématické fráze: okurkový nálev lák na okurky nejlepší lák na okurky nálev do okurek zavařujeme okurky zavařování okurek s dekem bzenecké okurky nálev na láčenky cukerín okurky láčenky lák na okurky recept bzenecky nalev okurkový lák okurky recepty nejlepší recepty na okurky nejlepší recept na okurky nálev nálev na.

Nejprve si připravte nálev : koření, sůl, ocet a vodu přiveďte k varu a nechte asi minut probublávat. Stáhněte z plamene a pusťte se do krájení buřtů a cibule. Receptů na utopence je nepřeberně, ale tenhle se nám už několikrát osvědčil – jsou příjemně pikantní, nálev je tak akorát kyselý a mezi přáteli se po nich zaručeně zapráší!


Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek. Když vezmu tužku a papír, i se surovinami na nálev to vyšlo bratru na 2korun (zohlednila jsem cenu zeleniny, kdybych ji musela kupovat, energii na zavaření nepočítám). Vybrané kategorie receptů. Já samozřejmě také minimálně let zkouším různé nálevy na dobré okurky a ten nálev , který uvádíte dělám také, ale to už je nálev , který je nutno zavařit jak píšete a chuť toho nálevu, respektive okurek je jiná než v nálevu mém a nezavařovaném. Okurky s dekem recepty, které budete milovat.


Ale recept s DEKEM je jiná úroveň,spíše by se daly nazvat kvašáky,ale je to spíše krajový název. Stavíme je na nějakou silnější podložku např. Pracujeme opatrně, vše je horké.


Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - díl mrkve, díl celeru - nahrubo nastrouhat, díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený.

Narovnejte je do sklenice, prokládejte kolečky cibule a mrkve. Kdo chce, může přidat i kousek feferonky. Zalijte horkým nálevem, který jste připravili svařením vody a octa s kořením, cukrem a sladidlem. Samozřejmě název rychlokvašky se dělají obvyklým způsobem.


Zkoušel je na mnoho způsobů a musím uznat,že s tímto přípravkem,který je zván ,,dle mojí maminkycož je dnes moderní ,se určitě docílí jedné věci. A teď se podívejte, za jakou cenu se v obchodech nabízejí nakládané okurky a zeleninové směsi do salátu. V mnohých rodinách se recepty na nálev na okurky předávají z generace na generaci. A jako bonus recept na hanácké rychlokvašené okurky.


Chuť výborná až unikátní, protože jsme zvyklí jen na kyselé. Použila jsem návod s Dekem a solí a té jsem dala navršednou lžíci a potřebovala jsem na dvě flašky uvařit nálev dvakrát. Příští rok jich děláme rozhodně víc jak dvě.


Horkým lákem zaléváme okurky tak, aby byly ponořené, sklenice ihned zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения