úterý 21. února 2017

Jitrocelovy sirup ucinky

Jitrocel se kdysi nazýval králem cest a již v dávných dobách rostl k užitku lidí. I ty, jitroceli, matko rostlin, otevřená k východu, mocná v nitru, přes tebe hrkotají vody, přes tebe jezdí ženy, přes tebe jezdí ženiši, nad tebou odfukují býčkové. Jitrocelový sirup je oblíbený léčivý prostředek, který si z ní můžeme připravit i sami doma.


Rozlijeme do malých lahviček a po vychladnutí uchovávámev ledničce. Skorocel má protizápalové, antibakteriálne a sťahujúce účinky. Užíváme lžičku, nanejvýš půl. Podporuje vykašlávání, vylučování hlenu a uvolnění dýchacích cest. Dále se používá při angínách, katarech a astmatu, pozitivně ovlivňuje krev.


Listy jitrocele obsahují slizové látky, organické. Co všechno umí Jitrocel. Skromně si roste u cest a na loukách, člověk by o něj ani zrakem nezavadil, jak nenápadně se tváří. Co Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup obsahuje.


Pomocnými látkami jsou: obyčejný sirup , invertózový sirup , čištěný me kalium-sorbát, čištěná voda, silice máty peprné, ethanol (součást extraktu). Sladký sirup chutná dětem. Ovšem jitrocelový sirup není vhodný jen pro naše ratolesti, i když těm právě kvůli své sladkosti chutná, jeho skvělých účinků užívejte i vy. Všechny bylinkové sirupy, tedy i ten jitrocelový, je možné užívat nejen v době nemoci, ale i preventivně, protože posilují naši imunitu.


Je v něm sice obvykle cítit kapka bylinek, ale to nebrání tomu, aby si ho děti oblíbily. Sirup tak může být poměrně příjemným prostředkem při nachlazeních. Bylinný sirup Herbacos obsahuje jitrocelový extrakt, extrakt z echinacey a vitamin C. Sirup zklidňuje podrážděné sliznice hltanu a přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Sirup na usnadnění odkašlávání 1g čerstvých listů jitrocele nasekáme na drobné kousky, přidáme 1ml převařené ochlazené vody a rozmixujeme nebo pomeleme na masovém strojku.


Ve šťávě rozpustíme g cukru a poté zahřejeme k varu. Z kaše vytlačíme šťávu a přefiltrujeme. Omyté listy jitrocele prosypáváte cukrem a dáváte do sklenice dosti natlačeně. Po krátkém čase se začne u dna sklenice tvořit hustý sirup.


V dřívějších nehygienických dobách se používal na veškeré kašle po lžících hned. Nyní, kdy je kašle již mnohem více. Nyní již k samotné výrobě sirupu z jitrocele. Na posečené louce jsme natrhali pár nových lístků jitrocele kopinatého, ze kterého jsem si udělala sirup zastudena, který Vám skvěle pomůžu při léčbě onemocnění dýchacích orgánů, zvláště při silném zahlenění a kašli. Javorový sirup patří mezi tzv.


Tenhle sirup milu­jí i malé děti, neboť je krás­ně slad­ký, a mož­ná si jej oblí­bí i nato­lik, že jej od pod­zi­mu budou brát den­ně jen z pre­ven­tiv­ní­ho úče­lu. Moje babička se musí otáčet v hrobě jestli to vidí My sice doma jitrocelový sirup doma neděláme, dělala ho babička s mamkou. DNeska už je pro mě pohodlnější si zajít do lékárny akoupit si stopkašel s jitrocelem a dalšíma bylinkama. Je to taky sirup , ale čistě bylinný a moc nám všem chutná. Kromě toho taky pomáhá a. Je tak jednoduchý, že se vyplatí, abyste si už teď do kalendáře poznačili, kdy máte jít v příštím roce jitrocel nasbírat.


Charakteristika: Sirup s přídavkem výtažku z jitrocele a mátové silice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения