úterý 7. června 2016

Škodlivost indukčních vařičů

Výhody indukčních desek. Moderní vzhled desky není jeho jedinou výhodou. Důkazem toho je několik velmi významných výhod. Když hovoříme o spotřebě energie, indukční vařiče tráví jeden a půlkrát méně než elektrické sporáky a rychlost ohřevu je mnohem vyšší. A také je automatický režim vypnutí.


Méně příjemnou vlastností indukčních vařičů a indukčních desek je poté mnohdy nezanedbatelná hlučnost. Tento větráček tedy vytváří určitý hluk, o kterém je dobré vědět a předejít tak překvapení. Rovněž u malých lehkých. O působení vysokofrekvenčních magnetických polí toho ale není mnoho známo. Oproti tomu oslovení vědci rozhodně škodlivost indukčních desek popírají a jednoznačně potvrzují jejich bezpečnost.


K panice prý není důvod. U indukčních desek se setkáme většinou se dvěma typy ovládání. Tím prvním je klasické dotykové ovládání, které znáte již například od klasických elektrických desek.


Novější variantu je posuvné ovládání. I k němu vám bude stačit jeden prst, avšak například sílu výkonu budete nastavovat tak, že jím posunete. Expozice magnetickým polem z indukčních vařičů Společná studie Švýcarského státního sekretariátu pro hospodářství (SECO) a Spolkového úřadu pro zdraví (BAG) ukazuje , že profesionální kuchařky a kuchaři jsou při vaření na prů.


Typické závady indukčních desek: Některé desky Whirlpool, Mora a IKEA jsou postaveny na stejné platformě a mají také stejné závady. Pokud se deska chová chaoticky, někdy plotny jdou a jindy ne, jdou jen na malý výkon a po pak se jedná o závadu v řízení. Indesit VIX6– nejde vůbec. Vzhledem k tomu, že jednotlivých druhů těchto zařízení je celá řada, rozhodli jsme se pro Vás připravit následující text.


V něm vám poradíme, jak správně vařič vybrat a také nabídneme přehled těch nejlepších výrobků z kategorií elektrických a indukčních vařičů. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Hledáte elektrický vařič, který se vyrovná klasickým varným deskám či sporákům? Mám tušení, že prodejci vařičů nemají přílišný zájem o jejich prodej o čemž mně převědčuje to, že v mnohých prodjnách a nich prý nic neví. Může to být způsobeno tím, že v případě rozšíření této techniky by asi poklesl odbyt odporových sporáků a vařičů. Na modifikovaném sínus invertoru indukční vařič těžko poběží.


Zjistil jsem to až při pokusu. Vařič totiž nepřevádí 240V AC na stejnosměrný proud jako třeba počítač. Nejprogresivnější vývoj v oblasti sporáků lze považovat za souhrnný indukční varná deska. Tato technologie láká kupující, protože nemusí používat plyn, stejně jako jeho novost.


Ale navzdory vysoké technologii, poruchy v indukčních sporácích se nevyskytují méně než jiné domácí. Dětský zámek – Velice praktická součást především sklokeramických a indukčních vařičů. S pomocí jediného tlačítka lze celkem snadno a rychle zablokovat ovládání celé desky. To znamená, že děti ji nemohou pustit a nehrozí žádné popálení.


Většina indukčních vařičů se používá jako vestavné do kuchyňské linky nebo jako přenosný vařič. V tomto provedení je cívka (elektromagnet) zalita pod povrchem sklo-keramické desky jež se dá snadno vyčistit. V Japonsku se indukční ohřev hojně používá v hrncích na přípravu rýže. Historie indukčních vařičů je poměrně stará: první modely - ovšem nespolehlivé a velmi drahé - vyráběly americké firmy Westinghouse a WCI již na počátku 70.


Tehdy to však byl módní výstřelek, který na své znovuzrození musel počkat dalších dvacet let, kdy byly objeveny nové typy spínacích tranzistorů, které.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения