úterý 27. prosince 2016

Csabai kolbász recept

Csabai kolbász recept

VALÓDI CSABAI HÁZIKOLBÁSZ recept ! Hamisítatlan, hiteles kolbászrecept a békéscsabán legendás Krajcsó Pál nyomán! Krajcsó Pál a kolbászfesztivál versenyének névadója, a helyi kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke. Mi is zöldfülűek vagyunk ebben a témában, de kaptam ezt a receptet, amin a só mennyiséget kellett csökkentenem és a fokhagymából egy kicsit többet tettem bele, és így lett finom. Házi kolbász recept , ahogy nagyapám is készítette A házi kolbász pofon egyszerű termék nem kell hozzá csak, hús, zsiradék, piros paprika, csípős piros paprika, fokhagyma, só, kömény, meg persze sertés- vagy marhabél, amibe beletöltjük.


Ez azonban természetesen nem így áll. A kolbász milyenségét befolyásolja a tároló hely is, a kamra világos vagy sötét, szellős vagy zártabb volta stb. A csabai kolbász kritériuma nem elsősorban gyártási helyében, hanem mindenekfelett is készítési. A lényeg tehát ez: olyan recept , amelynek alapján mindig egyforma csabai kolbászt lehetne készíteni - nincsen. Közöljük azokat a fűszereket, amelyeknek egyike sem hiányozhat belőle.


Megtudtuk, milyen finom az almás-meggyes és a mazsolás kolbász is. Három kiló kolbászhús és nyolcvan deka kell hozzá. A búst három-négy centiméteres kockákra vágjuk és deszkára terítve, két napig hideg helyen hagyjuk, hogy a nedvessége elpárologjon.


Csabai kolbász recept

Ezután apróra daráljuk, utána fűszeresük, egy kiló húsba három deka édes paprikát, fél deka csípős paprikát, fél. A jó kolbász erős paprika nélkül elképzelhetetlen, így a leggyengébb fűszerezésből sem hiányozhat egy csipetnyi. Gyulai kolbász recept a klasszikus módon A gyulai kolbász és a csabai kolbász fogalom a magyar gasztronómiát követők, szeretők szemében. Mind a kettő hungarikum, ha megkérdünk egy külföldit mi jut eszébe hazánkról, a kolbászt tuti mondani fogja. Hozzávalók: kg darált sertés comb, kg darált zsírszalonna, g fokhagyma, 1g só, g egész köménymag, 2g fűszerpaprika, ~m sertés vékonybél (inkább legyen több, mert töltéskor úgyis kiszakad).


Kolbász (békés) csabai recept szerint. A hagyományos Petry házi kolbász recept szerint mit tartalmaz egy adag? Egy kilós adag összetevői: három kiló sertéslapocka, egy kiló hasalja szalonna és egy kiló zsírnak való. Mi a következő lépés, miután beszereztük a húst?


Csabai kolbász recept

Miután beszereztük a jó alapanyagokat, hozzálátunk a kolbász elkészítéséhez. Tento recept je orginál zo Szegedu. Na recepte mám dokonca orazený buletín s názvom v maďarčine - Čabajský klobásoví klub.


Csabai kolbász - Čabajská klobása. Ja sem,, tam chodím zabíjať a velmi sú stouto klobás. Bíró László, a Petry Látványműhely és Múzeum hentesmestere bemutatja, hogy készül a házi kolbász az erdélyi Petry család hagyományos receptje alapján. Szeretne minőségi házi.


Csabai kolbász recept

Három hónap alatt teljesen beérik a finom, valódi csabai vastag házikolbász. Az interneten és számos gasztronómiai kiadványban többféle csabai kolbász recept is megtalálható. A Békési Húsmanufaktúra célja pontosan ez volt. Hagyományos, adalékanyagok és vízkötők nélküli kézműves hentesáru különlegességeinket ugyanúgy sózással és füsttel tartósítjuk, majd szabad levegőn érleljük, mint a régi mesterek.


Téli szalámi recept , házi módon, ahogy Gyuri bácsitól tanultuk A szalámi az egyik legfontosabb exportcikkünk, gondoljunk csak a Pick vagy a Hertz szalámira, amit szinte mindenki kedvel. Mi is készíthetünk hasonlóan finom házi szalámit, egy kis munkával. Hozzávalók: kg Békéscsaba km-es körzetében nevelt sertés húsa vegyesen (kb. hús és szalonna arányban) dkg édes, őrölt, házi paprika dkg csípős, őrölt, házi paprika 18. Célom a csabai recept alapján, a kézzel készített, minőségi, érlelt, száraz kolbászok készítése.


Arra törekszünk, hogy igazán hagyományosat alkossunk úgy, hogy közben megőrizzük a tradicionális csabai kolbász ízvilágát. Alapanyagok összekészítése a házi töltelékbe a kolbászba sertéshúsból, amely a disznóvágás után válogatunk össze minőségi fűszerek hozzáadásával, házi paprikával. Magyaros, parasztos házi füstölt szalámi és kolbász receptje Balatoni József szalámi mestertől.


A receptünk kg nyers húsra értendő, kisebb mennyiségnél értelemszerűen arányosan kell osztani a hozzávalók, fűszerek mennyiségét. Sokan kértétek, hog legyen már végre hurka receptünk is. Konzultáltunk a szakértőkkel, (nagymamák, kolbászkészítő mesterek stb.), és összeszedtük magunkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения