pondělí 6. června 2016

Jak zvýšit otáčky ventilátoru u notebooku

Připoj na něj 12V větev (kusem drátu),ale jak dlouho to vydrží to nevím,ale možná to dřív při tom kraválu vzdáš ty. Dá se u notebooku nějak zvýšit výkon ventilátoru ? Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Existuje spolehlivý způsob jak lze zvýšit otáčky u větráku na notebooku ? Potřeboval bych zvýšit chlazení. Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda.


Existuje několik způsobů, jak to provést, což znamená jemnější ladění. Než zvýšíte rychlost ventilátoru na notebooku , má smysl se ujistit, že uvnitř skříně není znečištění. Akumulace prachu, domácí mazlíček a velké částice mohou zvýšit teplotu systému. Doporučujeme čistit notebook alespoň jednou ročně. Tak to dáváš na plyn asi špatnou cihlu.


Vyřešit by to šlo, je to ale extrémní prasárna, a při reklamaci by tě poslali do háje. Najdi si někde v notebooku stabilní 12V větev, někde do boku notebooku si vyvrtej díru, tam přidělej malej potenciometr, a přes něj připoj větrák k těm 12V. S ní doprovází zvýšení otáček ventilátoru. Snažil jsem se to všemožně spravit, ale už nevím co s tím. Nechladnější disky maj ty notebooky, který je maj umístěný, co nejdál od ostatních součástek a nijak neřeší jejich chlazení.


Zatimco notebooky, co maj disky umístěný u chladícího bloku procesoru mají problém, že ten disk se od toho ohřívá (taky jak by ne, když ty chladící bloky majh logicky teplotu kolem 50ti stupnů). Zdravim, Když hraju na počítači nějakou hru, tak se mi comp přehřeje a spadne, a zajímalo by mě jak nastavit, vyšší otáčky , aby se to už ne. Dobrý den, zdá se mi, že u mého pc jsou malé otáčky ventlilátoru a nevím kde a jak je mám zvýšit. Existuje snad nějaký jednoduchý program nebo budu nucen podívat se do biosu( to bych fakt nera protože se v něm nevyznám :D)?


Pokud je vysoká teplota v notebooku , tak bych v první řadě zkontroloval, jestli není v chlazení prach a chlupy. Notebook se nekouše, takže ta teplota mu nevadí, není mimo parametry, co je schopen zvládnout. Snížení teploty lepším vnějším chlazením nikdy neuškodí, prodlouží životnost přístroje. Podložka s ventilátory pod notebook – zkusil jsem použít dva 92mm ventilátory a na ně posadit notebook. Ať jsem ventilátory umístil jak chtěl, nikdy se mi nepodařilo snížit (ani zvýšit ) teploty oproti obyčejné podložce (vrchní část EC casu).


Z toho důvodu je zbytečné kupovat drahé podložky, které navíc nemají. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Nevíte, jak regulovat otáčky ventilátoru CPU na notebooku ? Zkoušel jsem SpeedFan, ale nefunguje tak jak má. Mám VistySPa nemůžu u něj využít všechny funkce k vůli chybě nějaké knihovny. Neznáte nějakou alternativu SpeedFanu nebo jak tohle manuálně nastavit v Biosu Phoenix?


Pro řešení problémů s přehříváním notebooků lze doporučit některé základní rady: O notebook je třeba se starat. Jednou za půl roku je vhodné odstranit z chladiče notebooku prach a nečistoty, například vysavačem. Prach v chladiči, který po čase začíná bránit proudu vzduchu, se tak. Otáčky jdou u novejch desek regulovat v BIOSu. Ventilátor vzdadu na case by měl mít tak maximálně 8otáček, víc je šílenství.


Největší hluk tam dělá ta mřížka za ventilátorem, nevim z jakýho důvodu ale dělaj ty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения