úterý 28. února 2017

Domácí kuřecí šunka v šunkovaru

A věřte, že jí nešetří, tak jako my v našem receptu. V šunkovaru lze připravit také paštiku. Někdo by mohl říct, že je to domácí šunka podle Havlíčka, ale věřte, že receptů je plný internet.


Domácí kuřecí šunka v šunkovaru

Pane Karle, je mně vás líto , za omezený názor že šunka je pouze vepřová ( krůtí, kuřecí ) ve Francii jsem se dostak k ochutnání šunky ochucené oregánem a jalovcem , můžu vás ubezpečit že něco takového jste nejedl atd takže schrnuto bežte se postavit do fronty na šunku za 1Kč 8-) já si udělám v šunkovaru. Jejich výhodou je, že mají zabudovaný teploměr, což umožňuje pravidelné sledování a nastavování teploty v šunkovaru dle vaší potřeby. Tato forma není drahá, a pokud budete šunku pravidelně připravovat, tak se vám její cena vrátí do pár týdnů. V dnešním videu budu vyrábět kuřecí šunku v domácích podmínkách doufám že se vám bude video líbit.


Domácí šunka v šunkovaru recepty, které budete milovat. Vepřová šunka Marie Pačesová. Výroba domácí vepřové vařené šunky. Tématické fráze: šunka recept šunkovar recepty forma na šunku recept na šunku jak se dělá domácí šunka šunka šunka ze šunkovaru recept šunka ze šunkovaru šunkovar recepty do šunkovaru šunka z šunkovaru petr havlíček domácí šunka recept šunkovač vepřová šunka recept na šunku v šunkovaru vepřová šunka recept.


Vodu ohřejte, aby se teplota pohybovala v rozmezí 70–stupňů. Je to někdy těžké uhlídat, každý máme jiný sporák. Takto pomalu jsme šunku vařili asi hodiny – bylo to jen z kila masa, v hrnci navíc plochého tvaru. Kdo bude vyrábět v šunkovaru , vyjde mu válec. Tématické fráze: krůtí šunka domaci kuřeci šunka krůtí šunka recept šunkovar výroba šunky recepty domaci kureci šunka recept domácí kuřecí šunka z šunkovaru domácí šunka kuřecí recept na krůtí sunku výroba krůtí šunky domácí šunka recept kruti sunka v sunkovaru recept na domácí kuřecí šunku výroba.


Jemná česneková chuť a pokud přidáte bylinky tak rozvoní během pečení celý byt. Předejdete tak dlouhým frontám v řeznictvích a připravíte si chutnou domácí kuřecí šunku. Snadná výroba domácí šunky.


Maso pokrájejte na větší kusy a dejte do misky. Na kilo masa připadne asi g soli. Postupně přidávejte sůl.


Jakmile přidáte sůl, začněte maso hníst v rukách tak, aby co nejvíce změklo. Alespoň nějakou tu půlhodinku. K prohnětení můžete využít i robota nebo domácí pekárnu. Ingredience: 2kg vepřového masa, 200ml vody, 25g řeznické soli, lžíce medu, pepř, sušený česnek, špetka papriky.


Druhou polovinu masa si nastrouhejte nebo naškrábejte – není nutné takto druhou polovinu masa zpracovávat pokud nechcete, ale zajistíte si tak, že vám pak bude šunka lépe držet. Nakonec domácí vařenou šunku nakrájíme a užíváme si domácí produkt. V zásadě platí na kg masa soli, což je g. Jenom pro doplnění nevynechte kávovou lžičku cukru. Může se Vám zdát zbytečné tam dávat takovou trošku, ale pokud to tam nedáte, tak to bude chutnat jako vařené kuřecí maso a ne jako šunka.


Počítej s tím, že šunka bude daleko bělejší než z krámku, ale přidáním sušené papriky získáte růžovější barvičku. I v prvním lednovém Nekupujeme, vyrábíme se podíváme na to, jak si doma připravit dobroty bez náhražky, zvýrazňovačů chuti a dalších věcí, které nemají v jídle co dělat. Začínáme domácí kuřecí šunkou! Základem šunkovaru je válcová nádoba, do které maso upěchujete v mikrotenovém sáčku pomocí přítlačného talíře.


Tím zároveň nádobu uzavřete a pomocí pružiny maso dokonale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения