středa 15. února 2017

Přeprava dětí v autě podsedák

Přeprava dětí v autě bez sedačky je také možná při přepravě taxislužbou. Možná máte pevně zažito, že dospělí vždy sedí vepředu a děti vzadu. Dříve skutečně bylo povoleno jezdit na předním sedadle až od let věku.


Jak se chovat a co učit děti podle věku. Přeprava automobilem je v dnešním uspěchaném a přetechnizovaném světě každodenní záležitostí. Nezapomínejme na to, že jedním z nejzranitelnějších účastníků automobilové dopravy je i naše dítě.


Kdy se může používat podsedák neboli tzv. Podsedáky (vypadají vlastně jako spodní část běžné autosedačky) patří mezi autosedačky a spadají podle zákona do kategorie autosedaček II (15–kg) nebo III (22–kg). Pro děti v těchto kategoriích je můžete normálně používat.


Nejsou ale zdaleka tak bezpečné. V okamžiku, kdy dítě začne autosedačku přerůstat, tedy že je vyšší než opěrka, je čas na změnu. Autosedačky pro starší děti využívají už přímo pásy auta a vyrábějí se buď s opěrkou, nebo bez. Odborník na bezpečnost silničního provozu Robert Šťastný ale doporučuje používat co.


Přepravu dětí v autě upravuje paragraf Zákona o silničním provozu platný od 1. Mnoho lidí má stále podvědomě vžité pravidlo, že děti smí na předních sedadlech cestovat až od 12. Dnes je tedy možné vozit dítě na přední sedačce takřka neomezeně, dodržíme-li ostatní požadavky stanovené zákonem. Převoz dětí v autě podle věku. Dítě na předním sedadle.


Miminka a kojenci: Pro nejmenší děti (miminka, kojence) je třeba pořídit odpovídající. Pokud dítě přesáhne některý z parametrů, nemusí sedět v dětské autosedačce. Při přepravě v autě stačí, aby bylo řádně připoutáno bezpečnostním pásem, což je samozřejmé. Starší děti ve větších sedačkách již mohou vpředu sedět po směru jízdy.


Je ovšem potřeba dbát na správný. Cesta z porodnice domů značí šťastný okamžik v životě novopečených rodičů. Nadšení je na místě, zapomínat však nesmíme na bezpečnost.


Tu nám zaručí správný výběr a použití dětské autosedačky. Následující zásady nám poradí, pro jaké děti jsou sedačky určeny, jak je vybrat a správně používat, abychom z toho všeho nemuseli mít těžkou hlavu, jako. Dle litery zákona je tedy rozhodující, pro jak velké dítě je podsedák určen dle výrobce. Dle statistik však není dítě v podsedáku chráněno proti sedačce. V takovém případě je třeba dát pozor na to, zda po připoutání nevede pás v blízkosti krku, ani přes ramenní kloub a ve spodní části správně obepíná pánev.


U dětí nad deset let se sedačka nahrazuje samostatným podsedákem. Jeho funkcí je zejména zvýšit posed dítěte tak, aby bezpečnostní pás dobře obepínal jeho tělo. Jízda v osobáku s dítětem do let.


Využívání patřičných a kvalitních autosedaček je opět samozřejmostí, a to bez ohledu na délku dané jízdy. U vyšších děti anebo starších deseti let je dobré vyměnit sedačku za tzv. Citovaný zákon také umožňuje, aby jedno z dětí sedělo v odpovídající autosedačce na předním sedadle a druhý rodič vzadu.


Navíc pro děti od určité výšky stačí použít tzv. Musí být autobus vybaven autosedačkou, pokud se v něm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения