pátek 15. června 2018

Dieta rýže nebo brambory

Tak rýže nebo brambory ? Nejsprávnější odpověď by byla: ani jedno, ale zelenina je ta správná volba. Pokud se však nechcete vzdát své oblíbené přílohy, tak zvolte buď celozrnnou rýži nebo vařené brambory. Nestačí se zajímat jen o energetickou hodnotu jídla, protože záleží i na tom, na jak dlouho zažene hlad.


Je to důležitější, než si myslíte – pokud vám po nějakém jídle brzy vyhládne, hrozí, že se tím dalším zbytečně přejíte.

A rychle vyhládnout vám může i po něčem, co vám přitom dodalo spoustu kilojoulů. Kulturistická dieta není jen a pouze o rýži. Pokud to vezmu kolem a kolem, dá se říct, že naše tělo ani sportovní výkonnost nepozná, jestli se jedná o polysacharid pocházející z rýže , nebo jestli jste.


Brambory byly do Evropy dovezeny v 16. Polemizujete v restauraci, co si dát jako zdravou přílohu? Vařené brambory nebo klasickou bílou rýži? Celozrnná versus bílá rýže.


Kdyby v restauračních zařízeních nabízeli celozrnnou rýži, byli bychom ušetřeni dilema.

Rýži natural pro její mnohé zdravotní výhody povyšuji nad bílou loupanou i brambory. Nejdietnější jsou rýže jasmínová nebo basmati. V syrovém stavu mají brambory zhruba procent sacharidů a procent vody. Vařením se voda výrazně redukuje a podíl sacharidů stoupá zhruba na procent, což je v pořádku. Nevhodné je brambory upravovat do formy kaše, hranolek nebo chipsů, kdy jejich kalorická hodnota extrémně vzroste, přičemž výživová hodnota nestojí za řeč.


Není však žádný důvod je zatracovat, ba právě naopak. Díky nízkému obsahu energie se skvěle hodí do diety, kdy jich v porovnání s rýží můžeme sníst skoro 5x více. Na talíř si klidně připravte brambory , celozrnné těstoviny, špaldové nebo z tvrdé pšenice.


Výborně vám jídlo doplní i kuskus (klasický nebo celozrnný) Dostanou-li se vám na talíř knedlíky, není třeba panikařit, vynechejte je nebo snězte jen jeden. Jsou sice ve skupině nevhodných příloh, ale uškodí vám míň než. Můžete začít rýžovým odvarem nebo mixovanou rýžovou kaší. Mrkev můžete jíst vařenou nebo dušenou. Vhodný je také mírně osolený nemastný zeleninový vývar, do kterého můžete přidat mrkev nebo rýži.


Můžete přidat bílé pečivo (z předešlého dne) nebo dětské piškoty. Můžete konzumovat jakékoliv výrobky z rýže , kde není žádná jiná přísada tzn. Dobrý den, dohadujeme se s kolegy v práci, zda je zdravější konzumace oloupaných vařených brambor nebo klasické bílé rýže.

Chápeme, že obě potraviny mají svůj podíl v jídelníčku a obsahují různé látky, ale zajímá nás, která z těchto dvou potravin by mohla být považována za zdravější. Výborná je s kari, vařená s hřebíčkem, s červenou paprikou sladkou nebo pálivou, skořicí aj. Jistě vyzkoušejte i na své originální varianty.


Některým druhům se připisuje až oříšková chuť a mnoho lidí uvádí, že se vylepšovat vůbec nemusí. Pro hubnutí se hodí rýže s vyšším obsahem vlákniny. Pokud jde o nápoje, bez obav můžete pít vodu a mléko.


V případě potravin můžete jíst bez obav kuřecí maso či ryby a také přílohy, jako jsou těstoviny, rýže , brambory a pečivo. Kdo by si nevěděl rady, může jako pomůcku využít otázky, zda by dané jídlo či pití obarvilo bílý textil. Pevná strava jako je běžné pečivo, těstoviny, rýže nebo brambory apod. Nízko sacharidová dieta – rychlé spalování tuků Po dokončení detoxikační diety a pročištění organismus je vhodné pokrčovat několik týdnů s nízko sacharidovou dietou. Snižte příjem škrobových příloh jako jsou těstoviny, knedlíky, brambory nebo rýže.


U mě to funguje, tuto bezbolestnou dietu nasadím vždy když potřebuju pár kilo zhubnout, nesnáším hladovění, tak jím do sytosti, ale rozumně si. Svačina - sýry s rohlíkem, kysané mléko - bílý jogurt, rohlík, mléko - ovoce nebo. Další složkou je kyselina listová, která pomáhá k vývoji a růstu buněk a její příjem je důležitý především v průběhu těhotenství.


Recepty na vegetariánské nebo zdravé pokrmy - všechny potřebné suroviny, postup přípravy, více variant receptů, ze kterých můžete snadno vybrat ten pravý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения