úterý 14. června 2016

Symboly praní aviváž

Pokud stále nevíte, co znamenají symboly zobrazené na vašem oblečení týkající se jeho praní a údržby, podíváme se na ně blíže. Vanička s číslem uvnitř značí praní prádla v udané teplotě. Co ale ty další symboly ? Stejně jako se učíte dopravní značky, učte se i prací symboly.


Symboly praní Symboly pro aviváž Symboly čištění Symboly bělení Symboly sušení Symboly žehlení Abyste se v této problematice vyznali, podíváme se na každou z výše uvedených sekcí hezky po jedné. Značky na praní prádla Jak už bylo uvedeno výše, značky na praní prádla jsou naši spojenci, nikoliv nepřátelé. Aviváž se stala velmi oblíbenou přísadou do praní. Povlečení a ručníky si bez krásné vůně snad už ani nedokážeme představit.


Použijte prací prostředek na jemné prádlo, který pomůže zachovat tvar i barvu spodního prádla. Nepoužívejte aviváž , poškozuje jemná vlákna a bílé prádlo po něm žloutne. Jemné prádlo sušte na ručníku na rovné ploše, raději nesušte v sušičce a nežehlete. Písmeno malé e se užívá pro praní ekologické. Při nakládání prádla do pračky se řídíme jinými symboly.


A to symboly pro ošetřování, tak zvanými pracími symboly. Aviváž na praní nabízí skvělý způsob, jak se starat o své prádlo. Oblečení dodá svěží vůni a sníží jeho statickou přilnavost. Prádlo je voňavé i po vytažení ze skříně, hebké a měkké. Doba, kdy se pralo prádlo s mýdlem na valše, je dávno pryč, a pokud jste aviváž ještě nikdy nepoužili, je nejvyšší.


Praní v teplejší vodě (víc než 30°C) a dlouhé mletí v pračce výrobek znehodnotí, úplet zplstnatí a srazí se. Bohužel neexistuje univerzální postup na správné praní vlněného oblečení a doplňků. Zásadní totiž je, z jakého druhu vlny váš svetr nebo šála jsou. Rozhodně neplatí, že se vlněné věci nesmějí dávat do pračky – naopak.


Ovšem jen za předpokladu, že má pračka speciální programy na vlnu nebo ruční praní. Aby ste si oblečenie užívali ako nové čo najdlhšie, je potrebné dodržiavať pokyny výrobcu pri každom praní. Jak správně prát prádlo, aby bylo skutečně čisté a vydrželo barevné? Přečtěte si tipy na správné praní prádla a perte s radostí.


Známá je poučka praní bílého prádla zvlášť. Poznáte to, kúpite si nové oblečenie, ktoré neraz stojí dosť peňazí a po prvom, či druhom praní sa zmení na niečo iné. Aby ste sa vyhli znehodnoteniu oblečenia, je dôležité nielen správne vybrať prací prášok, ale i program na pranie, sušenie, bielenie, či žehlenie.


Způsoby praní na prádle označuje nakreslená vanička. Velmi důležité je číslo napsané uvnitř, které určuje maximální teplotu oblečení během praní. Vanička však není ani z daleka jediným symbolem na prádle.


Informace k žehlení označuje žehlička, která má uvnitř opět čísla nebo různý počet puntíků, udávající výšku teploty. Aby Vám krásna farba a materiál obliečok zostal rovnaký aj po niekoľkonásobnom praní , je nutné dodržiavať odporúčania našich dodávateľov. Každý výrobok je ale niečím špecifický a údržba sa často pomerne líši. Preto sme pre Vás pripravili malé rady ku každému materiálu, aby sa Vám v obliečkach spalo tak krásne.


Jako bonus vyčistí i pračku od vodního kamene. V případě umělých tkanin, kdy potřebujete odstranit i statický náboj, můžete ocet a aviváž kombinovat. C, u černých odstínů do °C.


Při praní doporučujeme nepoužívat aviváž nebo změkčovadla, mohla by narušit strukturu vláken. Zásady při praní ručníků, osušek a utěrek. Před první použitím je jednou nebo dvakrát vyperte a nechte volně uschnou. Při praní s aviváží se vlákna slepí a ztrácí tak měkkost i savost.


Roztřiďte je podle barev.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения