čtvrtek 30. června 2016

Výška digestoře od sporáku

Nejdůležitější je vzdálenost digestoře od pracovní desky. U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. Varná plocha by měla být užší než digestoř.


První digestoře byly vyrobeny z plexiskla, ale často docházelo k haváriím.

Důvodem byl fakt, že se vařilo na plynových sporácích a výška se přizpůsobovala výšce člověka. U modelů, které mají šikmé sklo, je možné tuto výšku o něco snížit. Se sporákem souvisí i nutná výška pro umístění odsavače par. Ahojky všem, prosim holky, jak vysoko mate doma digestor? Byli jsme ted v byte a oni mi ji dali 150cm od zeme, ze se to tak.


Zvláště se jedná o případy, kdy je potřeba používat vysoké nádobí nebo zařízení, které má schopnost rychle ohřát. Co ovlivňuje vzdálenost od plynového sporáku.

Typicky, abychom pochopili, v jaké vzdálenosti by měl viset kapotu, je nutné si přečíst návod. Digestoře se šikmým sklem – zde je možné vzdálenost spodní hrany digestoře od varné desky snížit až na cm. Spodní líc digestoře by měl být 6mm nad elektrickým varným centrem, 6– 7mm nad plynovým. Správné fungování odsavače ovlivňuje umístění digestoře (doporučená vzdálenost od desky sporáku je cm) a samozřejmě pravidelná údržba.


Přebíháte od sporáku ke dřezu? Bolí vás záda, když se ohýbáte k troubě? Během vaření na sporáku stoupají z povrchu nádobí výpary obsahující tuk, produkty spalování a další škodlivé látky, které mají být odstraněny.


Pokud jde o výkon digestoře , musí být takový, aby vyměnil vzduch v prostoru minimálně šestkrát, ideálně však až dvanáctkrát za hodinu. Pokud intalujete odsavač níž, vystavujete se riziku poškození digestoře , v horším případě riziku vznícení tukových filtrů a samozřejmě nebudete moci uplatnit záruku. Je uváděn v metrech krychlových za hodinu provozu.


V prvním případě můžeme mluvit o výkonu okolo 1– 1metrů krychlových za hodinu. Ideálně by měla výsledný objem vzduchu v místnosti vyměnit alespoň desetkrát za hodinu. Výrobce vždy uvádí, kolik centimetrů musí minimálně být mezi varnou deskou a digestoří. Já mám v nedodělané kuchyni vestavnou digestoř 70cm nad linkou (stejně jako skříňky).


Osobně bych sestavil kuchyň s digestoří a pak proboural otvor tak, aby se to dalo pohodlně propojit. Výška Digestoře nad varnou El.

Proto je potřeba navrhnout výšku, šířku i hloubku mobiliáře kuchyně tak, aby odpovídaly požadavkům konkrétních uživatelů. Pro kuchyňské sestavy trh nabízí nepřeberné množství nejrůznějších velikostí a tvarů jednotlivých kuchyňských skříněk, většinou unifikovaných rozměrů, které také. Vzdálenost od sporáku k digestoře : jaké normy a faktory je třeba brát v úvahu při instalaci. Pokud instalujete digestoř příliš blízko od sporáku , bude to během vaření způsobovat nepohodlí.


Pokud je zařízení umístěno ve velké vzdálenosti od desky, jeho výkon bude neúčinný. Výpočet je tak jednoduchý: stačí si spočítat objem místnosti a ten znásobit šesti až dvanácti (jde o rovnici Q = V × f, kde se V rovná plocha kuchyně × její výška ). Výše výkonu se odvíjí od toho, zda má podvěsná digestoř nebo motory. Podle výpočtu zjistíte, jak velký výkon od digestoře požadujete.


Změřte si, do jaké vzdálenosti od varné desky chcete digestoř umístit. Ukládáte si věci na horní skříňky, protože se jinam nevejdou? Až si budete pořizovat novou linku, vyvarujte se nejen těchto chyb!


Správně navržená kuchyně svým uživatelům dobře slouží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения