úterý 7. února 2017

Adiabatické odpařování

V zásadě se odlišují tři fyzikální metody: vypařování, rozprašování a odpařování. Vypařování je izotermický proces, rozprašování a odpařování jsou adiabatické procesy. Při adiabatickém zvlhčování vzduchu je přiváděna voda v tekuté podobě, a proto musí dosáhnout plynného skupenství.


Adiabatické jednotky lze umístit na střechu i boční stěny haly. ADIABATICKÉ CHLAZENÍ Proces využívá přeměnu citelného tepla na teplo latentní, kde dochází k odpařování cirkulující vody na speciální vložce, která umožňuje ochlazení teplého vzduchu. Odpařovací chlazení znáte ze svého každodenního života.


Když máte vlhkou pokožku, cítíte okamžitě cítíte chla protože si pokožku ochlazujete odpařováním. Chladicí účinek pocítíte, když si například namočíte tričko a fouká vítr. Co je adiabatické odpařování ? Vyšší produktivita práce. Odpařování Při odpařování je voda vedena přes odpařovací rohož, zatímco odpařovaný vzduch se současně dotýká této rohože a přitom je obohacován o vlhkost.


Výhodou při zvlhčování vzduchu odpařováním je, že provozní a investiční náklady na zvlhčovací zařízení tohoto typu jsou nízké. Látka trička je v tomto. Odpařování vody je přirozený proces a způsob, jak získat osvěžující chladný vzduch. Jednotka AD jej pak dokáže přivést na místo, kde je aktuálně zapotřebí anebo jej rozvádět do celé budovy. Teplota prostředí je velice podstatným činitelem pobytové a pracovní pohody.


Přímé adiabatické chlazení. Je-li do vzduchu rozprašována voda, odpařuje se a teplota vzduchu klesá a jeho vlhkost roste. V idealizovaném případě se jedná o děj adiabatický, dochází pouze. Ekologická technologie, která funguje na principu přirozeného odpařování vody.


FAIRAIR Evaporizéry zajišťují dlouhodobě naprosto čistý, hygienický a bezpečný provoz s minimalizovanými nároky na obsluhu a. Tyto vložky jsou stále udržovány vlhké pomocí čerpadla a rozprašovačů. Díky proudícímu horkému vzduchu se voda ve vložkách se odpařuje, energie nutná k odpařování se odebírá ze vzduchu a ten se tímto procesem ochlazuje. Větrák potom žene chladný proud do místnosti, vyrovnává teplotu a zároveň zvlhčuje a čistí. Je to tradiční způsob chlazení nevyžadující rozsáhlé technické vybavení! Jednotky pro přívod a úpravu čerstvého vzduchu a chlazení velkých objektů.


Na rozdíl od klimatizace zvládne instalaci odpařovacích chladičů kdokoli, kdo je alespoň trochu šikovný. V současnosti je přímé adiabatické chlazení celosvětově populární zejména v oblastech se suchým a horkým klimatem. Také ve střední Evropě lze přímé adiabatické chlazení úspěšně používat ke chlazení budov, zejména průmyslového charakteru. K účinné funkci adiabatického chlazení je nutný dostatečně.


Při nepřímém odpařovacím chlazení probíhá zmíněné odpařování vody na straně výstupu odpadního vzduchu zařízení RLT, přičemž teplý venkovní vzduch se zchlazuje přes následující rekuperaci tepla. Dosažitelné ochlazení venkovního vzduchu je tedy závislé na množství odpařené vody na straně odváděného. V případě, že je voda rozprašována do proudu vzduchu, dochází k přeměně citelného tepla na teplo vázané. Kapky se odpařují spontánně za současného odebírání tepla ze vzduchu, který je tímto ochlazován. Odstředivé čerpadlo tlakuje vodu, která je následně rozprašována před výměník tepla.


Zařízení chlazení se obvykle osazuje vně objektu např. Naši klienti oceňují na výrobcích CABERO jejich spolehlivost a vel-kou úsporu energií a financí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения