pátek 2. prosince 2016

Proč chránit přírodu

Tím spíš, že základní ochranářská opatření nepatří mezi lukrativní zakázky. Ekonomicky a společensky zajímavé jsou sice stavební činnosti související s životním prostředím, ale obecně se podle Duška ochrana. Chránit přírodu znamená ji hodnotit, a to prostě bez citových intervencí nejde. Co tedy v našich textech kritizujeme, není smysl ochrany přírody (to bychom v ochranářských projektech sami občas nepracovali), ale její nedostatek sebereflexe. K němu patří naivní chápání ideální minulosti a hra na nezdolnou objektivitu, kterou se sama občas zaštiťuje.


Proč chránit přírodu

Ochrana přírody odpovídá na otázky, co chránit , jak chránit a proč chránit. Jako odpověď na otázku, proč chránit , jsou v současné době obecně přijímány tři skupiny důvodů (zdroj od zdroje se formulace mírně liší, jde spíše o shodný duch): Estetické (rekreační): Přírodu je třeba chránit , protože je krásná. Prošli jsme jak chráněná území Homolka a Chuchelský háj, tak i lesní celek, který obě území. Musíme se napravit protože ne jenom lední medvědi, ale i ostatní zvířata, jestli chcete pomoct, nebo se napravit tak pomozte přírodě pomůžete nejen nám, ale i zvěři, hmyzu, rostlinám a celé planetě!


Jestli uvidíte jak někdo níčí přírodu řekněte mu to nebo zavolejte policii! Je nutné přírodu i zvířata uchovat pro další generace. Nikdo z nás snad nemá zájem zanechat po sobě dalším generacím pouze mrtvé kusy betonu, které se v podobě měst neustále rozrůstají. Teď když to sepisuju si říkám, jestli není trochu divné sem vůbec tuhle otázku dávat, vždyť to každý víme. Možná k nám ale tahle otázka nechodí, tak vidím jako vhodné ji zodpovědět, abychom si odpověď ujasnili a nenechali tuto otázku nezodpovězenou.


A taky pokud v sobě má. Důvodů, proč chránit přírodu , je nespočet. Některé lze označit jako ekonomické – příroda je pro nás cenným zdrojem surovin a „služeb“, jež bychom bez její přítomnosti jen těžko vyráběli nebo nahradili. Mohla by být užitečná i do budoucna, třeba jako zdroj látky, kterou zatím neznáme nebo neumíme využívat.


Poslechněte si debatu o tom, co se v přírodě děje, jaké jsou příčiny trendů nebo třeba. Globální problém životního prostředí nyní ovlivňujetéměř každý kout světa. Podpora boje proti znečištění přírody je jedním z kroků směřujících k ochraně životního prostředí. Co nás k tomu motivuje?


Obě proč spolu souvisejí, ale snad bude plodné, bu-deme-li o nich uvažovat odděleně. Chránit a recyklovat je jednodušší, než si umíte představit. Proč chráníme přírodu ? Abyste ochránili životní prostředí, zkuste snížit spotřebu energie a vody, změňte své návyky co se stravování a dopravy tý.


Před tím, kolik nežádoucích látek z rychlerostoucích kuřat maso obsahuje a jak vůbec tyto velkochovy vypadají, raději pevně zavřeme oči! Přitom zemědělská velkovýroba představuje jeden z nejvážnějších faktorů ohrožujících přírodu prakticky na celém světě. Zatímco u nás splachy hnojiv z polí ničí unikátní. Takovouto či podobnou otázku si zřejmě položil již mnohý člověk.


Domnívám se, že je však položena chybně. Stejně jako člověk jsou i obojživelníci součástí přírody, bez které se neobejdeme. Musíme si jednou provždy uvědomit, že přírodu chráníme výhradně kvůli sobě, kvůli lidem.


Země se bez nás obejde, my. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní hudební festival každoročně pořádaný v Ostravě.


Od loňského roku se koná v úchvatném prostředí Dolních Vítkovic - bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Kniha osmi českých autorů přibližuje populárně-naučnou formou nové pohledy ze sféry vědecké komunity - biologů - na ochranu naší přírody. Od obecných problémů ohrožení biodiverzity se dostává k ochraně konkrétních populací, stanovišť i celé české. Přírodu a životní prostředí celkově musíme chránit a opečovávat. Protože ho potřebujeme, a to nejlépe v co nejzachovalejším stavu.


Možná to zní trochu sobecky, ale chránit planetu bychom opravdu měli pro sebe, pro naše děti a jejich děti, pro naše kamarády, naše rodiče, ale i lidi na konci světa, které. Magazín autor: Pavel Jégl. Donald Trump vycouval z dohody, která má zmírnit oteplování planety. Bude snad Amerika couvat od čistých energií k uhlí? Myslivci často chodí za dětmi do škol, pořádají přednášky a organizují myslivecké dny, spo-lečné akce výsadeb zeleně či úklidu.


Zkrátka, osvěty není nikdy dost. Můžete se ptát, jaký má vlastně smysl chránit památky? A proč bychom se měli snažit obojživelníky chránit ? Pokud to vezmeme s ohledem na potřeby lidím pak proto, že obojživelníci žerou hmyz a další bezobratlé živočichy, kteří nám škodí - ať už jde o škůdce na zahradách tak i nežádoucí hmyz ve volné krajině (zejména komáry).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Популярные сообщения