pondělí 27. února 2017

Kuřecí maso v tlakovém hrnci

Kuřecí maso v tlakovém hrnci

Dajda: Já si myslím, že naopak, v tlakovém hrnci si vše uchová a ještě zvýrazní svou chuť, prostě je lepší, než při klasickém vaření. A maso je skrz nazkrz měkké, až se rozpadá. Navíc cílem tohoto receptu právě není kuře opékat (někdo to považuje za nezdravé), nýbrž jen vařit. Zaprášíme paprikou a přidáme osolené kuře. Podle potřeby můžeme kuře naporcovat.


Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené. Pak hrnec otevřeme a do skleničky odebereme trochu šťávy. Rozkvedláme s ní smetanu se lžící.


Výraznější chuť a aroma pokrmu získáme, když maso nejprve v tlakovém hrnci na troše oleje orestujeme (třeba na cibulce). Až potom přidáme ostatní suroviny a vaříme. Při prvních pokusech s vařením v tlakovém hrnci se často stává, že pokrm trošku rozvaříme, protože neodhadneme rychlost změknutí surovin. Plátky kuřecího masa připravené s brambory a zeleninou přímo v jednom hrnci.


Kuřecí maso v papiňáku. Recept na zdravé a rychlé jídlo z papiňáku. Proti tradičnímu vaření a dušení má příprava pokrmů v tlakovém hrnci mnohé přednosti: především zkracuje dobu záhřevu o čtvrtinu až o třetinu, tím šetří čas hospodyně i snižuje spotřebu energie a omezuje kontakt se vzdušným kyslíkem. Délka vaření v tlakovém hrnci maso recepty, které budete milovat. Tématické fráze: recepty v parním hrnci kuřecí maso v parním hrnci kuřecí v parním hrnci kure v parnim hrnci kuřecí plátek v parním hrnci kuřecí řízek v parním hrnci rizky v parnim hrnci kuřecí řízky v parním hrnci kruti maso v parnim hrnci parní hrnec recepty řízek v parnim hrnci top recepty v parním hrnci kuřecí.


Chuťově silnější je vývar z tlakového hrnce. Přisuzuji to tomu, že u vývaru z běžného hrnce zůstalo více chuti v mase a do vývaru jí přešlo o něco méně. Ale rozdíly jsou skutečně minimální.


Při pohledu na čas, který Vám vývar zabere, je pro mě rozhodně výhodnější uvařit maso v tlakovém hrnci. Maso při vaření vkládáme do vařící osolené vody, rychle přivedeme k varu, přidáme koření, zeleninu nebo další přísady, příkon tepla zmírníme a uvaříme je doměkka. Před dušením naklepeme, nebo ještě jinak upravené maso opékáme v tlakovém hrnci na rozehřátém tuku nebo na cibulovém či zeleninovém základu, maso. Autor: evahu (další recepty autora) Suroviny 6g hovězí maso - kýta, přední nebo jiné stroužky česneku špetky koření Italia (Kaufland) kostka kuřecí bujón n. U rýžové kaše nemusíte stát a zběsile ji míchat - v tlakovém hrnci ji prostě necháte svému osudu, a přece se nepřipálí. Obzvlášť pro vytížené maminky představuje tlakový hrnec obrovskou úlevu v kuchyni.


Pro vaření v pomalém hrnci se nejlépe hodí veškeré hovězí maso , které je třeba připravovat dlouho, zj. Z dalších druhů masa pak vepřové koleno, vepřová plec, vepřová kýta, jehněčí kýta , ale také kuřecí stehna, kuřecí špalíčky, kuře a kachna vcelku. V parním hrnci se maso dělá zhruba stejně dlouho, jako kdybys ho vařila ve vodě. Hovězí by se tam dělalo asi hodně dlouho. V něm bez velkého úsilí a rychle můžete vařit vývar, dát maso nebo zeleninový guláš, vařit zeleninu, kterou musíte rychle použít na salát.


Kuřecí maso v tlakovém hrnci

Vařené kuřecí maso v tlakovém hrnci se ukazuje měkké a měkké. Existuje mnoho zajímavých receptů, které jsou navrženy speciálně pro vaření v tlakovém hrnci , a s některými. Slepice upravovaná v tlakovém hrnci bude mít všechny výhody pokrmů dušených v tlakovém hrnci : asi o jednu čtvrtinu až o jednu třetinu se zkrátí doba tepelné úpravy, maso bude při podávání chutné a šťavnaté, protože přísady a potraviny, kterými slepici doplníme, vždy příjemně ovlivní její méně výraznou chuť. Cibuli i slaninu pokrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli orestujeme v tlakovém hrnci dozlatova.


Přidáme orestovat slaninu. Do základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu. Přisypeme špetku uzené papriky.


Kuřecí maso v tlakovém hrnci

Pokud chceme vývar uskladnit, tak jej přecedíme a sebereme veškerý tuk. Jinak jej podáváme s obraným masem, zeleninou a nudlemi. Množství vody v hrnci vždy upravíme podle jeho kapacity a návodu od výrobce, abychom nepřekročili maximální kapacitu. Vaření v kvalitním tlakovém hrnci - rychlé a úsporné Pánvičky. Unsubscribe from Pánvičky.


Cibule očistíme a naksekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky asi 4x4cm. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli v něm necháme pomalu zesklovatět. Pak zvýšíme teplotu na maximum, přisypeme papriku a restujeme asi jen půl minutky, aby paprika nezhořkla. Rychle přidáme maso a restujeme jej, aby se zatáhlo.


Jak dlouho vařit potraviny v tlakovém hrnci ? K nejoblíbenějším českým chodům patří omáčky. Guláš s hovězími kostkami, který se běžně vaří dvě hodiny, tlakový hrnec vykouzlí za až minut podle kvality masa. Další pochoutkou je silný slepičí vývar, který také obvykle tráví několik hodin na plotně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения