úterý 7. června 2016

Vanilkový krém do makronek

Náplň – krém na dvě dávky makronek 2g mascarpone 1g tvarohu (v kostce) ml smetany ke šlehání (na zjemnění, nemusí být) – lžíce domácího vanilkového cukru. Postup Když peču makronky odpoledne, tak si bílky nachystám ráno. Nechám je stát na kuchyňské lince, v míse pod papírovou utěrkou do doby. Trochu odložíme na zdobení, do zbytku opatrně vmícháme ztuhlý krém. Makronky se třemi náplněmi - recept: Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem.


Do vyšlehaných bílků lehce vmíchejte směs mandlové mouky tak, abyste získali hmotu, ve které když vytvoříte brázdu, pomalu se uzavře. Připravte si plechy vyložené pečícím papírem, přičemž papír přilepte k plechu troškou makronkového těsta, aby se nezvlnil a nepoškodil při pečení tvar makronek. Ahojte, tento krém patrí k mojím oblúbeným.


Na miesto malín môžete zobrať hociaké iné ovocie ako napr. PLNĚNÍ MAKRONEK Makronky spárujte podle velikosti (obr.11) a naplňte je. Všechny ingredience dejte do mísy a za občasného míchání zahřívejte ve vodní lázni do zhoustnutí, konzistence podobná husté kaši.


Nemusíte mít strach, že Vám krém bude z makronek vytékat, po zchladnutí v lednici krásně ztuhne. Já ho dělám obvykle víc a pak chodím jen tak ulizovat ze skleničky. Stejně jako u předchozího receptu nechte za stálého míchání čokoládu rozpustit, pak pomocí tyčového mixéru vymíchejte do hladké emulze. Zakryjte folií, položte ji přímo na krém a dejte do lednice vychladit.


Druhý den přendejte do zdobicího. Zkuste udělat máslový krém , který v lednici ztuhne a bude pevný. Jednoduše vyšleháte povolené máslo s cukrem moučka a do něj libovolně můžete přidat nějaké aroma, ovocnou pastu, mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu, prostě cokoli, co se Vám bude do makronek právě hodit a co máte ráda.


V nejbližším obchodě upečeme korpusy laskonek. Krémáslo, cukr, žloutek vymícháme do pěny, přidáme oříšky (nebo kokos - podle toho, jaké máme korpusy). Zbytek - bílky, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh.


Nakonec vychladlý sníh smícháme s máslovou pěnou a plníme laskonky. Od té doby, co jsem náhodou objevila recept na francouzský krém z mikrovlnky, jiný nedělám, je výborný i pod potahovací hmotu a nešlehá se na páře. Stačí zadat do vyhledávače - francouzský krém priamo z mikrovlnky, poprvé se mi nepovedl, protože jsem nepřizpůsobila čas počtu vajec, ale pak už jsem to vychytala.


Nikdy jsem to nedělala z vody a nikdy se nestalo, že by krém žluknul, zvlášť o Vánocích, kdy je zima. Já většinou ještě do tohoto krému přidávám v páře našlehaná vejce s cukrem, krém je ještě více odlehčený a daleko lepší. Je pravda, že do věnečků dávám toho pudingu trochu víc. Vanilkový lusk je jedna z tých vecí, ktoré samy osebe majú skôr nepríjemnú chuť, ani na pohľad nie sú veľmi vábivé, ale keď ich skombinujete s inými prísadami - heaven! Navyše, vanilkový lusk je jednou z mála vecí, ktoré môžete dať priamo do makronkového cesta bez toho, aby narobili viac škody ako osohu.


Ideální je třeba do trubiček či mušliček. Co budete na vanilkovou náplň potřebovat? Suroviny: 1g cukru krupice, 5ml mléka, pudinky, žloutky, vanilkový cukr, 1g másla. Postup: V troše mléka rozšlehat žloutky a pudinkové prášky a zavařit do zbylého mléka s cukrem. Po zchladnutí zašlehat do másla.


Vanilkový krém do makronek

Na krém dáme do mixéru mascarpone a oba cukry, lehce prošleháme. Přidáme smetanu a šleháme na nízké otáčky asi půl minuty, aby se všechny ingredience pěkně spojily. Poté zvýšíme výkon téměř na maximum a rychle vyšleháme tuhý krém.


Tento krém je fakt super, do venčekov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения