čtvrtek 16. února 2017

Opaření vařící vodou

Jelikož jsem byla mimo domov, tak nevím, zda ještě zajít k lékaři, nebo pokračovat v mazání a krytí stím, že se rána dohojí. Děkuji a přejí hezký den. Ohrožené jsou ale i děti, které například chtějí pomáhat rodičům v kuchyni a něco na sebe převrhnou nebo prostě stáhnou ze stolu s horkým jídlem ubrus.


Pokud zasažená plocha kůže není příliš velká, léčba je relativně jednoduchá a může. Většinou horkou vodou z varné konvice nebo svrhnutým čajem, kávou nebo. V domácnosti se můžeme také poranit opařením vařící vodou nebo horkou párou. Jako asi letá jsem se opařila vodou při zalívání čaje. První pomoc na popálení horkou vodou je nutné okamžité schlazení čistou studenou.


Máme pro vás pár rad pro. Rozsah poranění je závislý na typu horké látky, teplotě a délce působení. Kupříkladu vařící voda má teplotu 100°C, olej 200°C a otevřený. Taková poranění jsou velmi vážná a mohou ohrozit život.


K většině úrazů dochází doma, časté bývá opaření vroucí vodou , horkým olejem či jídlem. Pokud je to možné, sundejte zraněnému všechny prsteny, přívěsky, hodinky apod. K nejčastějším domácím úrazům patří opaření , a to i přesto, že mu lze poměrně snadno předcházet. Na vině je většinou nepozornost nebo nedbalost. Stačí jen polití vřelou vodou z hrnce, horkou kávou nebo olejem a musíte řešit nepříjemné poranění.


Dobrý den Adélo, nevím jak velkou plochu ruky jste si popálila, nicméně je zcela normální, že je ruka červená a oteklá. Určitě opařené místo i nadále ochlazujte pod tekoucí studenou vodou , nebo ji namočte do nádoby s vodou. Pokud by se objevil puchýř, v žádnm případě nepropochujte, ani nestrhávejte. Popálenina je diagnóza.


Dostatečné chlazení snižuje celkový stupeň poškození tkáně, výrazně zmenšuje bolest, působí protišokově. Provádějte tak dlouho, dokud přináší úlevu, minimálně 10–minut. Menší rozsah popálených ploch můžete ochlazovat tekoucí studenou vodou z vodovodu (10–°C). Vlažnou vodu (20–°C) použijte na.


Většinu popálenin si způsobíme doma právě během vaření a hospodaření v kuchyni. Mezi ty nejčastější patří opaření vařící vodou , horkým olejem či jídlem. Nepříjemné úrazy ale často vznikají i tak, že o rozpálený plech nebo hrnec prostě omylem zavadíte. Vlastní nepozorností se mi povedlo popálit si stehno téměř vařící vodou. Ze začátku jsem chladila jen studenou vodou ve sprše, poté jsem z mrazáku vytáhla hrášek, který jsem zabalila do utěrky, a přiložila na poraněné místo.


Dcera (3) na sebe ve školce převrhla při obědě talíř polévky,ta se vylila do klína a přesto, že měla na sobě tepláky, opařila se. Lékařka, která poskytovala první pomoc, stanovila diagnózu - popáleniny I. Omlouvám se, ale na jiném webu MUDr. Doležalová tvrdí, že lichjen v ústech nebolí. Mám jinou zkušenost už rok.


Také bych byl raději, kdyby to bylo něco jiného než kancerogenní lichen. Napadení povrchy dásní, rtů a jazyka bolí jako po silném opaření nebo popálení. Horká sprcha nemá být vařící. Jak už jsme nastínili v začátku článku, opařeniny nemusí nutně vznikat jen v kuchyni.


Těmto zraněním nahrává také koupelna, kde může dojít k opaření příliš horkou vodou při sprchování nebo koupání ve vaně. Proto dbejte na to, aby byla teplota vody při sprchování dětí nebo. Vařící voda je nebezpečná pro všechny živé organismy. Proto vodovodní baterie obsahují dětský zámek a speciální technologie, které eliminují riziko popálení. Pak je nutná obtížná, nákladná a dlouho trvající léčba.


Nejúčinější strategií u popálenin a opaření je prevence. První pomoc spočívá v chlazení popálené plochy studenou vodou , ale je třeba dát pozor na podchlazení u malých dětí. Opaření horkou vodou články a rady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения