úterý 27. září 2016

Řezná kapalina složení

Odvádí teplo z řezu, snižuje tření, odplavuje třísky a slouží ke zvýšení trvanlivosti nástrojů a ke zlepšení jakosti obráběného povrchu. Nízká pěnivost zajišťuje dobrou funkčnost v kovozpracujícím průmyslu na různých materiálech. Nebezpečí hoření hrozí v případě zahřátí nad teplotu bodu vzplanutí.


Inhalace olejové mlhy může podráždit dýchací cesty. Vhodná pro řezání na pásových pilách. Koncentrovaná syntetická řezná kapalina pro obrábění kovů, zejména litiny a ocele, vyznačená tím, že obsahuje až hmot. H, tvořící neutralizační produkty anorganických, popřípadě organických kyselin. MOLYSLIP MWF je zvláště užitečná pro frézování, broušení závitů, protahování, řezání vnitřních závitů a výrobu ozubených kol.


Tam, kde se používá minerální řezný olej, lze použít příměs MWF v množství až. Specificky je zaměřen na popis obsahu povrchově aktivních látek – detergentů. Ty se do kapalin ostřikovačů předních skel mohou dostat trojím způsobeu zimních nemrznoucích směsí jako jedno z denaturačních činidel lihu, k zlepšení senzorické funkce přípravku – jako emulgační složka. Rovněž se zlepšuje odvádění třísek.


Díky snížení teploty lze použít měkčí nástrojové třídy břitových destiček a potenciálně dosáhnout i zvýšení životnosti nástroje a hodnot řezných parametrů. Popis Chesterton 3je řezná kapalina s vysokou účinností pro zpracování kovů. Má vysokou mazací schopnost konvečních řezných kapalin na bázi rozpouštědel a petroleje a přitom eliminuje možná nebezpečí plynoucí z těchto produktů.


Jedná se o ve vodě rozpustný koncentrát kapaliny bez minerálního oleje, který může být použit pro obrábění a broušení oceli i legovaných ocelí. PAG Graf vývoje tvorby pěny (obj. ) během zátěžového testu u několika typů řezných kapalin Čerpadlo vypnuté po min. Z grafu je patrné, že nejlepší výkonnost mají kapaliny s vývojem světle a tmavě hnědé křivky.


Minerální - základna je vyrobena z olejekatalytickou hydrogenací. Pro zvýšení účinnosti obsahuje kompozice aditiva z tuků, chloru, síry a sloučenin fosforu. Tyto sloučeniny se používají pro takové druhy kovoobrábění, jako jsou řezná ocel, hliník, mosaz, řezání závitů, frézování na legovaných ocelích.


Jejím účelem je kromě odvodu tepla také v co největší míře eliminovat tření pomocí vytvoření ochranného filmu na kontaktních plochách nástroje a děleného materiálu. Povrchy , které byly v kontaktu s kapalinou lze svařit a natřít. Složení kapaliny je šetrné k pokožce a neodmašťuje ji. Neobsahuje chlór, síru, silikon, minerální oleje ani sulfonáty. Kapalina je biologicky.


Chladící a mazací řezná kapalina bez obsahu minerálního oleje. Mnohostranně použitelná při všech brusných operacích kovových materiálů. Při zpracování hliníku nebo barevných kovů je nutné vyzkoušet vhodnost.


Možno použít i broušení litiny. Před každou výměnou obráběcího roztoku je třeba systém vyčistit systémovým čističem. Karnasch ulehčí vrtání, řezání a broušení. Vyberte si dle aplikace - kapaliny, pasty, vosky spreje. Je zřejmé, že řezná síla a řezný odpor jsou spolu ve vztahu akce a reakce.


Materiál reaguje na působení nástroje. Pro určení potřebných dimenzí při konstrukci obráběcích strojů a. Určená použití směsi Řezná kapalina ve spreji. Systém deskriptorů použití IS Použití v průmyslových zařízeních Nedoporučená použití směsi Produkt nesmí být používán jinými způsoby, než které jsou uvedeny v oddíle 1. Alternativy pro snížení odpad ů Obráb ění za sucha Proti obráb ění za použití řezných kapalin lze najít množství argument ů: zne čišt ěná pracovní prost ředí, alergie osob či onemocn ění pokožky, absence kvalifikovaného personálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения