čtvrtek 16. února 2017

Domácí burger houska

Recept na nadýchané hamburgerové houstičky. Jednoduchá příprava a výborná chuť. Z tohohle množství upečete megaboule, které jsou k něčemu, pokud máte na jeden burger připraveno minimálně tak 2– 250g masa.


Když říkám, že budou obří až moc, věřte mi. Klasická porce masa do hambáče se pohybuje někde kolem 1– 1g. Chtělo by to něco velmi, ale velmi dobrého.


Když zazní u nás doma tato věta, přesně vím, co připravit. Je to domácí hamburger se zeleninou. Houska samozřejmě domácí , bez ní by to nešlo. Tématické fráze: housky na hamburgry domácí hamburgerové housky domácí housky na hamburger domácí housky na hamburgery recept na hamburgerové housky hamburgerové housky recept hamburgerové housky domácí housky na hamburgry domaci houska na hamburger hamburgerová houska domaci hamburgerové housky recept housky na hamburgry. Do velké mísy dejte teplou vodu (nesmí být horká!) spolu s droždím a dobře promíchejte, dokud se perfektně nerozpustí.


Domácí burger houska

V druhé míse smíchejte mléko, vejce, olej, cukr a sůl. Nejdřív si udělej domácí housky. Burger může být sebelepší, ale pokud bulka nebude stát za to, celé jídlo tak dost ztratí.


Nechej si vzejít kvásek, čerstvé droždí rozdrob do hrnečku s vlažnou vodou, přidej špetku mouky a cukru. Ulož na několik minut na teplé místo, dokud ti kvásek pěkně nevzejde. Buď si koupíte tu šílenost, co prodávaj v obchodech nebo se pustíte do těch domácích. Jinak jsme do hamburgerů dávali, co nám chutná a také patří: rajčata, salát, okurky, hořčici. Bulkám dopřejte nejen kvalitní maso, ale nejlépe i domácí hořčici či kečup.


Tyhle dobroty jste ještě nejedli. O tom, že domácí burgery chutnají lépe než z fastfoodu, vás asi nemusíme zdlouhavě přesvědčovat. Důvod je prostý: výsledek určujete vy sami.


Doporučujeme nechat si maso vybrat a namlít přímo v řeznictví. I když šťavnatý burger z mletého hovězího masa je prostě klasika, představujeme vám i další neotřelé. Housku potřeme kečupem a hořčicí, na housku položíme masovou placku, na maso klademe sýr, poté rajčata a nakonec do housky vložíme list hlávkového salátu. Takto připravený burger vložíme do mikrovlnné trouby a krátce zapečeme, aby se sýr lehce roztekl.


Největší terno s nimi ale rozhodně uděláte s příchodem grilovací sezóny. Každý opravdový gurmán totiž ví, že správný burger chutná nejlépe s poctivou domácí houskou. Tyto domácí houstičky jsou velmi jednoduché a zamiluje si je každý. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger.


Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla! NĚCO NAVÍC Barbecue omáčka se dá běžně koupit, ale domácí se nic nevyrovná.


V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte 1. Domácí housky, Foto: FOODLOVER. Základem poctivého chutného hamburgeru je hamburgerová bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá po vajíčkách, má lesklou vábivou kůrku a je štědře posypaná sezamem, ale zároveň nám nenacpe bříška tolik, že půlku bulky vyhodíme, abychom měli místo na kousek masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения