úterý 20. září 2016

Spotřeba auta na 100 km

Spotřeba auta na 100 km

Kalkulačka provádí výpočet spotřeby a ceny pohonných hmot. Průměrná spotřeba se udává v litrech na 1ujetých kilometrů. Kdy při ujetých 2kilometrech jsme spotřebovali litru. Vychází průměrná spotřeba přibližně na litru na 1km.


Kdy jít na STK a emise, co se kontroluje na technické prohlídce Vzorec na výpočet spotřeby auta. Výpočet není vůbec složitý a nejjednoušší je použít vzorec spotřeby, který si můžete snadno dosadit např. Takže jsme na ujetí 8km spotřebovali l paliva.


Teď použijeme výše uvedený vzorec. Pro tento příklad použiji druhý z uvedených vzorců. Výpočet pomocí prvního uvedeného vzorce je ekvivalentní.


Spotřeba paliva Do textového pole zadejte číslo Míle na galon (mpg) , které chcete převést, abyste viděli výsledky v tabulce. Naftová šestnáctistovka má v této verzi výkon koní a točivý moment 2Nm. Nás ale na Mini baví hlavně povedený a nestárnoucí design a také velmi zábavné. A také to bylo třeba více než u Volkswagenu Amarok s naftovým šestiválcem 3. Zpět na obsah kapitoly 1. I vozy s klasickým spalovacím motorem se této hranici dokážou přiblížit. Alespoň tedy na papíře, kde se mezi nejúspornější dostanou nejen malá auta , ale také kompakty.


U vozu Mercedes – Benz A 1d je kombinovaná spotřeba podle oficiálních tabulek pouhých l na 1km. Skutečná kombinovaná spotřeba tohoto vozu by tedy teoreticky měla být l na 1km. Spotřeba paliva na 1km a emise CO– to jsou základní kritéria ankety, která hodnotila úsporná a šetrná malá auta současnosti.


Spotřeba auta na 100 km

Přední pozice obsadila automobilka Volkswagen s modely Polo. Jaká je jejich spotřeba a proč byly označeny za nejúspornější vozy současnosti? Jde totiž o to, že akumulátorový set má jen 1kWh a dojezd na jedno nabití je maximálně km dle režimu WLTP.


Připravili jsme žebříček nejúspornějších nových aut v Česku. Našli jsme třináct vozů, jejichž spotřeba podle údajů výrobce nepřevyšuje l paliva na 1km. Jsou mezi nimi prckové, kombíky i velká auta s pohonem všech kol. Potřebuji vypočítat spotřebu auta tedy spotřebu paliva, ale nevím jestli počítám dobře. Pro srovnání je ale rozhodující kombinovaná spotřeba.


Spotřeba auta na 100 km

Ta v případě Corsy činí litru na 1km. Nejvážnějším konkurentem Opelu je zástupce francouzské automobilky. Peugeot 3se dokáže po městě pohybovat za litru na 1kilometrů. Při běžném používání auta s malým dojezdem ( na dovolenou určitě ně), více méně po městě předpokládám najetí max.


Mimoměstskou spotřebu má stejnou jako jeho. Ačkoliv bylo ještě nedávno v obecném povědomí, že auta s manuální převodovkou jsou úspornější než verze s automaty, Corsa s nejmenším čtyřválcovým turbodieselem o výkonu koní (kW) tento zažitý fakt vyvrací. Vozy s naftovými motory. Spotřeba je jednou z několika výhod elektromobilů oproti autům na spalovací motory.


Spotřeba auta na 100 km

Průměrná hodnota spotřeby se pohybuje kolem kWh na 1km. V praxi to znamená náklady zhruba okolo Kč na km , což je výrazně méně než u běžných aut. Dvojnásobek pak dosáhnou ti nejlepší do zhruba osmi sekund. Přestalo pršet a na běžných silnicích si Logan MCV vedl o poznání lépe. Následně jsme s vozem ujeli přibližně stejnou vzdálenost jako při cestě do Chorvatska a spotřeba byla l nafty na 1km , tedy o l lepší než v září.


Zajetá Dacia Logan MCV tedy i v. Na konci našeho testovacího dne svítila na palubním počítači Octavie Combi 2. TDI 1kW DSG Style spotřeba rovných šest litrů. Při výpočtu spotřeby s imperiálním galonem se použije konstanta 2847. Po dobu stání se spuštěným motorem se spotřeba. Položíme-li si otázku, kolik nás skutečně stojí provoz auta , musíme sečíst všechny náklady, které na provoz auta vynaložíme a pro účely porovnání je vztáhnout na ujeté kilometry. Situace je komplikovaná tím, že budoucí náklady neznáme, můžeme je pouze odhadovat.


Neznámých je mnoho, například nevíme, kolik v budoucnu zaplatíme za opravy, nebo kolik kilometrů. Vybíráte Hybridní auta a chtěli byste za vaše peníze ten nejlepší? Poradíme, jak vybrat pomocí německých testů a recenzí od renomovaných testujících organizací.


Největší výběr ojetých vozů na Benzín. Přijďte si pro svůj vůz s pohonem na Benzín ještě dnes! Doživotní záruka na legální původ vozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения