čtvrtek 21. června 2018

Sušení dřeva na topení

Správné sušení dřeva na topení v domácích podmínkách by mělo ideálně probíhat tak, že dřevo nejprve vhodně zpracujeme, případně zakoupíme vhodně zpracované. Dříví by mělo být rozřezané a naštípané na polínka. Ta poté uskladníme a proložíme tak, aby okolo jednotlivých kusů mohl volně proudit vzduch. Přirozené sušení dřeva. Při správném sušení dřeva na topení je cílem, aby se jeho vlhkost co nejvíce přiblížila rovnovážné vlhkosti prostředí, ve kterém bude následně uloženo.


Abychom mohli co nejefektivněji dřevem topit, tak bychom měli dosáhnout optimálně - vlhkosti dřeva. Na tuto úroveň se tvrdé dřevo dostane zhruba po 2-letech přirozeného sušení , měkké dřevo schne rychleji a zde postačí i jeden rok. Laicky lze orientačně zjistit vlhkost dřeva pomocí domácí váhy a mikrovlnné trouby.


Minule jsme vám řekli, jaké dřevo je nejlepší na topení , a také, jak dlouho by se mělo skladovat. Při topení vlhkým dřevem můžete prodělat až nákladů na topení ! Dřevo potřebuje pro sušení vzduch. Přípravu dřeva na topení rozhodně nenechávejte na poslední chvíli. Nejdříve se odpařuje voda na povrchu a suchý povrch pak natáhne novou vodou z vnitřních vrstev, odkud se opět vypařuje. Pokud máte mokré dřevo například na topení a chcete si ho doma vysušit, najděte takové místo, ve kterém dřevo nebude vystavené slunci ani průvanu – mohlo by se potrhat.


Skládání a sušení dřeva do krbů má svá pravidla. Názory na různé dřeviny se také mohou lišit. Je to dáno i tím, že nejde jen o druh dřeva , ale také o tom, v jakém prostředí byl strom zasazen a tak si odnáší další specifické vlastnosti.


Prodej palivového dřeva Prodej dřeva na topení provádíme celoročně. Dřevoprodej zajišťujeme po celé České republice. Uváděná cena palivového dřeva je vždy konečná (to znamená, že se již nepřipočítává ani DPH, ani kilometrovné).


Akce doprava zdarma pro prodej palivového dřeva platí do odvolání. Nicméně na výrobu dřevěného nábytku a podlah nemůžeme dva roky čekat a tak dřevo sušíme v sušárnách. Nejlevnější je sušení v horkovzdušné sušárně, kde čtyřmilimetrovou dýhu vysušíme za pár dnů. Vlhkost dřeva , které je přikládáno do kotle, kamen, je zásadní parametr pro to, kolik tepelné energie se z dřeva získá a kolik nežádoucích emisí při spalování dřeva vznikne.


Koza na řezání dřeva - Duration: 2:56. Libor Jandus 20views. Top Weird WWGerman Prototypes That Actually Flew - Duration: 23:50. Trochu dřeva a nádor - Duration: 3:39. Palivové dřevo na topení a jeho výhřevnost záleží především na vlhkosti.


Sušení dřeva na topení

V tomto článku se podíváme na to, jak si můžete výhřevnost dřeva velmi rychle určit sami. Dále se podíváme na to, zda je výhodnější si koupit palivové dřevo smrkové, kde je na první pohled nižší cena nebo je lepší investovat do dražšího bukového. Na nákup dřeva není ještě pozdě. Pokud vytápíte dřevem celou domácnost a ohříváte teplou užitkovou vodu, připravte si prostor až pro prostorových metrů dřeva. Můžete si ale dřevo uskladnit u dodavatele a odebírat ho po částech.


Záleží na tom, kterou firmu si pro nákup zvolíte a jakých služeb využijete. Umělé sušení řeziva je sušení , při němž je teplo – energie potřebná na odstranění vody ze dřeva přiváděna ze zvláštního zdroje. Sušárenství – technický obor, který se zabývá snižováním obsahu vody nebo jiných teplem odstranitelných látek z materiálu. Jsou polena vždy připravena k topení ? Nemusí to být pravidlem.


Při nákupu je třeba rozlišovat mezi čerstvým dřevem a dřevem suchým, s obsahem vlhkosti pod procent. Vyplatí se dřevo ze sušicí komory?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения