pátek 1. června 2018

Ořechová vosí hnízda

Poté lepíme na piškot nebo linecké kolečko. Vosí hnízda na lineckém. Ingredience na ořechová vosí hnízda Množství: hnízd. Menší balíček dětských piškotů.


V takovém případě se rum do těsta nepřidává, tajemství spočívá v krému.

Přidání vaječňáku do krému, kterým vosí hnízda naplníte, mu propůjčí žádanou žlutou barvu, navíc vaječný koňak nemá tak ostrou chuť jako čistý rum. Místo rumu můžete vosí hnízda připravit s vaječným koňakem. Jednoduchá vosí hnízda.


Kakaovo- ořechová kynutá vosí hnízda s kardamomem. Formičky na vosí hnízda Plastové otevírací. S tímto typem formiček na vosí hnízda se pracuje velmi snadno. Těsto dovnitř natlačíte, uděláte důlek, naplníte náplní a uzavřete piškotem.


Nakonec formičku sundáte po jejím otevření.

Vyklepávací formičky mají své příznivce, ale i odpůrce. Bohužel vaječný koňak se většinou dělá právě ze syrových žloutků! Také nerada používám syrová vejce, a proto při výrobě koňaku šlehám žloutky s cukrem vždy ve vodní lázni, takže přejdou teplem. Možná nemůžete jíst vejce, ať už žloutek, nebo bílek, protože na ně máte alergii. Nevím zda to na zneškodnění salmonely stačí, ale zatím.


Naše vosí hnízda mají základ v mandlích, ze kterých je vyrobeno těsto i krém. Tak to se vám jistě bude hodit recept na vosí hnízda bez vajec. Mandle jsou zdrojem zdravých tuků, vitaminů a antioxidantů, navíc některé studie ukazují, že jejich konzumace pomáhá při hubnutí. Krém připravujeme v den, kdy budeme úly plnit – všechny suroviny by měly mít přibližně stejnou teplotu. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně, na lehce naolejované pracovní desce rozválet na obdélník o velikosti cca 50x30cm, potřít smetanou, pak natřít ořechovou náplní, smotat do rolády od té delší strany (moc těsto neutahovat) a pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájet na dílků (šneků).


K výrobě ořechových vosích hnízd s koňakem potřebujeme: dkg másla, dkg cukr moučky, lžíce rumu, balíček piškotů, lžíce holandského kakaa, lžíce mléka, dkg mletých ořechů, vaječný koňak. No a letos se mi příčilo množství piškotů v běžném receptu a chtěla jsem to zkusit jinak, bez piškotů. Jenže tam byla pro změnu hromada cukru a navíc bílek, což se mi docela. Dokonce jsem zjistila, že se tak dělaly dříve - čistě ořechová.


Kokosová hnízda z vařených žloutků. Vosátka - ořechové vosí úly.

Tématické fráze: bezlepková vosí hnízda bezlepkové vosí hnízda vosi. Rozkošně vypadající vosí hnízda a včelí úlky jsou snad nejoblíbenějším nepečeným vánočním cukrovím. Pozitivní je, že recept na toto cukroví není nijak složitý.


Základem úspěchu jsou vhodné formičky na vosí hnízda a trocha trpělivosti. Samotnou přípravu pak máte hotovou doslova za pár minut. Z ořechů, piškotů, tuku, cukru, rumu, kakaa a vody vypracujeme těsto, děláme kuličky, které obalíme v cukru. Vtlačíme do formičky na úly a uprostřed uděláme druhým koncem vařečky důlek na krém.


Ořechová vosí hnízda ,recept, návod na vaření,suroviny. Pár malin odložte na ozdobu, zbytek rozmixujte s kokosovým mlékem (můžete úplně dohladka, my ale máme rádi, když sem tam narazíme na kousek ovoce). Recept na ořechová vosí hnízda , jenž se vám určitě podaří. Už při vmáčknutí a roztažení těsta do stran nám vznikne požadovaný prostor - důlek pro krém.


Kdo by neměl rád vosí hnízda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения