středa 28. prosince 2016

Cikorková káva

Melta - mletá pražená kávovinová směs. Na rozdíl od kávy melta neobsahuje kofein, je vhodná i pro děti a kojící matky (podporuje zažívání a tvorbu mateřského mléka). Do doby než získají hnědou barvu. Umeleme je v mlýnku na obilí nebo na mák.


Dávkujeme zhruba jako klasickou kávu. Melta,Karo,Caro,a další náhražky kávy vyrobené z čekankového kořene. Postupem času, kdy se stala káva dostupným zbožím, spotřeba melty i cikorky ustoupila. Dnes se lidé opět k této zdravější variantě kávy vrací.


Po více než dvě století se používala káva z čekanky, která byla později nahrazena klasickou kávou. Dnes si ale tento nápoj získává opět svou popularitu díky skvělým účinkům pro naše zdraví. Skoro každý z nás zná Meltu, což je směs namletých zrn, jako je právě kořen čekanky, žito, kořen cukrové řepy a ječmen. Kávovinový produkt vyrobený z kořene Čekanky obecné. Tradiční Karo vyráběné již déle než let známé také jako cikorková káva.


Návod k přípravě : Do litru pitné vody přidáme rovnou polévkovou lžíci. Teprve do vroucího odvaru se zavaří rovné polévkové lžíce mleté Žitovky. Zobrazit produkt Přidat do košíku. Rozpustná cikorka s borůvkou 1g Bionova.


Hlavním důvodem tak vysoké ceny je neobvyklý způsob výroby této kávy. Káva je vyrobena z kávových zrn, která prošla trávicím traktem malé indonéské šelmy zvané cibetka. Proto se tato káva nazývá cibetková káva Kopi Luwak.


Trus cibetek se sbírá, dále zpracovává a prodává jako Cibetková káva Kopi Luwak. Káva z cibetek není pro každého, ovšem lidé z Filipín se spoléhají na pravé milovníky kávy, kteří si budou chtít dopřát něco opravdu mimořádného, a vyšší cena je neodradí. Káva zůstala v Německu vzácností až do 20.


Lidé ji pili, ob- divovali, ale bylo obtížné ji získat. Mnoho Němců pilo cikorku. Bylo ji možno pěstovat doma a nepřispívala tedy k obchodnímu deficitu.


Ale i cikorková káva byla často s využitím. Základ kávového nápoje v bio kvalitě tvoří pražený kořen čekanky. Už z dálky ji poznáte podle jejích typicky světle modrých květů. Ačkoli se může zdát, že žaludy nemají s chutí kávy nic moc společného, ve skutečnosti je tomu přesně naopak.


Navíc, mnoho studií prokázalo, že káva může po tréninku pomoci zvýšit metabolismus. Pokud vám nedělají obilné variace kávy. Podle studie, která byla publikována v časopise Journal of Applied Physiology, vytrvalostní sportovci, kteří konzumovali šálek kávy po cvičení, zaznamenali nárůst svalového glykogenu. Přestože dnes je káva jedním z nejčastěji konzumovaných nápojů na světě, odhaduje se, že průměrně jedna osoba spotřebuje kg.


Blahodárně působí na pleť, játra, slinivku, ledviny, střeva, proti celulitidě,. Cikorka a její vliv na zdraví. Jedná se o vyváženou směs pražených kořenů čekanky obecné, cukrové řepy, praženého mletého žita a ječmene. Chikoroff cikorková Káva bez kofeinu 1g. Hodnocení produktu: 1 Vláknina inulin obsažená v čekance působí pozitivně na mikroflóru střev, stimuluje růst a aktivitu prospěšných bifidobakterií.


Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí §písm. Kořen čekanky neobsahuje kofein, nevyv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения