pátek 30. prosince 2016

Indukční vaření a zdraví

Takto: indukční ohřev má opravdu výhodu tu, že deska zůstává chladná, resp. Nevýhodou je nemožnost užití jiného než elektromagneticky reaktivního materiálu pro dna hrnců, vlastně speciální nádobí. Jestliže máte indukční varnou desku, určitě hledejte jen kvalitní sady hrnců určené právě na indukční vaření. Věříme, že právě pro vás bude tento náš žebříček praktickým pomocníkem při výběru a nákupu.


Budeme rádi, pokud se v závěru připojíte do diskuze s vašimi vlastními názory a postřehy. Vynikající funkce indukční varné desky, která zabezpečí, že i když na vás například zazvoní návštěva nebo pošťák, vy s klidnou hlavou zastavíte vaření , ke kterému se posléze vrátíte a pokračujete při stejném výkonu a ve stejném programu. Protože indukční vaření ohřívá přímo dno kovových nádob, ztráty při přechodu tepla jsou minimální a vaření je velmi rychlé a úsporné. Tak například litr vody pomocí indukce uvaříte stejně rychle jako ve varné konvici (asi za minuty a sekund). Indukční vaření je bezpečné.


Další pozitivní vlastností. Co se vaření týče, tak chvilku trvá, než si na indukční desku zvyknete. Když to srovnáte s plynem, tak vám všechno bude mnohem déle trvat a když ji rozehřejete moc, tak ji jen tak nevypnete.


Alarmující výzkum zveřejnila skupina vědců ze švýcarské nadace IT'IS, která zkoumala, zda domácí a profesionální indukční varné desky splňují platné, již tak dost vysoko postavené limity pro neionizujícíí pole dle ICNIRP. Ohřev je rychlý a rychlé je také chladnutí desky, ta se totiž pouze zahřeje od dna hrnce. Na druhou stranu se prohřívá pozvolna a jen málokdy se vám stane, že se vám něco spálí. A posléze fláknout hrnec na indukční desku a kupovat novou. A ještě se učit znovu vařit.


Jejich počet volte podle četnosti vaření a počtu osob v domácnosti. Já mám taky jednu a trochu mi to trvalo. Běžným standardem je indukční deska se plotýnkami, která je dostačující pro 4člennou domácnost. Díky tomu jsou indukční desky oproti jiným typům elektrických desek výrazně úspornější.


Jídlo, které vám ukápne nebo vyteče, se na desku nepřipálí a stačí jej jen po vaření setřít. Aby nedošlo k omylu: Nemyslím si, že pokrm tepelně upravený na indukčním vařiči by mohl být lepší či horší než stejný pokrm stejně připravený na vařiči s jiným obvyklým způsobem. Swiss Spolkový úřad pro veřejné zdraví má několik tipů pro bezpečné indukční vaření. Mnoho lidí tuto možnost upřednostňuje, ale je součástí společnosti, která má obavy o bezpečnost tohoto kamna. Nádobí by mělo pokrývat celý povrch indukční minimalizovat elektromagnetické úniku, a lidé by se měli držet ve vzdálenosti až centimetrů mezi svými orgány a vařit vrcholy.


A je to škodlivé pro lidské zdraví ? Podívejme se, co je indukční kamna? Co všechno indukční varné desky umí? Nabízejí nespočet různých funkcí a vychytávek, které zkracují stání u plotny na minimum. Ze zkušeností patří mezi nejoblíbenější tyto zlepšováky: 1) Časovač – můžete si načasovat začátek i konec vaření , aniž byste ho celou dobu hlídali.


Ten představuje sám o sobě produkt bez přidaných funkcí. Přeci jen je indukce věc budoucnosti, hodlám ji používat alespoň let a myslím si, že na ni časem přejdou všichni. Jde o kulatou či oválnou nádobu s uchy. Aby byl hrnec využíván k vaření , je zapotřebí jej položit na vhodnou varnou desku. Pekáč je určen pro varné plochy indukční , plynové, elektrické a sklokeramické.


K jejímu ohřevu dochází téměř okamžitě a navíc přesně v teplotě, kterou si nastavíme. Nádobí na indukční vaření musí mít magneticky vodivé dno. Rozdíl mezi sklokeramickou a indukční deskou může být o dost větší, než se na první pohled zdá. Pod ní si můžete představit klasické plynové hořáky, ale také elektrickou či dokonce indukční desku.


Indukční vaření a zdraví

Náš průvodce vám poskytne nejdůležitější informace, které oceníte při výběru indukční či sklokeramické desky, a také vám poradí ohledně čištění i zapojení varné desky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения